Vrolijk Pasen!

De paashaas bestaat dus echt: we kwamen hem gisteren tegen in het Julianus Shopping, waar hij paaseitjes uitdeelde. Fijne paasdagen!

 

Kunstkring Jekervallei exposeert in Begijnhofkerk

Negen leden van de Kunstkring Jekervallei exposeren hun schilderijen (figuratief en abstract) in de Begijnhofkerk. Gratis te bezichtigen morgen/zondag, op Paasmaandag, en volgend weekend. Open van 10u tot 18u, zaterdag van 14u tot 18u. Op de foto vlnr: Frieda Rouffa, Hubert Terwingen, Marie-Jeanne Thijs en Georges Servaes. De andere exposanten: Annette Fagard, Josette Fransen, Pieter Liket, Marie-Jo Piette en Melanie Willems. Klik hier voor meer foto's.

 

Bedankt, juf Marie-Josee!

De kinderen, leerkrachten, oud-collega's en directie van GBS De Herik Henis namen afgelopen vrijdag op feestelijke wijze afscheid van een monument: Juffrouw Marie-Josee (Raskin).

Lees meer...

Zomertijd

 

Vannacht schakelen we weer over op de zomertijd. 02 uur wordt 03 uur, dus één uur minder slapen.

 

 

 

 

 

{fshare}

Arbeider valt van ladder

Vrijdagochtend raakte een 53-jarige man uit Ham zwaargewond bij een arbeidsongeval. Hij was aan de Thijslaan een woning van CV WOONZO (Tongershuis) aan het isoleren toen hij van de ladder viel. Hij belandde 7 meter lager op de grond.

{fshare}

Vlaams geld

In 2011 gaf de Vlaamse overheid gemiddeld 608 euro per inwoner aan subsidies. Tongeren ontving 14.329.982 euro Vlaams geld. Dat komt neer op slechts 472 euro per inwoner of 22% onder het Vlaams gemiddelde.

{fshare}

Frituur overvallen in Sluizen

Aan de Viséweg in Sluizen is deze avond frituur Trafic overvallen door twee gemaskerde en gewapende daders.

Lees meer...

TractorSteven in de T-Room

Deze avond werd in de T-Room van cc De VELINX de expo van ‘TractorSteven’ geopend. De 24-jarige Steven Cuyx uit Koninksem is al jaren gepassioneerd door landbouwmachines met veel wielen en nog meer pk'’s. Met de mountainbike trekt hij op pad door Haspengouw om tractoren, maaidorsers en maïskneuzers digitaal vast te leggen. Uit een collectie van 49.000 kiekjes heeft hij er 23 geselecteerd. De expo is nog tot eind mei gratis te bewonderen.

{fshare}

Roemeense koperdieven opgepakt

Donderdagnacht werden op Overhaem vier Roemeense metaaldieven op heterdaad  betrapt door de lokale politie.  Ze hadden bij Knapen (handelaar in oude metalen) een stapel ijzer en koper klaargelegd om mee te nemen. De lokale politie van Tongeren kon met hulp van hun collega's uit Bilzen de  bestelwagen klemrijden. De vier metaaldieven werden opgesloten in de gevangenis van Hasselt. Hun bestelwagen werd in beslag genomen.

{fshare}

Stad ondersteunt detailhandel

Het stadsbestuur heeft een beleidsnota opgesteld om de detailhandel te ondersteunen. Dit werkinstrument van 40 blz. is er gekomen i.s.m. Unizo , de middenstandsraad en de handelaars.

Lees meer...

Auto belandt in de beek van Nerem

Deze namiddag is in Nerem een auto in de Buthbeek beland. De onfortuinlijke bestuurder moest uitwijken voor een auto die uit de Glaaierweg kwam. Hij ramde de nieuwe omheining t.h.v. het kruispunt van de Kremersstraat met de Neremstraat en kwam in de beek terecht. De jongeman werd met lichte verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Het takelen nam een hele tijd in beslag.

{fshare}

Frontale botsing op Sint-Truidersteenweg

Rond 13u zijn twee auto'’s frontaal op mekaar gebotst op de Sint-Truidersteenweg. De bestuurder van een Fiat Punto werd met lichte verwondingen overgebracht naar het AZ Vesalius. Hij was op weg naar een bandencentrale aan de andere kant van de steenweg en zou de Peugeot niet opgemerkt hebben, toen hij links wilde afdraaien. De twee vrouwen in de Peugeot 207 kwamen er met de schrik vanaf. De brandweer kwam ter plaatse om de brokstukken op te ruimen en het wegdek te reinigen.

