Opnieuw nationaal voetbal in Tongeren?

Voetbalclub Heur-Tongeren heeft zich gisteren geplaatst voor de interprovinciale eindronde, na een 2-2 gelijkspel tegen Brustem.
Nu wachten vier wedstrijden, waarvan twee op eigen veld (Sportoase): volgende week donderdag 18 mei de eerste tegen een ploeg uit West-Vlaanderen. Dan volgt een verplaatsing naar de provincie Antwerpen, vervolgens weer in Tongeren tegen een Brabantse ploeg en tenslotte een uitmatch in Oost-Vlaanderen. De winnaar stijgt naar het nationale voetbal (3de amateurliga). 
 
In afwachting speelt Heur-Tongeren overmorgen zaterdag om 20 uur nog op Sportoase tegen Bilzen-Walwilder, de andere Limburgse club die eveneens mag deelnemen aan de interprovinciale eindronde.

Sluiting meimaand

Deze avond werd de meimaand afgesloten met een viering in de basiliek, opgeluisterd door de Zingende Maagden. Ze waren slechts met elf present. Voorzitster Kathleen Wielick lanceerde een oproep tot de aanwezigen om dochters en kleindochters aan te sluiten. Alle meisjes vanaf geboortejaar 2002 zijn welkom. Wielick is nog altijd op zoek naar een nieuwe naam voor de groep: “Omdat de medeleerlingen de spot drijven met de Zingende Maagden”. Georges Willemaers gaf een stand van zaken van de Kroningsfeesten 2016: “Op 26 september 2012 heeft het Kroningscomité de eerste maal vergaderd. Intussen zijn alle groepsleidingen al gepasseerd op de tweewekelijkse vergaderingen. Op 2 oktober wordt het thema bekendgemaakt”. Een delegatie van de zevenjaarlijkse feesten in het Nederlandse Susteren was ook aanwezig in de basiliek: regisseur Fiddelers en zijn dame.


  {fshare}

 

Kleuters '’t Reepje op uitwisseling

De oudste kleuters van '’t Reepje in Overrepen hebben al het ganse jaar één namiddag in de week initiatie Frans. Van hen kwam dan ook de vraag om eens ee’n dagje naar een school te gaan waar men Frans spreekt. Na veel zoeken werd de school “Jules Brouwir” in Heure-le- Romain (Oupeye) bereid gevonden. Zij staat bekend voor haar tweetalig onderwijs. Bij aankomst bleven de kleuters schuchter aan de zijkant staan. Maar na een paar spelletjes was het ijs gebroken en werden de eerste Franse contactjes gemaakt. Zij vonden het een leuke ervaring en willen dit zeker nog meer doen. (Foto 't Reepje)

{fshare}

Werelddag zonder tabak

Vandaag is het 'Werelddag zonder tabak'  en daarom organiseert a.z. Vesalius een sensibiliseringsdag rond nicotineverslaving. Nog tot 16u kunnen rokers, gratis en zonder afspraak, bij een stand in de inkomhal de hoeveelheid koolstofmonoxide (CO) in hun longen laten meten, een test van hun reële longleeftijd doen of een evaluatietest van hun nicotineverslaving. Er is een tabakoloog aanwezig om raad en slimme tips te geven over tabaksontwenning. Wie dat wenst kan ook de mogelijkheden bespreken en brochures en gidsen meenemen. Om 13u30 waren al 100 proefpersonen gepasseerd. Ze kregen allemaal een flesje water, een balletje, een pen en een potlood. Zowat een derde van hen heeft voornemens om te stoppen met roken.

{fshare}

Afscheid van Benny Kenis

Deze voormiddag werd in de basiliek afscheid genomen van cafébaas Benny Kenis (57). De uitbater van taverne Madigral is vorige week plots overleden. Na de uitvaartplechtigheid werd de lijkkist met Benny naar buiten gedragen door brandweerlui onder muzikale begeleiding van een trompettist. Benny was jarenlang het toevluchtsoord voor het brandweerkorps.

