Socialisten feesten in Volkshuis

Naar aloude traditie vieren de Tongerse socialisten feest op de vooravond van 1 mei. Dus werd er deze avond in het Volkshuis gegeten en gespeecht. Sp.a-voorzitter Erwin Wagemans nam de taak over van vaste waarde Rohnny Champagne. Hierna was het de beurt aan gastspreker Willy Claes. Morgen worden alle kameraden verwacht op de 1 mei-viering in Dilsen-Stokkem. De bus vertrekt om 8u30 aan zaal Volksontwikkeling. De terugreis is voorzien tussen 15u en 16u. Op de foto vlnr: Gerard Stassen, Erwin Wagemans, Willy Claes, Eddy Manet en Johnny Vrancken.

{fshare}

 

Bloesems spotten met een Vespa

Wie de bloesems wil gaan bewonderen of een tochtje wil maken langs de Tongerse dorpen kan bij Toerisme Tongeren terecht. Daar staan op elk ogenblik (tijdens het toeristisch seizoen) 5 vespa’'s ter beschikking. Voor 59€ euro (excl. waarborg van 250 euro) verken je Tongeren en Haspengouw met deze tweewieler. De ‘Trippy’ (reisplanner) krijg je er bovenop. Voor reservaties kan je contact opnemen met: Toerisme Tongeren - Via Julianus 5 - Shopping Julianus - Tel. 012/ 80 00 70 - Fax. 012 80 00 78 - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - Voor de sportieve trappers staan er 47 fietsen gratis ter beschikking.

{fshare}

Morgen 24ste TUNGRI RUN

1 mei is de jaarlijkse hoogdag voor de joggers. Voor de 24ste editie van de Tungri Run hebben de organisatoren twee nieuwe categorieën ingevoerd: de Ladies Run en de bedrijvenrun. Alle afstanden worden in het stadscentrum betwist. Vertrek en aankomst zijn voorzien in het atletiekstadion de Motten. Programma: 13u30 (3km) - 14u15 (1Km) - 14u45 (2Km) - 15u15 (Kabouterloop 400 m) - 15u30 (5Km) - 16u30 (10km). Inschrijven ter plaatste tot een half uur voor de wedstrijd in het sportpark De Motten. Er geldt woensdag een parkeerverbod in alle straten van het parcours vanaf 07u. Het parcours in de binnenstad zal verkeersvrij worden gemaakt van 11u uur tot 19u. De ring blijft open voor alle verkeer.

Lees meer...

Union FC Rutten te gast in TVL Sportcafé

TVL Sportcafé heeft oog voor de vele provinciale sportclubs in Limburg. Gastheer Dave Peters zet elke week een provinciale sportclub in de kijker, die ook zelf naar de studio komt. Vandaag is dat Union FC Rutten. Het programma wordt om 21u en 23u uitgezonden. Update 30/4: u kunt het fragment hier (her)bekijken.

 {fshare}

 

Sluitingsdagen stadsdiensten

Op woensdag 1, donderdag 9 en vrijdag 10 mei zijn alle stadsdiensten gesloten, uitgezonderd toerisme. Het toerismekantoor is steeds geopend van 9.30 uur tot 17 uur.

 {fshare}

Veilig op de weg met de motor

Met het mooie weer in he’t vooruitzicht, wordt de motor weer van stal gehaald. Om hun rijtechnieken te verbeteren kunnen motorrijders  terecht bij het Tongerse Centrum voor Motorbeheersing, want het steeds drukkere verkeer vergt van iedere bestuurder een hogere rijvaardigheid. 'Een goede motorbeheersing en respect voor het verkeersreglement zijn de garanties voor veilig motorrijden' aldus Roland Vanvinckenroye, ondervoorzitter van het CVM. Bekijk hier de reportage van Studio TVL.