{fshare}

Gemeenschapswachten worden gehalveerd

Het stadsbestuur voert een reorganisatie door in de dienst van de gemeenschapswachten. De drie huidige mannen (niveau D) worden overgeplaatst naar een andere functie. De ene moet vanaf 1 mei de politievoertuigen onderhouden en de anderen de brandweerwagens. Hun vrouwelijke collega (niveau C) mag blijven en er wordt nog iemand bij aangeworven (niveau C). De dienst van de gemeenschapswachten werd in september 2011 door de gemeenteraad eenparig goedgekeurd: ‘Met het oog op een integrale en geïntegreerde aanpak van onveiligheidsfenomenen wordt er een samenwerkingsovereenkomst tussen de stad en de lokale politie afgesloten. In deze overeenkomst worden de activiteiten van de gemeenschapswachten vastgelegd, alsook het overleg en de wijze van informatie-uitwisseling tussen de politie en de dienst gemeenschapswachten.

{fshare}

Nieuwe verkaveling in Piringen

De nieuwe verkaveling ‘Holle Helverik’ in Piringen telt 45 landelijke kavels waarvan 17 open bebouwing, 26 half open en 2 gesloten bebouwingen. Het kernversterkend project is gelegen in een binnengebied op ca. 150 m van de kerktoren.

Lees meer...

GBS De Boomhut steunt Oeganda

Deze namiddag werd in GBS De Boomhut in Mal het project rond Broederlijk Delen afgesloten met een Oegandees feest. De 159 leerlingen zongen samen het volkslied ‘O ntei ya butu’. Ze hebben de voorbije week speelgoed uit afvalmateriaal gemaakt. Er werden zelfgemaakte koekjes en cake verkocht en een opa bereidde popcorn. ‘In Oeganda maken 12-jarigen zelf hun hut. Dit hebben de leerlingen nagebootst’, vertelde godsdienstleerkracht Leonce Franssen. Klik hier voor meer foto's.

{fshare}

Beroep Eddie Box uitgesteld

Het Hof van Beroep in Antwerpen heeft de behandeling van het beroep van
voormalig schepen Eddie Box verschoven naar 11 september. Zowel Box als Vinci Park wilden de zaak voor onbepaalde tijd doen uitstellen, maar de rechter heeft nu een datum vastgelegd. De zaak sleept intussen al meer dan zes jaar aan.

Lees meer...

Buitenspeeldag op De Motten

De jeugddienst en sportdienst organiseren deze namiddag een ‘Buitenspeeldag’. Meer dan 500 kinderen komen zich uitleven op 15 attracties in het sportpark De Motten. Ze kunnen kiezen tussen o.a. springkastelen, volksspelen, kindergrime, skaten, benji-run, trampo-basket, korfbal, skilopen en touwtrekken. Voor ieder van hen wacht er een frisbee en een SOS-polsbandje. De kinderen moeten wel begeleid zijn door een volwassene. ‘De springkastelen en de voetbalkooi kennen het grootste succes’, volgens Eline Schurmans (Jeugddienst). Klik hier voor meer foto's.

{fshare}

Kinderkoor Sint-Lutgart houdt lenteconcert

Deze namiddag bracht het koninklijk kinderkoor Sint-Lutgart een lenteconcert in de polyvalente zaal van BS Sint-Lutgart. De organisatie was in handen van Gosa (Gezinsbond). '‘We willen de jeugdkoren van Groot-Tongeren aanmoedigen. Dit kan het best door hen te laten optreden'’, vertelde voorzitster Marie-Louise Van Craesbeek. Het koor werd in 1953 opgericht door meester Chretien Lambrechts. Ondertussen houdt meester Geert Baar al jaren de dirigeerstok vast: '‘Het koor telt 23 leden en we repeteren elke dinsdag en vrijdag tussen de middag. Eens per maand luisteren we de mis op'’.

{fshare}

Bankkantoor Romeinse Kassei sluit

BNP Paribas Fortis gaat de komende drie jaar 150 kantoren sluiten, waarvan 32 nog dit jaar. Hiermee wil de bank 210 miljoen euro bijkomend besparen. Het zijn vooral kleinere kantoren die dicht gaan, of fuseren met andere kantoren in de buurt. In Limburg sneuvelt er een kantoor in Tongeren en in Genk (Winterslag). Voor Tongeren gaat het om het filiaal op de hoek van de Romeinse Kassei.