{fshare}

Over bijen in het GRM

Deze avond vertoonde Groen Tongeren de documentaire 'More than Honey' in het auditorium van het Gallo-Romeins museum. Hierin neemt Markus Imhoof de toeschouwers mee op een fascinerende reis naar de betoverende wereld van de bijen. Ghislain Louis, voorzitter van de Limburgse Imkersbond gaf tekst en uitleg. Achteraf konden de aanwezigen een educatieve bijenmarkt bezoeken en kennismaken met Tongerse imkers. Op de foto: Ghislain Louis (links) en Ruben Stassen van Groen Tongeren. Bekijk hier de trailer van 'More than Honey'.

{fshare}

Moordverdachte Visconti naar assisen in Luik

Leo Visconti (58) zal berecht worden door het hof van assisen in Luik. Hij werd door de Antwerpse kamer van inbeschuldigingstelling doorverwezen omdat hij in het Frans berecht wil worden. Visconti wurgde op 20 november 2011 zijn vrouw Marina Nulens (51) in hun huis aan de Kerkstraat in Koninksem. Hij zit al anderhalf jaar opgesloten in de gevangenis van Sint-Gillis.

{fshare}

Gemeenteraad even geschorst

De gemeenteraadszitting werd deze avond even geschorst op vraag van de N-VA. Raadslid Toon Caubergh had in een toegevoegd punt een voorstel ingediend om de Nieuwjaarsreceptie afwisselend op de Grote Markt en op één van de dorpspleinen te organiseren. Burgemeester Dewael wilde eerst het advies van de Middenstandsraad kennen. Na de schorsing werd er enkel gestemd over het voorstel van de burgemeester. Caubergh voelde zich achteraf gepakt: “Dit is leergeld, maar de afrekening volgt later”, was zijn reactie.

{fshare}

10 jaar Feestcomité Berg

Het Feestcomité Berg werd in 2003 opgericht o.l.v. Bertje Wijckmans. De vereniging doet meer dan een jaarlijks dorpsfeest organiseren. In 2010 werd de wedstrijd ‘'Dorp op stap' ‘ gewonnen. In 2012 werd met succes geijverd om de gedenkplaat van E.H. Knapen over te brengen van cc De Demerbron naar de kerk. De petitie voor een eigen buurthuis kreeg helaas geen gunstig gevolg, maar het feestcomité geeft nooit op. Intussen is er een nieuwe petitie voor een stoep in de Godensteenstraat. Deze week werd een aanvraag ingediend voor een bank aan de kerk en een extra lamp aan de kerktrappen. "“We blijven ons inzetten voor ons dorp"”, zegt ‘burgemeester’ Marie-Claire Loix. Het tweede lustrum wordt op 30 juni gevierd met een brunch.

{fshare}

Een oldtimer in de etalage

Gezien bij Daniël's tailors in de Maastrichterstraat: de oude fiets van Tongeren-verzamelaar Nico Olislagers uit de Blaarstraat. Ongeveer 75 jaar oud (de fiets dus). Kwaliteit 'van voor den oorlog...'

{fshare}

Ambiorix zoekt bloedgevers

De Tongenaren kennen Willy Stulens als vertolker van de levende Ambiorix. De bakker is echter maanden buiten strijd geweest en zijn leven heeft aan een zijden draadje gehangen. Hij onderging een levertransplantatie. Omdat Willy beseft dat hij heel veel te danken heeft aan bloedgevers, lanceert hij nu een oproep om extra donoren te vinden.

Lees meer...

Lente-actie Tongeren-Zuid

De 46 handelaars van Tongeren-Zuid pakken in juni uit met een lente-actie. Wie er shopt maakt kans op een waardebon van 2000 euro. De deelnemende handelaars bevinden zich aan de Luikersteenweg, Wijkstraat, Rutterweg en op T-Forum.

