De stad Tongeren organiseert voor de 16de keer een internationale boekenmarkt

Op zondag 11 augustus 2013 vindt de 16de editie van de internationale boekenmarkt plaats in Tongeren. Van 10 tot 18 uur stellen tal van standhouders hun boeken voor aan het grote publiek.

Guy Schiepers, schepen van Economie: “Dat de oudste stad van het land, met zijn uniek begijnhof en zijn antiekmarkt, dé locatie bij uitstek is voor de boekenmarkt is duidelijk. Niet alleen het begijnhof en de begijnhofkerk zullen het decor vormen voor dit evenement, ook de tuin van het gerestaureerde Agnetenklooster biedt plaats aan meer dan 50 standhouders. Door het grote succes van deze boekenmarkt zullen er ook dit jaar weer standhouders staan langs de Kastanjewal. Hierdoor wordt er een extra wandelparcours gecreëerd.”

Oude documenten, prenten en postkaarten, stripverhalen, … garanderen urenlang snuffelplezier voor de vele bezoekers. Inmiddels stelden standhouders uit Vlaanderen, Wallonië en Nederland zich kandidaat om deel te nemen. Zij vormen een gezelschap van gerenommeerde antiquaren, boekhandelaren en liefhebbers. Nieuwe kandidaten zijn uiteraard ook welkom. Zij kunnen zich aanmelden bij de dienst Lokale Economie van de stad Tongeren. (Archieffoto's PGT/2011-2012)


{fshare}