{fshare}

Herinrichting kruispunt Leopoldwal-Jaminéstraat-Stationslaan

Tussen 8 en 24 april gaat het Vlaams Gewest het kruispunt Leopoldwal-Jaminéstraat-Stationslaan herinrichten. De werken verlopen in drie fases.

Lees meer...

Culturele hoofdstad 2018

In 2018 zijn Nederland en Malta aan de beurt om de Europese Culturele Hoofdstad te leveren. In Nederland strijden 3 kandidaten om de titel: Maastricht, Eindhoven en Leeuwarden. Op 6 september wordt duidelijk wie zich mag kronen tot Culturele Hoofdstad van Europa 2018. In het project zitten 13 partners: Maastricht, Sittard-Geleen, Heerlen, Luik, Hasselt, Genk, Tongeren, Aken, regio Aachen, de provincies Limburg (NL), Limburg (B) en Luik en de Duitstalige gemeenschap in België. Het provinciebestuur van Belgisch-Limburg gaat voluit de kandidatuur steunen.

Lees meer...

Voordracht middeleeuwse fruitbewaartechnieken

Het vruchtbare Haspengouw kent een lange traditie van fruitteelt. Tijdens een ludieke voordracht vertelt herboriste en gids van het Begijnhofmuseum Lea Cox u alles over de bewaring, het drogen en het gebruik van plaatselijke fruitsoorten in de middeleeuwen en de daarop volgende periodes.

Lees meer...

Tongenaar wordt algemeen secretaris bij Boerenbond

Om de vijf jaar vinden binnen de Boerenbond bestuursverkiezingen plaats. Piet Vanthemsche werd herverkozen tot voorzitter. Tongenaar Peter Bruggen (52) werd bevorderd tot algemeen secretaris. Hij volgt Sonja De Becker op die werd verkozen tot tweede ondervoorzitter. Peter Bruggen, 52 jaar, is licentiaat Geschiedenis KU Leuven. Hij werkt sinds 1986 bij Boerenbond & Landelijke Gilden, eerst als consulent, later als provinciaal secretaris Limburg. In 2003 werd hij hoofdconsulent en in 2006 directeur Boerenbond. Nu wordt hij dus algemeen secretaris van de Boerenbond.

Lees meer...

Rijbewijs in bankkaartmodel

Vanaf 5 april kan je in het Praetorium terecht voor het nieuwe Europese rijbewijs. Het roze bankkaartmodel vervangt het kartonnen rijbewijs. De kostprijs bedraagt 25 euro: hiervan gaat 4,10 euro naar de producent (firma Zetes), 15,90 euro naar de staat en 5 euro naar de stadskas. Het rijbewijs zal niet meer worden ‘aangemaakt’ door de gemeente zelf, maar enkel afgeleverd en dat na drie werkdagen. Het rijbewijs blijft tien jaar geldig. Een belangrijk voordeel is dat je geen pasfoto nodig hebt. Die wordt via de elektronische identiteitskaart uit het rijksregister gehaald. Wie niet over een elektronische identiteitskaart beschikt, moet wel een pasfoto meebrengen. De oude papieren 'Europsese rijbewijzen zijn voorlopig geldig tot 2033. In geval van verlies van dit nieuwe rijbewijs, kan je een attest krijgen dat dient als tijdelijk rijbewijs met een geldigheid van maximaal 15 dagen, wat nu niet het geval is . Binnen Europa circuleren er op dit moment 110 verschillende rijbewijsmodellen. Het uniforme Europese bankkaartmodel moet hier verandering in brengen.

{fshare}

Medewerkers SKF maken schilderij met voornemens

De directie van SKF Logistics Services (Tongeren-Oost) heeft rond de jaarwisseling aan zijn medewerkers gevraagd om na te denken over hun goede voornemens.

Lees meer...

Brandweer evacueert zieke

Rond 13u werd de ringlaan even afgesloten t.h.v. het kruispunt van de Veemarkt. De brandweer moest de ladderwagen inzetten om een persoon via het balkon te evacueren uit een appartement t.h.v. de 18de Oogstwal.