{fshare}

Veerle Stes geeft toelichting over werking Velinx

Deze avond heeft Veerle Stes (rechts op de foto), diensthoofd cc de Velinx, tijdens de gemeenteraadscommissie de werking van het cultuurcentrum toegelicht. Dit seizoen waren er 22.987 betalende bezoekers, een stijging met 4.000 t.o.v. 5 jaar geleden. 30% van de bezoekers komt uit Tongeren en 50% uit de rest van Limburg. Verder waren er ook nog 32.000 receptieve bezoekers. Het aantal abonnementen is verdubbeld t.o.v. 5 jaar geleden: van 260 naar 520. Het tarief voor de zaalverhuur is onveranderd sinds de opening in mei 1994.

Lees meer...

Vijfdejaars van de Boomhut in Mal krijgen fietsdiploma

Deze namiddag werd in GBS De Boomhut in Mal een fietsdiploma uitgereikt aan de leerlingen van juf Evy. Ze hebben alle elf op …21 mei met succes ‘'Het Grote Fietsexamen' afgelegd’. Vooraf werden ze klaargestoomd door verkeersouder Benny Thonnon. Hij leerde hen hoe ze hun fiets onder controle kunnen krijgen en hij bracht hen verkeersvaardigheid bij. Onderwijsschepen Jos Schouterden mocht de diploma’'s uitreiken. Als het van hem afhangt, zouden nog meer kinderen met de fiets naar school mogen komen.


{fshare}

Uniek schoolfeest in Klimopschool

De Klimopschool presenteerde zaterdag een ongezien schoolfeest onder het thema ‘'Recycleer en presenteer'’. De leerlingen en leerkrachten hebben vooraf afvalmateriaal gerecycleerd en deze creaties werden door “modellen” op de catwalk aan het zeer talrijk opgekomen publiek gepresenteerd. Zo waren er o.a. nachtkleedjes van aardappelzakken, rokjes van drankblikken, kleedjes van wenskaarten of jassen van chipszakken! De prachtigste creatie werd geshowd door Jade: een avondjurk van aan elkaar genaaide stropdassen. Alle modellen en de couturiers konden rekenen op een hartelijk applaus!

{fshare}

 

Waterlek kruispunt Veemarkt

Tijdens de herinrichting van het kruispunt Leopoldwal/Stationslaan is er een waterlek ontstaan. De oorzaak ligt bij een versleten dichting van een ondergrondse afsluitkraan. Arbeiders van de Watergroep proberen vandaag nogmaals het lek te dichten. Eerst moet de watertoevoer kunnen afgesloten worden, maar de plannen van de ondergrondse nutsleidingen blijken niet te kloppen. Het opbreken van het wegdek zal '’s nachts gebeuren om ernstige verkeershinder te vermijden. Vandaag wordt een nieuwe verlichtingspaal op het voetpad geplaatst.

{fshare}

Opbrengst Reanimation-Party voor Prospèrke

De spoedafdeling van AZ Vesalius organiseerde midden april een Reanimation-Party. Zaal Ter Kommen in Hoeselt barstte uit zijn voegen door de 800 fuivers. De opbrengst (1.250 euro) van deze 7de editie werd vanavond overhandigd aan vzw Zorgenkind Prospèrke. “Omdat de party elk jaar uitbreidt, hebben we de vzw ‘Piek-uur’ opgericht, vertelde spoedverpleegkundige Eric Opdenacker. “We steunen jaarlijks telkens een ander goed doel in Bilzen of Tongeren. Een gedeelte van de opbrengst gaat naar de vorming van ons personeel”. Prospèrke krijgt jaarlijks 180 aanvragen voor steun. “We kunnen helaas niet iedereen helpen”, wist voorzitter John Swennen. De vzw heeft onlangs het bestuur verjongd, maar een afgevaardigde van AZ Vesalius is zeker welkom.

