Herinrichting kruispunt Leopoldwal-Jaminéstraat-Stationslaan

Tussen 8 en 24 april gaat het Vlaams Gewest het kruispunt Leopoldwal-Jaminéstraat-Stationslaan herinrichten. De werken verlopen in drie fases.

Fase 1: 4 dagen

Aanleg verkeerseiland voor de bypass aan het kruispunt R72-Stationslaan. Deze werken omvatten het opbreken van de asfaltverharding, het plaatsen en aansluiten van een slokker, het plaatsen van kantstroken en trottoirbanden en het betegelen van het verkeerseiland. bij onderbreking van de Stationslaan zal verkeer komende van Riemst richting Elfde Novemberwal zal omgeleid worden via de Zagerijstraat, de Sacramentstraat en de Driekruisenstraat.

Fase 2: 5 dagen

Heraanleg busperron op de Achttiende Oogstwal, en de (her)aanleg van de verkeerseilanden in de Leopoldwal. Het verkeer op de Leopoldwal dat rechtdoor richting Elfde Novemberwal wil rijden, zal omgeleid worden via de Jaminéstraat, het Stationsplein en de Stationslaan.

Fase 3: 1 kalenderdag

Frees- en asfalteringswerken van de toplaag en definitieve markeringen op het volledige kruispunt en de busstrook op de Elfde Novemberwal. Het verkeer op de Leopoldwal dat richting Elfde Novemberwal wil rijden zal omgeleid worden via de Jaminéstraat, het Stationsplein, de Zagerijstraat, de Sacramentstraat en de Driekruisenstraat. Ook het verkeer in de Stationslaan zal omgeleid worden via het Stationsplein, de Zagerijstraat, de Sacramenstraat en de Driekruisenstraat. (Foto Google StreetView)

{fshare}