 {fshare}

Bocht wordt aangepast voor Evermarusspel

In Rutten zijn arbeiders druk in de weer om de bocht aan de heilige weide, t.h.v. Ruttermarkt en Raam, nogmaals aan te passen. Hier vindt woensdag het mysteriespel rond de heilige Evermarus plaats. In nabootsing van de wilde achtervolging rijden de ruiters driemaal in wilde vaart rond de weide. De jonge Haccoeren maken er een roekeloze snelheidsrace van en hoofdman Hacco vreesde voor ongelukken en valpartijen. Schepen van Openbare Werken An Christiaens en stadsingenieur Ronny Herlitska kwamen deze namiddag de werken inspecteren.

  {fshare}

Rommelmarkt wijk Wildbroek

Vandaag werd de rommelmarkt op Wildbroek druk bezocht. 'Voor deze 5de editie konden we rekenen op de medewerking van een 80-tal wijkbewoners, en daarbij kwamen er nog 70 standhouders van buiten de wijk. Het weer viel mee en veel bezoekers van de zondagse vlooienmarkt kwamen ook hier een kijkje nemen. 'We zijn zeer tevreden over de opkomst', vertelde François Houbrechts van het Wijkcomité.


{fshare}

Man bezwijkt tijdens schoolfeest

In de viio humaniora aan de Sint-Truidersteenweg is deze namiddag een man bezweken tijdens het jaarlijkse schoolfeest. De man had juist een rondje voor de ‘Spike’ afgerond. Tijdens deze  estafetteloop moet elk leerjaar proberen het hoogste aantal rondjes van 450 m af te leggen. Hieraan mogen ook externe lopers deelnemen. Valère B. (54) uit Millen werd nog door de hulpdiensten gereanimeerd, maar hij bezweek even later in het ziekenhuis. De directie heeft het schoolfeest meteen afgeblazen. Het slachtoffer was een regelmatige jogger en fietser. Hij laat een vrouw en twee tieners achter.

 {fshare}

Gezellige muzikale namiddag in Concordia

Feestzaal Concordia was deze namiddag afgeladen vol voor de 4de editie van het Koffieconcert verzorgd door de Koninklijke Harmonie Concordia en het Koninklijk Jeugd- en Kinderkoor Sint-Lutgart. De harmonie o.l.v. dirigent Kristof Smullenberghs opende het concert met swingende muziek en in het tweede deel bracht het jeugd- en kinderkoor o.l.v. 'meester' Geert Baar een zeer gevarieerd repertoire met muziekteksten van zowel Bart Peeters als Annie M.G. Schmidt. En zoals het hoort bij een koffieconcert was er natuurlijk ook koffie, ijs en lekkere pannenkoeken.

 {fshare}

Provinciale Interclub Beker petanque

Vandaag waren alle Limburgse petanqueclubs te gast bij Petanque Club 13 voor de Provinciale Interclub Beker (PIB). Het tornooi ging door aan de KTA 2-sporthal (Sacramentstraat). De stad had vorige week speciaal nieuwe dolomiet aangelegd. Er waren 50 banen beschikbaar voor de 24 ingeschreven ploegen. De dames speelden doublette en de heren triplette. In de namiddag was er ook een neventornooi voor de mensen die niet deelnemen aan de PIB. Er waren zowat 300 deelnemers aanwezig. Op de foto: (links) Eugène Beckers (Provinciaal Directeur Petanque Federatie Vlaanderen) en Jef Usé (secretaris Petanque Club 13).

 {fshare}

Tongenaar gewond in Guigoven

Op de Tongersesteenweg in Guigoven is vrijdagavond een 31-jarige Tongenaar gewond geraakt bij een ongeval. De man botste even voor middernacht met zijn auto tegen een verlichtingspaal.

 {fshare}

Marcusprocessie

In Mal vond deze avond de 26e editie van de Marcusprocessie plaats. De Landelijke Gilde van Mal en Sluizen zorgden ook nu weer voor dit 'feeërieke schouwspel van agrarische verbondenheid'. Maar liefst 464 tractoren uit gans Limburg trokken in een lange sliert door de velden. Aan de Banneuxkapel werden ze opgewacht door vicaris Karel D'’Huys. Na de zegening werd er nagekaart in de tent aan het PC.

