Jos Cappuyns Cup bij Tongerse Modelvleugels

Op zaterdag 17 en zondag 18 augustus organiseerde de TMV (Tongerse Modelvleugels) de Jos Cappuyns Cup. Patrick Verjans won de Q-500 en Wim Lentjes veroverde de Euro cup Q-500 2013. De hevige windrukken maakten het de piloten zaterdag niet gemakkelijk om snelle tijden neer te zetten. Ze hadden de grootste moeite om hun toestel zonder brokken aan de grond te krijgen.

Henri Horion doet het relaas van de wedstrijd: “Al vanaf de eerste ronde waren de snelle piloten op post: Patrick Verjans, Bram Lentjes en Kevin Daniels hebben zes vluchten lang aan mekaars zijde gestreden. Zondag werden de resterende twee vluchten afgewerkt, weer met veel wind en soms zelfs regen. Stefan Raeven had zich langzaam aangesloten bij bovengenoemde piloten maar dit was niet voldoende voor een podiumplaats.

Dan waren er ook nog de piloten in de B-klasse. Hier werd het een spannende strijd tussen Winibald Croux en Henri Horion. De snelle Winnie moest uiteindelijk toch de duimen leggen voor Henri.Patrick Verjans mag de zege op zijn palmares bijschrijven, gevolgd door Bram Lentjes en Kevin Daniels. In de B-klasse haalde Henri Horion het voor Winibald Croux en Heinz Barden.

Tot slot de uitslag van de wisselbeker van de twee gevlogen Europese wedstrijden: hier mocht Wim Lentjes de enorme beker in ontvangst. Proficiat aan alle deelnemende piloten en mekaniekers”, besluit Henri Horion. (Ingestuurd door Henri Horion 26/8)


{fshare}