Film en draagtassen voor promotie Kroning

De voorbereidingen op de Kroningsfeesten 2016 zijn al volop bezig. Het Kroningscomité heeft er reeds een werkjaar opzitten. Bij de start van het nieuwe werkjaar komen op woensdag 2 oktober alle groepsleidingen van de processiegroepen samen. Om de toeristen al te laten kennismaken met de kroningsfeesten en om de Tongenaren terug de sfeer van de Kroning te laten opsnuiven, zal vanaf Tongeren-kermis dagelijks in de Basiliek een kroningsfilm te zien zijn.

Dankzij de sponsoring van Slaapcomfort Tongeren (Sint-Truidersteenweg) kan het Kroningscomité beschikken over een groot plasma TV-scherm waarop de Kroningsprocessie en Kroningsavondspel getoond worden. Ook de DVD ‘Kroningskoppen’ zal er te zien zijn. Hij neemt u mee doorheen 40 jaar Kroningsgeschiedenis. Deze foto-impressie van Dany Lousbergh wordt muzikaal ondersteund door werken van de Tongenaren Jos Bielen, Edmond Jaminé en Herman Meulemans.

Ook de jongeren zijn reeds bezig met de Kroning 2016. Rotaract Tongeren zorgde er voor dat het Kroningscomité kan beschikken over milieuvriendelijke polyetheen draagtassen die bedrukt zijn met info over de Kroning 2016. (Archieffoto PGT/2009)

{fshare}