{fshare}

 

 

De ‘Jean-Pierkes’ fietsen elke maandag

Een groep van 25 sportieve inwoners van Overrepen maakt elke maandagavond een fietstocht van maximum 30 km. De ‘Jean-Pierkes’ vertrekken stipt om 19u aan '’t Meuleke langs de Hasseltsesteenweg. “Wie op kop rijdt, bepaalt het traject. Onderweg houden we één tussenstop van vijf minuten om de rokers te plezieren. Ons fietsseizoen start op 1 april en eindigt met Tongeren-Kermis. Als het op maandag regent, wordt de tocht verschoven naar dinsdagavond”, wist voorzitter Tony Cartenstadt. “Cafébaas Jean-Pierre wacht ons op met een traktatie”. De fietsclub trekt in juli met 17 leden voor een vijfdaagse trip naar de Moezel.

{fshare}

 

Asfalteringswerken Luikersteenweg

Van woensdag 29 mei t.e.m. vrijdag 31 mei en van maandag 3 juni t.e.m. vrijdag 7 juni worden er asfalteringswerken op de Luikersteenweg uitgevoerd van aan de rotonde tot aan de grens met Wallonië. De werken zullen '’s avonds en '’s nachts (van 20u tot 6u) gebeuren om zo weinig mogelijk verkeershinder met zich mee te brengen. Tijdens deze asfalterings-werken blijft het verkeer richting Tongeren steeds mogelijk. Het verkeer richting Luik wordt omgeleid via Vreren (tijdens de asfalteringswerken tussen de rotonde en Vreren) of via Nerem-Mal-Sluizen (tijdens de asfalterings-werken op de rotonde of tussen Vreren en de grens met Wallonië).

{fshare}

Gymkana in Overrepen

Vandaag organiseerde de Landelijke Gilde van Overrepen zijn tweejaarlijkse ‘Gymkana’. Tijdens deze behendigheidstest voor tractoren moesten er tien proeven tegen de chrono afgelegd worden.


{fshare}

 

Brons en zilver in Ursulakapel

Marc Adons exposeert momenteel zijn werken in brons en zilver in de Ursulakapel (Begijnhof). Deze mooie tentoonstelling is nog gratis te bezichtigen op zaterdag 1 en zondag 2 juni, telkens van 13u tot 18u30. www.adons.be

{fshare}

Prinselijk bezoek voor Military

Hoog bezoek vandaag op de Galgenberg. Prins Laurent kwam ook dit jaar weer langs op de Military. Hij was vergezeld door prinses Claire en hun drie kinderen. Het gezelschap liet een uur op zich wachten. Het prinselijk gezin mocht het parcours in een terreinwagen verkennen onder begeleiding van Marcel Onclin, voorzitter van de organiserende Fifty-One Tongeren. (Foto's Cedric Liesens). Update zo 26.05: bekijk hier de reportage van TVL Nieuws.


{fshare}

5de Pelgrimage naar Maria

Vandaag werd de 5de editie georganiseerd van de 'Pelgrimage naar Maria, Oorzaak Onzer Blijdschap'. Ruim 300 wandelaars hadden ingeschreven voor een bezinnings- en gebedstocht vanuit verschillende startplaatsen naar het Genadebeeld van Onze-Lieve-Vrouw in de basiliek. In Tongeren werden de deelnemers hartelijk onthaald in de feestzaal van viio-Humaniora aan de St-Truidersteenweg. Van daaruit ging het in optocht naar de OLV-Basiliek voor de Pelgrimsmis opgedragen door deken Palmans.


{fshare}

Huwelijksjubilarissen gehuldigd

Deze namiddag werden in De Velinx 6 koppels-huwelijksjubilarissen gehuldigd door het stadsbestuur: 1 briljanten, 2 diamanten en 3 gouden bruiloften. Op de foto samen met burgemeester Patrick Dewael vlnr: Gaston en Louisa Poisquet-Janssens (goud), Armand en Anna Moens-Dewaleffe (diamant), Egidius en Marie-Josée Thijs-Vanlessen (briljant), Philippe en Elisa Stas-Vanspauwen (diamant), Guido en Alberte Poismans-Lowette (goud), Joseph en Mia Lenaers-Simaels (goud). Onze felicitaties!