 {fshare}

Huwelijksjubilarissen gehuldigd

Deze namiddag werden in cc De Velinx 8 koppels-huwelijksjubilarissen gehuldigd door het stadsbestuur: 3 diamanten en 5 gouden bruiloften. Op de foto, samen met burgemeester Patrick Dewael, vlnr: Lambert en Hilda Jacobs-Vandelaer (goud); Silvester en Philomena Bellings-Moens, Marcel en Marguerite Proost-Breuer, Ivon en Eliza Vrancken-Collas (diamant); Hubert en Christine Machiels-Poismans, Berti en Marie-José Melard-Loix, Henri en Jeannine Mulleneers-Boelen, Louis en Annie Smets-Marx (goud). Onze felicitaties!

 {fshare}

Verpleegster spoed krijgt vuistslag

Donderdag heeft een 25-jarige verpleegster van de spoedafdeling in het AZ Vesalius een vuistslag op het hoofd gekregen. Een 40-jarige Tongenaar kon niet verdragen dat hij zijn beurt moest afwachten. De drugsverslaafde eiste een vals medisch attest van de spoedarts. Hij was voordien ook al naar de afdeling orthopedie getrokken. De man ging door het lint. Hij vernielde een aantal zaken op de afdeling en ging een verpleegster te lijf. Haar collega’s konden hem overmeesteren. De woesteling werd door de lokale politie meegenomen.  De man mag zich de eerste drie maanden niet meer vertonen in het ziekenhuis. Hij zal achteraf voor de correctionele rechtbank moeten verschijnen.

70 jaar basket in Tongeren

Vrijdagavond werd in de Eburonenhal ‘70 jaar basket in Tongeren’ gevierd met een overzichtstentoonstelling en een barbecue voor alle (oud-)spelers. Willy Ponsaers (Eburoon in de oorlogsjaren) en Bère Knapen (Ambiorixzoon in 1956, medestichter van DOSS in 1975 en vrijwilliger sinds 1993) zorgden met hun persoonlijk archief voor de tentoonstelling: truitjes, bekers, vaandels, krantenknipsels en complete fotoalbums. Zij zijn ook de auteurs van het boekje over ’20 jaar TBB dat in 2003 verscheen.

Bier voor eeuw ‘Vakschool’

Op 1 december bestaat viio nijverheid 100 jaar. Om dat eeuwfeest te vieren werd o.a. een speciaal bier gebrouwen: ‘'Den Ambachter’'. “Dit ‘bier voor de vakman’ verwijst naar de ‘Ambachtschool’, zoals de eerste benaming van de school in de volksmond klonk,” vertelt directeur Guy Voets.

Lees meer...

Gasthuiskapel wordt regionaal bezoekerscentrum

De voormalige Gasthuiskapel wordt momenteel gerestaureerd en heringericht als regionaal bezoekerscentrum. “'Dit wordt het uithangbord van onze stad en streek, het startpunt van het hedendaagse belevingstoerisme”', vertelde toerismeschepen Marc Hoogmartens tijdens een werfbezoek.

Lees meer...

GBS Nerem wint ‘Gouden Kameleon’

De kinderen van het 5de en 6de leerjaar van de GBS ’t Pomphuisje’ in Nerem hebben 'De Gouden Kameleon’ gewonnen. Voor deze 6de editie moesten ze een gedicht schrijven over ‘Muziek’. De jury ontving 6.389 gedichten van 519 klassen uit gans Vlaanderen.  De gedichten van 20 genomineerde klassen werden gebundeld in een boek. Jeugdauteur Sabine De Vos kwam persoonlijk voorlezen uit het boek. Ze bracht een boekencheque t.w.v. 350 euro mee en er werd een feestje gebouwd in de klas van juf Katrien Baillien. Het is de eerste keer dat een Limburgse school wint.

