Jurybezoek Culturele Hoofdstad 2018 op 4 september

Op vrijdag 6 september besluit de Europese jury welke Nederlandse stad zich in 2018 Culturele Hoofdstad van Europa mag noemen. Voordat de jury haar besluit neemt, bezoeken de juryleden de drie kandidaatsteden die nog in de race zijn. Maastricht en de Euregio Maas-Rijn worden op woensdag 4 september bezocht. Tussen 10.30u en 11.30u. wandelt de jury over het Vrijthof. Het is het enige moment waarop getoond kan worden dat de wens om de titel ‘Culturele Hoofdstad 2018’ heel breed gedragen wordt.

Daarom roepen wij jong en oud, amateur en professional, liefhebber en maker, Maastrichtenaar en Luikenaar, en iedereen die zich ermee verbonden voelt op om van het Vrijthof één grote openbare repetitieplek te maken. Geen ‘optreden’ voor de jury, maar actief bezig zijn met je eigen culturele activiteit. Dat kan in groepsverband, individueel, in klassenverband, improviserend ter plekke of goed voorbereid. De amateurkunstorganisaties, professionele cultuurinstellingen, kunstvakonderwijs en individuele kunstenaars vragen wij om massaal mee te doen.

Wat vragen wij aan u? Kom als toneelgroep, museum, koor, dansgroep, opleiding of als individuele kunstenaar en doe datgene wat anders binnenshuis gebeurt nu op het Vrijthof in Maastricht. Tout Maastricht coördineert deze manifestatie in opdracht van Bureau VIA2018. Meld je aan en vertel ons wat je gaat doen. Breng ons op de hoogte van jullie plannen, ideeën en voornemens. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | (+31)43 350 4888 | www.euregio2018.eu

(Ingestuurd door Cultuurdienst Stad Tongeren)

{fshare}