{fshare}

 

NUNU CLUB 3.0 opent de deuren

Zaterdagavond wordt NUNU CLUB 3.0 feestelijk geopend. De start van een nieuw hoofdstuk voor de discotheek aan de Luikersteenweg die eind januari failliet ging. De twee uitbaters, Pierre Kuppens (34) uit het Luikse en Jurgen Nulens (33) uit Tongeren, legden de boeken neer wegens te veel schulden en te weinig inkomsten. De curator stond een doorstart toe en het handelsfonds werd ter beschikking gesteld van derden.

Lees meer...

Twee directeurs uitgewuifd

Vandaag heeft het stadspersoneel twee collega’s uitgewuifd. René Jans (directeur cultuur en toerisme) en stadsingenieur Jos Grommen (directeur technische dienst) gaan allebei met pensioen.

{fshare}

Uitbater Madrigal overleden

Deze avond is de uitbater van café Madrigal, vlakbij de brandweerkazerne, plotseling overleden. Benny Kenis was 58 jaar. De verslagenheid is groot.

{fshare}

 

28ste Military op Galgenberg

Vandaag t.e.m. zondag organiseren de leden van Service Club Fifty-One Tongeren de 28e Military van Tongeren. Dit sportieve topevenement van het jaar voor vele paardenliefhebbers vindt plaats op het domein 'Galgenberg', Gousbeemdstraat in Berg. Zoals ieder jaar gaat ook nu weer de opbrengst naar een sociaal project.

Lees meer...

In a.z. Vesalius kunt u meten en testen

Op vrijdag 31 mei, ter gelegenheid van de Werelddag Zonder Tabak, organiseert a.z. Vesalius een sensibiliseringsdag rond nicotineverslaving. Tussen 11u en 16u kunnen rokers, gratis en zonder afspraak, bij een stand in de inkomhal de hoeveelheid koolstofmonoxide (CO) in hun longen laten meten, een test van hun reële longleeftijd doen of een evaluatietest van hun nicotineverslaving.

Lees meer...

Fransman verdwijnt met wielklem

Gisteren is aan de Neremstraat een automobilist met een wielklem van de lokale politie verdwenen. De verdachte auto met Frans kenteken werd m.b.v. een wielklem vastgezet. De bestuurder heeft gewoon het geblokkeerde wiel vervangen en is dan verdwenen. De identiteit van de man is gekend door de politie. De gegevens werden overgemaakt aan het Brusselse korps.

{fshare}

Twee Tongerse misskandidates

Er zitten twee Tongerse meisjes tussen de 20 finalisten voor Miss Limburg. De winnares plaatst zich voor de verkiezing van Miss België 2014. Deborah Dumoulin (23 - foto links) is een maatschappelijk werkster die houdt van spinning en uitgaan met vrienden. Elodie Coenegrachts (19) studeert rechtspraktijk en houdt van snowboarden, paardrijden, shoppen en fun maken. De 20 finalistes hebben pas een Turkijereis achter de rug. Op 21 september nemen ze deel aan het 'Gala Miss Limburg 2014' in Hasselt. Allen daarheen om te supporteren!

{fshare}

Jaarlijkse Sportbeurs

De Sportdienst organiseert vandaag en morgen de jaarlijkse Sportbeurs. In en rond de KTA2-sporthal kunnen de zowat 1.200 kinderen van de tweede- en derde graad van alle basisscholen kennismaken met een twintigtal verschillende sporttakken. Door het slechte weer werden de voormiddagactiviteiten afgeblazen. Golf is ditmaal de ‘sporttak in de kijker’.


{fshare}

 

Schoorsteenbrand Jesseren

De brandweer van Tongeren is om 14u15 uitgerukt voor een schoorsteenbrand aan de Jesserenstraat in Jesseren (Borgloon). Dankzij hun snelle interventie kon een dakbrand voorkomen worden.

