Beroep Eddie Box uitgesteld

Het Hof van Beroep in Antwerpen heeft de behandeling van het beroep van
voormalig schepen Eddie Box verschoven naar 11 september. Zowel Box als Vinci Park wilden de zaak voor onbepaalde tijd doen uitstellen, maar de rechter heeft nu een datum vastgelegd. De zaak sleept intussen al meer dan zes jaar aan.

In juni 2006 diende het toenmalige schepencollege een strafklacht in wegens onregelmatigheden in de concessieovereenkomst over de uitbating van
parkeerautomaten tussen de stad en het Oostendse bedrijf Vinci Park. Box werd beschuldigd van schriftvervalsing, belangenvermenging, misbruik van
vertrouwen en verstoring van de vrijheid van opbod.

Op 15 juni 2011 werd de ex-schepen door de correctionele rechtbank veroordeeld tot 12 maanden effectief en een geldboete van 11.000 euro. Hij werd ook 10 jaar uit zijn rechten ontzet. Het bedrijf Vinci Park Belgium werd veroordeeld tot een geldboete van 55.000 euro. De commercieel verantwoordelijke werd over de ganse lijn vrijgesproken.

Box houdt vol dat hij het contract niet heeft vervalst en tekende beroep aan. Op 11 september wordt nu een hele namiddag uitgetrokken voor de behandeling.

{fshare}