Jongeren mee aan het roer bij Groen Tongeren

Groen Tongeren heeft, een half jaar na de installatie van de nieuwe gemeenteraad, een nieuw bestuur verkozen voor de volgende drie jaar.  De Algemene Vergadering herverkoos Peter Coenen als voorzitter. Samen met Ann Bogie (ondervoorzitter), Johan Vandebosch (secretaris), Hilde Coppens (penningmeester), Jan Vandenrul, Nicolas Vandeplas en Ruben Stassen vormt hij het nieuwe bestuursteam.

“Vele politieke partijen beweren dat het belangrijk is dat jonge mensen de weg naar de politiek vinden. Groen Tongeren maakt die stelling ook écht waar en zet jonge mensen aan het roer van de lokale afdeling: drie van de zeven bestuursleden zijn twintigers.”, vertelt raadslid Ruben Stassen. “Groen Tongeren wil stevig maar constructief oppositie voeren waar het nodig is: veel meer aandacht voor de fietsers en voetgangers betekent meer veilige en comfortabele fiets- en voetpaden en oversteekplaatsen. De voorgestelde maatregelen uit het gemeentelijk klimaatplan moeten uitgevoerd worden. Ook in tijden van economische crisis mag er niet bespaard worden op sociale voorzieningen, integendeel. Op gemeentelijk vlak kan men maatregelen nemen die voorkomen dat mensen in armoedesituaties afglijden." aldus Peter Coenen, voorzitter Groen Tongeren.

"Jonge mensen beseffen, nu meer dan ooit, welke uitdagingen er in het verschiet liggen. Groen brengt op alle niveaus doordachte oplossingen naar voor. Dat spreekt mensen aan. Ook in Tongeren merken we dat de interesse zeer groot is. De toekomst is Groen!" , beweert Ruben Stassen.

Foto: Het nieuw bestuur, (vlnr) Nicolas Vandeplas, Hilde Coppens (penningmeester), Ruben Stassen (gemeenteraadslid), Ann Bogie (ondervoorzitter), Peter Coenen (voorzitter), Jan Vandenrul, Johan Vandebosch (secretaris).

{fshare}