{fshare}

Erfpacht voor basiliek

De stad en de kerkfabriek van de O.L.V.-Geboortebasiliek gaan een erfpachtovereenkomst en een samenwerkingsovereenkomst voor 30 jaar afsluiten voor de archeologische museumkelder & schatkamer. tongeren2020.be/projecten/erfgoed/schatkamer

{fshare}

Teef Fleur is Belgisch kampioen

Johnny Thijs uit Koninksem heeft een Belgische kampioen in huis. Zijn rashond ‘Fleur’ heeft in Wieze de titel gewonnen in de ‘Open klasse teef’. Het is een 'petit basset griffon vendéen', driekleur, van 29 maanden oud. Volgens haar stamboom heet ze L'ange barbu d’'Anglais force du temps, maar wanneer Johnny '‘Fleur'’ roept, komt ze ook al kwispelend aangelopen.

{fshare}

Winnaars etalagewedstrijd Italiaanse dag

De stad organiseerde een etalagewedstrijd n.a.v. de Italiaanse dag en de tentoonstelling ‘De Etrusken’. In een groot aantal etalages waren geslaagde en bijzonder creatieve Italiaanse elementen terug te vinden.

Lees meer...

Veerle Vandoren is beste quizzer

De stad organiseerde n.a.v. ‘Fairtrade@work’ een quiz voor alle personeelsleden in het Praetorium. Ze moesten drie vragen over Fairtrade en een schiftingsvraag beantwoorden via e-mail. De geschenkenmand met fairtradeproducten t.w.v. 30 euro gaat naar Veerle Vandoren (31). Ze werkt bij het stadsarchief en heeft het precieze aantal juiste inzendingen geraden: 22. Burgemeester Dewael heeft de prijs deze ochtend overhandigd. De 21 anderen ontvingen elk een aankoopbon voor fairtradeproducten t.w.v. 2 euro.

{fshare}

Pottenbakkerswijk ontdekt op voetbalveld college

Op het voetbalveld van het college hebben archeologen van het Amsterdamse archeologiebedrijf ADC een pottenbakkerswijk van zowat 1.000 jaar oud blootgelegd. Ze ontdekten er drie ovens, een opslagkelder en afvalkuilen. Daarnaast werden ook tientallen intacte potten, borden, kannen en kruiken ontdekt. De archeologen stootten ook op twee Romeinse skeletten. Op de site zal de viio-scholengemeenschap een sporthal en een technologiecentrum optrekken. Voor de opgravingen werden twaalf weken uitgetrokken.

{fshare}

Schouwbrand in Sluizen

Deze avond is de brandweer moeten uitrukken voor een schoorsteenbrand aan de Sluizerbroek in Sluizen.

{fshare}

Leerlingen Boomhut leggen fietsexamen af

Vandaag was het een bijzondere dag voor het 5de leerjaar van GBS De Boomhut in Mal. Na wekenlang oefenen hebben de elf leerlingen van juf Evy hun fietsexamen afgelegd. Het parcours liep over de Klein-Malstraat, de Keerstraat en de Veldstraat. De lokale politie en verkeersouder Benny Thonon waren aanwezig om alles in goede banen te laten verlopen. De voorziene bezemwagen bleek gelukkig overbodig. Alle jongens en meisjes zijn geslaagd voor de vijf basisvaardigheden. Volgende week komt de schepen van onderwijs hun fietsdiploma uitreiken.

{fshare}

Brandweer evacueert gevallen bejaarde

De brandweer heeft om 13u45 een bejaarde vrouw moeten evacueren uit blok 4 aan de Paquaylaan. De alleenstaande vrouw woont in een appartement op de 7de verdieping. Ze is gisteren gevallen en heeft de ganse nacht op de grond gelegen. Een verpleegster van het Wit-Gele Kruis heeft de hulpdiensten gealarmeerd. De brandweermannen hebben de deur opengebroken. De vrouw was nog bij bewustzijn. Ze is overgebracht naar het AZ Vesalius.

{fshare}

Minder echtscheidingen

Het aantal echtscheidingscijfers heeft in 2011 het laagste peil bereikt sinds 2000. In Tongeren leven er 2.775 inwoners die gescheiden zijn, dat is 9.04% van de bevolking. In 2011 zijn er 80 inwoners gescheiden in Tongeren. In 1995 lag dat aantal 39% hoger.

