Tongeren vandaag

Nieuws

Peter wil kinderen gratis laten voetballen bij FC Jekervallei Sluizen

Peter Nelissen, (Peter van de Schauf), voorzitter van FC Jekervallei Sluizen, wil dat kinderen zich gratis kunnen aansluiten bij een voetbalclub in de lagere afdelingen.
Dankzij sponsoring wil hij deze droom verwezenlijken.
Tijdens de eetdag in het Kaiserhof in Mal heeft hij zijn plannen uit de doeken gedaan: "Ik zat op het toilet met mijne gsm en op de site van HLN stootte ik op een artikel over kinderen die niet kunnen sjotten omdat ze meer dan 500 euro lidgeld moeten betalen. Dat heeft me erg aangegrepen en daar wil ik iets aan doen", begon Peter zijn verhaal. "Tongeren is de eerste stad van het land en dus willen wij de eerste ploeg van het land zijn die zoiets aanbiedt.Ik ben naar enkele hoofdsponsors getrokken met mijn verhaal . Iedereen met een moederhart of een vaderhart begrijpt me. Wie sponsort niet graag een goed doel waardoor je elk weekend de glimlach van jonge kinderen kan aanschouwen. Hoe erg is het voor een ouder te moeten zeggen dat het lidgeld financieel niet haalbaar is. Toen de dokter indertijd tegen me zei dat ik nooit meer kon voetballen, was dat ook een enorme opdoffer".
Peter is naar Maes containers getrokken, naar Corpellets en naar Masita (sponsoren de kledij). Verder ook naar Boden, Avance en Gepe trans. Dankzij deze firma's kunnen vanaf volgend seizoen de U5-U6- U7 gratis voetballen bij FC Jekervallei Sluizen.
"Gaat dit verhaal blijven duren? Ik heb geen glazen bol..... Het gaat niet om hun kwaliteiten, maar om wie ze zijn. Kinderen die om financiële redenen niet aan voetballen komen. Weet je dat 90% van het lidgeld van jeugdvoetbal naar de eerste ploeg gaat? Een ploeg moet investeren in de jeugd en niet andersom. Voetbal moet iedereen kunnen beoefenen. Dat is geen elitaire sport", besloot Peter.
Zijn plannen werden op luid applaus onthaald!

Brasa is geopend

Om 18u is in het Pliniuspark de zomerbar 'Brasa' geopend voor het grote publiek. Je kan er de hele zomer terecht voor cocktails, grillbar en tapas. De toegang is gratis en er is een ruime parking

Brasa is een initiatief van Lucie & Jimmy samen met Bart Nicolaers (Infirmerie en cafetaria De Pline)

Voor dit concept werd 25 ton zand aangevoerd, 3 zeecontainers, 600 paletten en meer dan 100 ligstoelen.
Het geplande volleybal plein wordt ingeruild voor 3 petanquebanen

20ste Aterstaose jogging

Deze namiddag werd de 20ste editie van de Aterstaose jogging gelopen. Er waren in totaal zowat 500 deelnemers aan de start van de 3 wedstrijden. De 10,4 km is gewonnen door Gijs Hubrechts. Hier waren er 130 vertrekkers.

De 5,2 km is gewonnen door Jarne Cuipers. Hier stonden ze met 250 aan de start.

Voor de barbecue zijn er 200 inschrijvingen. Vanavond zijn er nog live optredens.
" We schenken de opbrengst aan 4 sociale doelen van 'Achter de statie': Nederheem, Ter Heide, De Kevie en Palliatieve eenheid De Schelp in Vesalius. Ze krijgen elk 250 euro", vertelde organisator Geert Koopmans :
Morgen-zondag staan een ontbijt en een wandeling op het programma:
WANDELING: vertrek tussen 8u en 10u.
ONTBIJT: van 9u tot 11u.
Het ontbijt kost 12 euro en wordt verzorgd door B&B De Tommen, de wandeling van 6,5 of 10km kost 3 euro.
Tijdens de wandeling passeer je - natuurlijk - bij de 4 goede doelen
28ste Nederheemrun

Nieuw bestuur sp.a

Sp.a Tongeren heeft vanavond een nieuw bestuur gekozen:
Joachim Peeters is voorzitter
Fréderick Panis is ondervoorzitter
Jozefien Ernots blijft secretaris
Het bestuur wordt verder aangevuld met:Carina Daniels , Michaël Fontaine , Frank Grotars , Ivo Huybrechts , Natascha Licki , Mathieu Maziers , Lisette Ramaekers , Maxime Roelands , Eliane Servaes , Marie-Joseph Servaes , Rudi Smulders en Johan Vangenechten .