Vrijspraak in assisenhof

De assisenjury heeft zopas de 24-jarige Hubert Hapunowicz uit Hasselt vrijgesproken. De man werd verdacht van de moord op zijn moeder. Het lichaam van de toen 42-jarige Jolanta Hapunowicz werd op 6 mei in 2009 uit het Albertkanaal in Stokrooie gevist. Bij de autopsie werden wurgsporen vastgesteld, net als geperforeerde longen en gebroken ribben. Het dna van de zoon zat onder haar vingernagels. Hubert Hapunowicz is sinds september 2010 op vrije voeten en heeft de feiten altijd ontkend. Na de uitspraak is hij samen met zijn oom een pint gaan drinken in café Gerechtshof. Maandag hervat hij zijn werk als bediende.

Ruttense wint 490 euro

Godelieve Renson uit Rutten heeft zopas ‘De Flard’ van 'De Topcollectie' op Radio 2 gewonnen.  Het deuntje komt al na 2 sec. voor in het liedje ‘Zomersproetjes’ van Rocco Granata. Het levert haar 490 euro op!

Inbraken op Tongeren-Oost

Gisteren waren inbrekers actief op het industrieterrein Tongeren-Oost. Bij Jacobs Transport gingen ze ’s nachts aan de haal met 40 europaletten. Bij Sita en sportoase Eburons Dôme raakten ze niet binnen. Vervolgens trokken ze naar Bilzen. Daar kon de politie twee inbrekers op heterdaad betrappen.

Ylona Thijs is Belgisch Kampioene cross

De 10-jarige Ylona Thijs heeft het nationale kampioenschap cross gewonnen met haar pony Krispy (15). Ylona is al 5 jaar actief in de ruitersport. Ze traint 3 tot 4 keer per week bij Sint-Albanus in Vlijtingen. De Tongerse amazone erfde de microbe van haar vader en grootvader. Opa Thijs was ook nationaal kampioen in 1968. Ylona beoefent zowel dressuur als cross en springen.

Ongeval Bilzersteenweg

Op de Bilzersteenweg raakten om 14u drie personen gewond bij een botsing tussen twee auto'’s. Een zwarte Ford Focus reed in de richting van Bilzen. Uit de tegenovergestelde richting kwam een grijze Volkswagen Golf aangereden. T.h.v. de Driekruisenstraat wilde de bestuurster van de Golf links afslaan. Ze raakte verblind door de zon en merkte de Focus niet op. Door de hevige klap werden de twee auto’s weggeslingerd. Hierdoor raakte het drukke kruispunt versperd. De bestuurster en de passagier van de Golf verkeerden in shock. De passagier van de Focus klaagde van pijn t.h.v. de dij. De brandweer kwam de brokstukken opruimen.

Ontmoeting managementteam Maastricht/Tongeren

Maastricht dingt naar de titel van ‘Culturele hoofdstad 2018’ en Tongeren wil haar zusterstad hierbij helpen. Deze namiddag vond een ontmoeting plaats tussen beide managementteams. Na een bezoek aan het GRM en de Etrusken werd er in werkgroepjes gebrainstormd.

Romeins park wordt opgeruimd

Vandaag en morgen wordt het voormalige Romeins park tussen de Sint-Truidersteenweg en de Rode Kruislaan verder opgeruimd. De maquette en de andere objecten werden al eerder verwijderd. Nu wordt het terrein genivelleerd en ingezaaid met gras. Verder wordt ook de coniferenhaag verlaagd om het zicht te bevorderen.

Evangelist Bruinekreeft op bezoek

De oerconservatieve en controversiële evangelist Bert Bruinekreeft is van vrijdag tot zondag te gast in Tongeren. De Nederlander houdt een genezingscampagne in de Evangelische kerk aan de Zagerijstraat. Hij beweert dat hij o.a. kanker, MS en homoseksualiteit kan genezen.
De gepensioneerde Bruinekreeft leidde vroeger een zondig leven. Hij dronk te veel en tilde als autohandelaar zijn klanten en de Belastingdienst op. Hij deed soms wel drie keer per dag aan zelfbevrediging. Toen hij 29 jaar was, beloofde hij zijn leven in dienst van God te gaan stellen. In 1978 richtte hij stichting Het Lichtpunt op, die sinds 1982 evangelisatiebijeenkomsten organiseert. In 1993 gaf zakenman Bruinekreeft de leiding van zijn autobedrijf over aan zijn zoon en ging hij full-time de boer op met zijn prediking en genezingen.

