Zuidflank vanaf 2 september

Vanaf 2 september pakt VTM, 13 maandagen lang, uit met de fictiereeks ‘Zuidflank’. Deze avond werd de eerste aflevering in première vertoond in het wijnkasteel van Genoelselderen. Vlaams minister Ingrid Lieten (media) was ook van de partij, samen met een aantal acteurs.

Hoofdrolspeelster Marie Vinck is vertrouwd met Tongeren. Ze speelde 10 jaar geleden mee in een promofilm voor het GRM.

Het idee voor de reeks is 3,5 jaar geleden ontstaan. Scenarioschrijver Ed Vanderweyden is vertrokken vanuit deze drie ingrediënten: bodem, bastaard en berouw. Volgens hem steunt Zuidflank op vier pijlers: de goesting om iets te maken, de noodzaak om iets te vertellen, de tijd om het te laten rijpen en de locatie: de wijnbouw in Limburg. Naast het wijnkasteel van Genoelselderen werd er ook gefilmd bij Clos d’Opleeuw van Peter Colemont en bij de gebroeders Schorpion.

Alles draait om de families Vandenbergh en Deweerdt. Het basisverhaal start met een man die teruggaat naar zijn geboortegrond om zijn vader te begraven. Daarnaast zijn er nog zes parallelle verhaallijnen: wraak/een liefdesdriehoek/een wijndynastie/een vorige generatie/een tweede liefdesdriehoek/flashbacks.

Tongeren en Riemst hopen via deze serie extra toeristen te lokken. Er wordt veel verwacht van het ‘online pop-up reisbureau’ dat VTM opent samen met GlobEvents, het bedrijf van o.a. WeekendjeWeg.be. Vanaf de eerste aflevering kan de kijker via vtm.be de Zuid-Limburgse wijnstreek ontdekken via gerichte toeristische arrangementen. Naast een breed aanbod aan overnachtingen, hotels en B&B’s wordt ook een bezoek aan het wijnkasteel aangeboden, in combinatie met verschillende fiets- en wandelroutes langs de locaties van de serie en een waaier aan interessante promoties bij lokale horeca en handelaars. Zo lanceert bvb Chocolato een ‘Zuidflankpraline’, gevuld met wijn uit Genoelselderen. Warenhuis Delhaize pakt uit met een boekje over Belgische wijnen. Tongeren en Riemst gaan i.s.m. Toerisme Limburg een bijlage in een Vlaamse krant verzorgen om het verblijfstoerisme te promoten in gans Vlaanderen.

'Beleef het Zuidflank gevoel in Tongeren en Riemst': alle promoties uit de regio: www.zuidflank.be


{fshare}