{fshare}

Terug hoop voor KSK

Er is terug hoop voor voetbalclub KSK-Tongeren. De club ging eind juni 2011 in vereffening met een schuldenlast van 40.000 euro. Het bestuur heeft vandaag een aangetekende brief naar de Voetbalbond verstuurd om het stamnummer 54 over te dragen en met een nieuwe vzw te starten. De Voetbalbond heeft nu drie maanden de tijd om een beslissing te nemen. Als er geen akkoord komt, moet blauwwit in derde provinciale starten. De fusieclub van Cercle en Patria staat momenteel helemaal onderaan in eerste Provinciale. Er zijn nog vijf speeldagen af te werken. Voorzitter Hubert Vranken is voorstander van een fusie met de dorpsploegen Diets-Heur of Henis.
{fshare}

Carnavalstoet trekt door Widooie en Piringen

Deze namiddag staat de 42ste carnavalstoet van de Ridders van de Katteköp op het programma. De stoet was normaal geagendeerd voor 24 februari, maar omwille van winterse buien werd alles verschoven naar vandaag. Door het aanhoudende winterweer hebben twee groepen afgezegd en een praalwagen uit het Nederlandse Soerendonk raakte onderweg in een ongeval betrokken. De barre koude schrikte de grote massa af. Van de 47 deelnemende groepen zijn er 14 afkomstig uit Tongeren. Een opvallende deelnemer was cafébaas Martin ‘'De Witte’' die meefietste met cv De Charlies. Klik hier voor meer foto's.

{fshare}

Drafrennen verhuist naar Mons

Door een geschil met de uitbaters van de tribune, zijn er voorlopig geen drafrennen op de Tongerse Jekerhippodroom. Er werd aan Chao I Tsang en haar man Li Jun, uitbaters van het wokrestaurant, een zakelijk voorstel gedaan dat ze niet aanvaardden. De hoofdreden voor de verhuis is de stijgende pachtgelden en de dalende inkomsten van bezoekers en weddenschappen. De organisatoren moeten nu noodgedwongen uitwijken naar de renbaan in Mons. Normaal zou het nieuwe drafseizoen op 1 april van start gaan. De eerste koersdag werd intussen al geannuleerd. De start is nu verschoven naar 13 april, om 19u30 op de ‘Hippodrome de Wallonie’ van Mons. (Archieffoto PGT)
{fshare}

Monument Katteköp wordt heringericht

In Widooie wil men het monument van de Ridders van de Katteköp herinrichten. Deze avond werden de nieuwe plannen onthuld. Omdat niemand weet aan wie het perceel aan het Widooierplein officieel toehoort, werd de lap grond op een ludieke manier ingepalmd. Dat gebeurde in het bijzijn van onder meer een landmeter, een notaris (foto) en een architect. Het nieuwe monument moet klaar zijn tegen 11 november 2014, want dan bestaat de carnavalsvereniging 4x11 jaar. Klik hier voor meer foto's.

{fshare}

Afscheid van de Nieuwe Snaar

De Nieuwe Snaar stopt er na 30 jaar mee. Deze avond zijn ze met hun afscheidstournee ‘Koñec’ te gast in een uitverkochte cc De VELINX. De broers Jan en Kris De Smet hebben jaren samen met Geert Vermeulen als trio opgetreden. In 2000 is Walter Poppeliers er bij gekomen. Hun allerlaatste optreden is gepland op 20 december in De Roma in Borgerhout. (Foto: net voor het optreden van vanavond, toch nog even tijd maken voor een originele groepsfoto backstage...)

{fshare}

Viermaal vader en zoon als carnavalsprins

Dit jaar valt er een unicum te beleven in de wereld van de Zuid-Limburgse carnavalsprinsen. In maar liefst vier gemeenten zijn dit seizoen telkens vader en zoon tot carnavalsprins verkozen.

Lees meer...

Huwelijksjubilarissen gehuldigd

Deze namiddag werden in cc De Velinx 7 koppels-huwelijksjubilarissen gehuldigd door het stadsbestuur:1 briljanten, 2 diamanten en 4 gouden bruiloften. Op de foto samen met eerste schepen Gerard Stassen, vlnr: Joseph en Nelly Ory-Scheepers, Emile en Anita Baar-Zegers (goud); Joseph en Marcelle Torboli-Vanlessen, Alphonse en Maria Willems-Liekens (diamant); Joseph en Henriette Hechtermans-Diriken (briljant); Hubert en Marie-Louise Stas-Dejong, Paul en Joséphine Achten-Jans (goud). Onze felicitaties!