Lees meer...

Track en trace-systeem

De stad Tongeren gaat vanaf 1 juni een track en trace-systeem in gebruik nemen. Track & trace is een elektronisch systeem dat toelaat om in realtime alle bedrijfsvoertuigen te lokaliseren en de individuele verplaatsingen van de werknemers in kaart te brengen.

{fshare}

10 eendenkuikens in stadstuin

In een stadstuin aan de Kielenstraat heeft een wilde eend tien kuikentjes uitgebroed. Moedereend Fien had elf eieren gelegd. Woensdag zijn hieruit tien kuikentjes geboren. Eigenaar Filip Brone legt zijn ‘gastgezin’ nu in de watten. Hij heeft zelfs een zwemvijver geïnstalleerd. Intussen is ook vadereend Winand gearriveerd om zich over de kroost te ontfermen. (Foto Filip Brone)

{fshare}

Kindernamiddag in Widooie

In Widooie worden de Pinksterfeesten al jaren afgesloten met een kindermatinee. In de feesttent werden de kinderen deze namiddag vergast op een optreden van ‘Lenny en Benny’.

{fshare}

5de Music@Tongeren

De vijfde editie van Music@Tongeren is deze namiddag slechts moeizaam op gang gekomen. Misschien was de voetbaltopper in eerste klasse de spelbreker? Dankzij de zomerse temperaturen zaten alle terrasjes in het centrum alvast overvol. Voor de muziekliefhebbers hebben de organisatoren maar liefst elf podia opgericht. Feesten kan nog tot middernacht en morgen kunnen de meeste mensen genieten van een vrije dag…. Foto boven: bij Martin's Ambiance Café werd er deze namiddag al volop gefeest. 'Ozze Martin' in volle actie! Klik hier voor meer foto's.

{fshare}

Pinksterfeesten in Widooie

De Pinksterfeesten in Widooie zijn al aan hun tweede dag toe. Vandaag verzamelden zowat 35 oldtimers in de weide van kasteel de Schaetzen: van 2 CV tot Rolls Royce. Daarnaast was er ook een rommelmarkt met tientallen standhouders. Deze avond kan je in de feesttent terecht voor de jaarlijkse show met optredens van Vlaamse vedetten zoals Frank Galan en Lisa Del Bo. Toegang 15 euro. Klik hier voor meer foto's.

{fshare}

Sluikstort met asbest in Rutten

Op het wandelpaadje tussen de Maasgatstraat en de Strijdmakkerstraat in Rutten hebben onbekenden breekafval met asbest gestort. Het betreft hier een 15-tal meter op 1,20 meter gebroken Eternit golfplaten. De vondst werd intussen doorgegeven aan het meldpunt van de stad Tongeren, met de vraag om deze veldweg te saneren. Iedereen hoort te weten dat men met dit gevaarlijke materiaal op het containerpark terecht kan.

{fshare}

Auto knalt tegen Romeinse toren

Op de Caesarlaan is deze ochtend om 05u40 een auto tegen een verdedigingstoren van de Romeinse omwalling geknald. De 23-jarige bestuurder uit Bilzen kwam van op de Legioenenlaan. Nadat hij het kruispunt met de Hasseltsesteenweg is overgestoken is het misgelopen. Zijn Volkswagen Polo raakte de borduursteen en knalde tegen de omwallingsmuur op het voetpad. Door de klap werd het rechter voorwiel afgerukt. De auto werd weggeslingerd en belandde tientallen meters verder op het voetpad. De bestuurder werd met lichte verwondingen overgebracht naar het AZ Vesalius.

{fshare}

Music @Tongeren: het feest is begonnen!

Deze avond is de vijfde editie van Music@Tongeren van start gegaan. Dit eerste lustrum wordt gevierd met een extra dag. Om 21u barstte discobar LASSY los vóór het stadhuis.

{fshare}