Musical BS Sint-Jan

Vandaag hebben de 345 leerlingen van basisschool Sint-Jan driemaal cc De VELINX laten vollopen voor hun musical '‘School op stelten'’. De algemene repetitie werd '’s morgens bijgewoond door hun collega’'s uit andere basisscholen. De opbrengst gaat naar de aankoop van speeltoestellen voor de speelplaats.

Opvoedingswinkel verhuist

Vanaf vrijdag 3 mei gaan de zitdagen van de opvoedingswinkel door in het OCMW (Dijk 124) en dit elke vrijdag van 10 tot 12 uur.

Machtswissel bij de Haccouren in Rutten

Rutten maakt zich op voor het Evermarusspel van 1 mei. Dit jaar zijn er enkele belangrijke wissels bij de Haccouren. Lambert Leroi (88) moet wegens een ongeval forfait geven als hoofdman Hacco. Hij wordt opgevolgd door Hubert Engelborghs (75). Die maakt al 60 jaar deel uit van deze roversbende. Hij is al 30 jaar één van de zeven ‘oversten’. Jean Moreas schuift op zijn beurt een plaatsje op en hij wordt ‘hoofdknecht’. Tot slot mag Eric Mulleners mee in de ring als nieuwe overste.

Bestelwagen zonder remmen

Op de Broekberg botste om 14u30 een bestelwagen tegen een auto. De bestuurder van een Mazda 6 reed op de Caesarlaan. Wanneer hij het kruispunt wil oprijden komt plotseling een Citroën lichte vrachtwagen van de Broekberg afgegleden. De remmen hadden het plots begeven. De vrachtwagen komt tot stilstand tegen de Mazda. Een inzittende van de Mazda raakte hierbij lichtgewond.

Vier voertuigen botsen in Riksingen

Op de Bilzersteenweg in Riksingen raakten deze namiddag vier voertuigen betrokken in een kopstaartbotsing. Niemand raakte gewond. Rond 14u30 staat een bestelwagen met aanhangwagen stil t.h.v. het kruispunt met de Driessenstraat om linksaf te slaan, naar Riksingen. Achter de bestelwagen staan een Fiat Punto en een Citroën C4 te wachten. Op dat ogenblik komt er een Volkswagen Caddy aangereden vanuit Tongeren. De bestuurster merkt te laat de stilstaande voertuigen op. Ze botst achteraan op de Citroën en door de klap duwt die de Fiat tegen de aanhangwagen. De drie auto'’s zijn zwaar gehavend.

Week van de valpreventie bij wzc De Motten

Het woonzorgcentrum ‘De Motten’ neemt voor het tweede jaar op rij deel aan de ‘Vlaamse Week van de Valpreventie. Nog t.e.m. vrijdag worden er allerlei activiteiten georganiseerd m.b.t. het sensibiliseren van de residenten. De diensten ergo, kiné en animatie besteden extra aandacht aan de valproblemathiek. Zo kunnen de bewoners hun conditie onderhouden via een fit-o-meter en vandaag stond er een quiz over valpreventie op het programma.

Motorrijder zwaargewond

Gisteren raakte een 47-jarige motorrijder uit Houthalen-Helchteren zwaargewond toen hij om 11u30 op kruispunt van de Maastrichtersteenweg en de Viséweg op een auto botste. De man werd overgebracht naar het UZ Leuven waar hij voor zijn leven vecht.

Maggie De Block in GRM

Deze avond was Maggie De Block, staatssecretaris voor Asiel en Migratie te gast in het auditorium van het GR-Museum. Ze kwam haar beleid toelichten, op vraag van het Willemsfonds.