{fshare}

'Dag van de Ambachten' in Tongeren

Dit weekend vindt de jaarlijkse 'Dag van de Ambachten' plaats. In Tongeren kan je vandaag en morgen terecht bij een artisanale chocolatier en een authentieke klokkenmaker.

Lees meer...

Weekendtip: mooie expo in de Begijnhofkerk

Dit weekend nog (gratis) te bezichtigen in de Begijnhofkerk: een mooie gevarieerde tentoonstelling van schilderijen, potloodtekeningen, glaswerk en airbrush. Vandaag nog tot 17u, morgen/zondag open van 10u tot 12u en van 14u tot 17u. Aanbevolen!

{fshare}

Waar blijft de lente?

Ergens in de Ardennen, midden december? Neen, Tongeren vanmorgen, even buiten het stadscentrum...

{fshare}

Het verhaal van vijf vrouwen op de Camino

In het PC van Nerem hebben vijf vrouwen deze avond verteld over hun voettocht naar Compostela. Ze toonden dia'’s en gaven commentaar over hoe ze over de Pyreneeën tot Burgos stapten. Van 9 tot 23 juni trekken ze opnieuw op pad, ditmaal van Burgos tot Astorga, een tocht van 270 km. Op de foto: Denise Marneffe, Malou Thys, Edith Vandelaer, gids Riet Vancleuvenbergen en Myriam Jacobs.

{fshare}

Hommage aan Verdi in cc De VELINX

Deze avond werd door drie koren samen een hommage gebracht aan Verdi en zijn tijdgenoten. Het gemengd koor Cantemus (Tongeren), Jubilate (Lanaken) en het vocaal ensemble Kar-e-toesj (Stokkem) stonden samen op de planken in cc De VELINX. Voor de muzikale begeleiding zorgde een 30-koppig orkest o.l.v. Piet Vansichen. Er werd een dubbele verjaardag gevierd: Cantemus bestaat 30 jaar en Verdi werd 200 jaar geleden geboren. Klara-stem Olav Grondelaers zorgde voor de presentatie.

{fshare}

Kleuters '‘t Reepje dansen in Seniorenhof

Deze namiddag hebben de kleuters van '’t Reepje (Overrepen) opgetreden voor de bejaarden van het Seniorenhof (Riksingen). Ze hebben er gedanst en gezongen. De kleuters hadden ook paaseitjes meegebracht om de residenten te verwennen. Klik hier voor meer foto's.

{fshare}

Werken Pliniuspark starten op 15 april, aanleg zwembad jaar uitgesteld

Op 15 april start de firma Slegers Algemene Aannemingen NV uit Bilzen met de aanleg van het toeristisch park 'Plinius'. Deze  werken omvatten grondwerken, bestrating en groenaanplanting. Kostprijs: 1,8 miljoen euro. De aanbestedingsprocedure voor de bouw van het paviljoen en van het zwembad wordt voorlopig stopgezet.

Lees meer...

Sp.a heeft nieuw bestuur

De sp.a heeft deze avond een nieuw bestuur verkozen. Erwin Wagemans is de nieuwe  voorzitter, Pierrot Daerden de ondervoorzitter, Chantal Neven de secretaris en Marie-Joseph Servaes is de penningmeester.
{fshare}

Leerlingen KTA steunen Haïti

De leerlingen van het Koninklijke Atheneum willen 1.000 euro inzamelen voor de vzw Child-Flower. Die is opgericht door Naomi Vandamme en Lydia Castiglione, twee oud-leerlingen die afgestudeerd zijn als klinische psychologe. Ze helpen kinderen in kwetsbare situaties die een traumatische gebeurtenis hebben meegemaakt. De leerlingen van 3 en 4 Humane wetenschappen hebben vandaag paaseitjes, lolly’s en wenskaarten verkocht op de markt. Een klasgenote is de stiefzus van Naomi. De opbrengst gaat naar het centrum voor psychologische bijstand dat Naomi en Lydia in Haiti oprichtten voor de opvang van misbruikte en mishandelde kinderen. (Foto Mario Huybrechts)

{fshare}

Opgravingen Wijngaardstraat

Bejaardenzorg Grauwzusters Limburg vzw is gestart met de uitbreiding van de serviceflatsresidentie 'Sint-Jozef' aan de Wijngaardstraat. Naast de bestaande 52 flats en het dagzorgcentrum De Schakel komen er 18 flats bij. Het Archeologisch Projectbureau ARON bvba uit Sint-Truiden is momenteel bezig met archeologische opgravingen op het perceel. De archeologen zijn al op restanten van een middeleeuwse woning gestoten. Ze inspecteren het terrein dagelijks met een metaaldetector om eventuele plunderaars voor te zijn.

{fshare}

Duodag Landelijk Dienstencoöperatief

Het regiokantoor van Landelijk Dienstencoöperatief (Hemelingenstraat) doet vandaag voor de 2e keer mee met '‘Duodag'’. Een project dat werkgevers op een laagdrempelige manier laat kennismaken met de vaardigheden, inzet en mogelijkheden van werkzoekenden met een arbeidsbeperking. Diane Albone (34), een werkzoekende met een arbeidshandicap, komt een dagje meedraaien als administratief medewerker. Ze heeft een opleiding 3e graad kantooradministratie en gegevensbeheer gevolgd. Het regiokantoor van Landelijk Dienstencoöperatief bedient Tongeren, Herstappe, Riemst en Voeren.

{fshare}

Zwerfvuiltotem op de Motten

Om de zwerfvuilproblematiek onder de aandacht te brengen heeft de stad vandaag een heuse ‘afvaltotempaal of zwerfvuilschandpaal’ laten vervaardigen. Kunstenaar Toon Eerdekens heeft aan de rotonde op de Motten samen met leerlingen van viio-Nijverheid en het SIBBO een boomstam van circa 4 meter hoogte bekleed met ingezameld plastiek. Deze afval is afkomstig van de momenteel lopende zwerfvuilopruimactie Straat.net. De afvaltotem zal drie maanden blijven staan. Milieuschepen Patrick Jans wil repressief optreden tegen sluikstorters. Hij overweegt de plaatsing van camera’s op kritieke punten.
{fshare}

Twee theatermonumenten in de VELINX

Deze namiddag waren Chris Lomme en Jo De Meyere te gast in cc de VELINX. Ze brachten het toneelstuk '‘Achter de wolken'’, dat regisseur Michael De Cock speciaal voor hen schreef. De Velinx organiseerde deze matinee in samenwerking met dienstencentrum 'De Piepel' en 326 senioren maakten er dankbaar gebruik van. '‘Het was een heel aandachtig publiek dat ons dankte met een staande ovatie'’, vertelden de twee acteurs achteraf (hier op de foto samen met Velinx-directeur Veerle Stes).

{fshare}

Vespa en reis te winnen in GRM

Het GRM heeft ook nu weer een wedstrijd gekoppeld aan de tijdelijke tentoonstelling rond de Etrusken. De bezoeker moet enkel drie wedstrijdvragen en de schiftingsvraag juist beantwoorden. In de prijzenpot zit een Vespa en een reis naar Toscane. De knalrode Vespa is te bewonderen in de etalage van ‘'pikman'’ Lambert Thijsen (Maastrichterstraat).

{fshare}

Nieuwe website voor Limburg in de Groote Oorlog

Limburg houdt de herinnering aan de Eerste Wereldoorlog via tal van acties levendig. Onder leiding van het Provinciaal Centrum voor Cultureel Erfgoed organiseert de stuurgroep Wereldoorlog I in Limburg een aantal projecten zoals een (rondreizende) overzichtstentoonstelling, een spannende educatieve scholenzoektocht, een bronnengids Wereldoorlog I in Limburg, inventarisatieprojecten, ... Deze projecten sluiten aan bij het groter Limburgs verhaal. Meer informatie over de verschillende projecten vind je vanaf 22 maart 2013 op de website http://www.limburg1914-1918.be

{fshare}

Goedkoop tanken

Vandaag kan je extra voordelig tanken aan het onbemande tankstation  t.h.v. de Elfde Novemberwal. Er geldt een korting van maar liefst 20 eurocent op de officiële prijzen van diesel, euro 95 en super 98.
{fshare}

Gezocht: kandidaten gehandicaptenadviesraad

De Stedelijke Adviesraad voor Personen met een Handicap (S.A.P.H) ijvert voor de belangenverdediging van personen met een beperking. Personen met een handicap kunnen hun stem laten horen op de adviesraad. Wie wenst lid te worden, kan terecht bij de dienst Welzijn tel. 012/800 095 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De S.A.P.H. staat open voor alle personen met een handicap of voor personen die betrokken zijn met de integratieproblematiek zoals mutualiteiten, belangenverenigingen en instellingen.

{fshare}