Slachtoffer steekpartij nog altijd kritiek

Het slachtoffer van de steekpartij in een appartementsblok op De Locht verkeert nog altijd in kritieke toestand. Jacqueline Lindekens (57) werd maandagavond onmiddellijk geopereerd in het AZ Vesalius. Volgens de woordvoerder van het parket ging de echtelijke ruzie over de levensomstandigheden. De vrouw werd door haar vriend met een mes in de buik gestoken.

Inbreker overnacht in Praetorium

De voorbije nacht is er ingebroken in het Praetorium aan de Maastrichterstraat. De dader raakte zonder moeite binnen, want de toegangsdeur  was niet op slot. Deze morgen werd hij slapend aangetroffen in de Ambiorixzaal. De man had lelijk huisgehouden. Overal waren er sporen van uitwerpselen, urine en zelfs bloed.  Er werd een gespecialiseerde reinigingsfirma ingeschakeld om de bevuilde lokalen op te kuisen en te ontsmetten. De dader, L.J. (45), is bij de politie gekend als drugsgebruiker.

Juwelier Peigneux is voortvluchtig

Stéphane Peigneux, de gewezen juwelier en goudsmid die op 10 februari 1993 zijn vrouw vermoordde, is al sinds 25 september 2012 voortvluchtig. Hij werd eind maart 1995 door het Hof van Assisen, als allerlaatste, veroordeeld tot de doodstraf. De man zat sindsdien opgesloten in Leuven-Centraal. Hij mocht onlangs met penitentiair verlof, maar is niet meer teruggekeerd. Het slachtoffer, de toen 33-jarige Brigitte Bex, werd indertijd in hun huis aan de Sint-Truidersteenweg met een halter het hoofd ingeslagen. Peigneux beweerde aanvankelijk dat hij in zijn winkel naast de basiliek overvallen was door twee gemaskerde mannen. Zij zouden hem gekneveld hebben en vervolgens naar de woning getrokken zijn. Later biechtte hij op dat hij een homofiele relatie had met een seropositieve zwarte danser uit Parijs met wie hij een nieuw leven wilde beginnen in Thailand. Hij had ook verscheidene verzekeringspolissen afgesloten om achteraf 55 miljoen BEF op te strijken bij het wegvallen van zijn partner. (Archieffoto 1995)

Pelgrimage naar Maria, Oorzaak onzer Blijdschap

Op zaterdag 25 mei wordt de 5de editie georganiseerd van de Pelgrimage naar de basiliek van Tongeren. Deken Rik Palmans: ' Door de weg naar Maria te voet af te leggen doe je een bewustere inspannning, neem je de tijd en ruimte om na te denken en er een bezinnings- en gebedstocht van te maken'.

Lees meer...

Steekpartij op De Locht

In een appartementsblok aan de De Vochtlaan, vlakbij de Hasseltsesteenweg,  is deze namiddag een vrouw neergestoken met een mes. Dat gebeurde rond 16u45 tijdens een echtelijke ruzie met haar vriend. Het slachtoffer is hevig bloedend kunnen vluchten naar de buren. Haar vriend is in zijn wagen gesprongen en weggescheurd. Hij werd even later in de buurt opgepakt door de politie. Het slachtoffer, de 57-jarige J.L., werd zwaar getroffen in de buikstreek. Ze werd via de brandweerladder geëvacueerd van op de eerste verdieping en overgebracht naar het AZ Vesalius.

Euregionaal Feest van de Amateurkunsten

Maastricht wil, samen met de haar omringende steden en regio’s, Europese Culturele Hoofdstad worden in 2018. In aanloop daarvan organiseren alle partners samen in 2013 al een bijzonder project: het ‘Euregionaal Feest van de Amateurkunsten’. Dit evenement wordt uit naam van Bureau VIA2018 georganiseerd voor álle amateurs uit de Euregio. Iedereen kan meedoen. Er wordt niet geselecteerd.

Lees meer...

Een mooi intiatief in viio nijverheid

In viio nijverheid aan de Rode Kruislaan werd een gesponsorde wandeltocht georganiseerd ten voordele van het Kinderkankerfonds. Een 80-tal leerlingen van 1BSO, 1TSO en 2MEb zamelden de mooie som van 210 euro in. Goed gedaan jongens!

Portret Nero is gerestaureerd

Het Gallo-Romeins Museum is de trotse bezitter van twaalf keizerportretten die op houten panelen werden geschilderd. De schilderijen zijn dringend aan restauratie toe. Ze werden allemaal onderzocht en bestudeerd door de Poolse Krystyna Wazgird uit Kessel-Lo. Het portret van keizer Nero werd intussen door haar vakkundig gerestaureerd. Het was vandaag te bewonderen n.a.v. de Erfgoeddag.

Steekpartij in Bellagio

In de Bellagio op de Grote Markt ontaardde zondagochtend een ruzie tussen klanten in een steekpartij. Hierbij werd een een 28-jarige man uit Tongeren buiten op het terras met een mes neergestoken in de buikstreek. De dader, een 39-jarige man uit Hoeselt, wilde vluchten maar hij werd door omstanders in bedwang gehouden totdat de lokale politie hem in de boeien kon slaan. De messentrekker werd opgesloten in de gevangenis van Hasselt.

Erfgoeddag 2013

Vandaag was het weer Erfgoeddag. Er werd een gevarieerd programma uitgewerkt tot zelfs in Koninksem. Daar werd de ‘Mehùbbe wandeling’ geopend. In Julianus Shopping kon je oude kinderspelen ontdekken. In het stadsarchief waren er lezingen rond digitalisaties (Steven Vandewal) en de restauratie van het schilderij ‘Rosa van Lima’. In het Gallo-Romeins Museum stonden kunstexperts klaar om zolderschatten te identificeren en te taxeren. In de inkomhal kon je het kunstwerk van de leerlingen van de Academie bewonderen. In het begijnhof hadden acteurs postgevat om uw kennis van de tijd bij te schaven. Klik hier voor meer foto's.

Quizzen voor het goede doel bij SKF

SKF Logistics Services organiseerde deze avond een quiz t.v.v. De Oever vzw in Hasselt, een organisatie binnen de bijzondere Jeugdzorg. Er streden 17 ploegen voor de overwinning. De prijzentafel voor 'K Wistet’ werd volledig gesponsord door Limburgse bedrijven: niemand ging met lege handen naar huis en de hoofdprijs was een flatscreen tv.

Stany Crets bezoekt TNT

Het Tongers Nieuw Theater (TNT) pakt deze week uit met ‘'Oud Papier’', een tragikomedie van Stany Crets. Deze avond was Crets persoonlijk aanwezig op de première in cc De VELINX.

Lees meer...

Musical KSA-VKSJ

De leden van KSA-VKSJ zetten deze avond hun jaarlijkse musical op de planken in Viio humaniora. Ditmaal is het thema gebaseerd op de film 'Grease'. De leden shaketen op klassiekers zoals 'Summer Nights' en 'Grease Lightning'. Vooraf stond er een pasta avond op het programma. Dit alles t.v.v. de jeugdbeweging die 80 leden telt.

Gecko’ op de Motten

De Jeugdraad organiseerde vandaag een grootse activiteit voor haar leden onder de naam ‘Gecko’. Tussen 14u en 17u konden de -14 jarige leden van de 17 lokale jeugdverenigingen zich uitleven op extra speelelementen rond de vijver. Voor de durvers was er een mechanische stier. Vrijdagavond was er de ‘Nacht van de Jacht’, een nachtelijke zoektocht voor de +14 jarige leden. Klik hier voor meer foto's.

Visconti doorverwezen naar assisen

Leo Visconti (57), de man die op 20 november 2011 in zijn woning in Koninksem zijn vrouw Marina Nulens vermoordde, wordt doorverwezen naar het hof van assisen. De moordzaak zal vermoedelijk pas volgend jaar in Luik behandeld worden.