Weer een overname van een Tongerse concessiehouder

Na garage Timmermans (VW een Audi) naar groep Delorge en Autogarden (Citroën) naar Van Mossel is er nu alweer een overname van een Tongers autobedrijf:
Mercedes Claes gaat over in handen van de familie Maurin, een Franse groep,


Seingevers gezocht

Slotetappe Baloise Belgium Tour

Zondag is Tongeren de vertrekplaats voor de slotetappe van de Baloise Belgium Tour. Het startschot wordt om 11.30 uur op de Grote Markt gegeven. Daarna volgt een plaatselijke ronde van ongeveer 20 km, met een tussensprint op de Sint-Truidersteenweg.

De renners rijden vervolgens via Bilzersteenweg richting Beringen.

De Baloise Belgium Tour geeft u een unieke gelegenheid om tal van nationale en internationale toppers aan het werk te zien in uw eigen stad. We nodigen daarom alle Tongenaren uit om een kijkje te komen nemen in het rennerspark, aan het vertrek en bij de tussensprint (omstreeks 12 uur).

Omleiding- 8 uur tot 12.30 uur

Het rennerspark ligt op de Albertwal en de Elisabethwal. Daarom wordt voor, tijdens en vlak na het vertrek een omleiding voorzien (Molenstraat - Sabinuslaan - Cottalaan - Rode Kruislaan - Sint-Truidersteenweg).

Medewerkers gezocht

We zijn nog op zoek naar medewerkers (hoofdzakelijk seingevers) die dit sportevenement in goede banen helpen leiden. Als u betrokken wil zijn bij de organisatie, meld u dan aan bij de sportdienst (sportdienst@stadtongeren.be).

Vrijwilligers Stadsarchief gehuldigd

Vanavond werden de vrijwilligers van het Stadsarchief en het KLGOG in de bloemetjes gezet in het archief.
Schepen Gerard Stassen mocht een Ambicheque overhandigen aan
* Albert Knapen: hij is de meest trouwe vrijwilliger en komt elke voormiddag langs voor het fotograferen en digitaliseren van allerhande registers
* Erik Vranken zorgt voor het natekenen van oude plannen en kaarten
* Marie-Paule Bremeesch komt elke donderdagnamiddag gemeenteraadsregisters ingeven
* Flor Hanssen komt elke maandagnamiddag krantenknipsels sorteren en in een databank ingeven
* Henri Thys komt de collectie doodsprentjes inventariseren
* Rosette Leuris komt op dinsdagnamiddag doodsbrieven inscannen. Voordien heeft ze schepenbankarchieven geklasseerd
* Christine Smeets is de meest recente vrijwilliger. Zij wordt ingeschakeld om interviews af te nemen
* Lieve Feyen heeft gemeenteraadsregisters van Vreren ingegeven en een inventaris gemaakt van het oude kerkhof van Vreren.
De schepen dankte ook iedereen die kosteloos meewerkt in het bestuur en de organisatie van het KLGOG, iedereen die aan tentoonstellingen heeft meegewerkt en iedereen die archiefmateriaal heeft binnengebracht. "Zonder al die mensen waren we natuurlijk geen stadsarchief", besloot de Erfgoedschepen.

Daarnaast werd vanavond ook het nieuwe nummer van het tijdschrift 'Tongerse Annalen' voorgesteld door voorzitter Alain Colette en stadsarchivaris Steven Vandewal

Nieuw bestuur WOONZO

Vanavond werd de nieuwe Raad van Bestuur aangesteld van de sociale huisvestingsmaatschappij WOONZO cvba.
Het aantal bestuursleden werd verplicht gereduceerd van 17 naar 9 door het besluit van de Vlaamse Regering. Ook dient voortaan minstens 1/3de van de bestuurders van het andere geslacht te zijn. Tijdens de installatievergadering moesten de leden hun voorzitter en ondervoorzitter kiezen.

Eddy Manet volgt Bart Princen op en mag de eerste drie jaar van deze legislatuur het voorzitterschap waarnemen. Hierna moet hij de fakkel doorgeven aan Jeannine Vanvinckenroye.
Frans Maesen wordt de komende zes jaar ondervoorzitter.

Tongeren heeft 3 afgevaardigden in de RVB: één van elke politieke meerderheidsfractie : An Noelmans (CD&V), Jeannine Vanvinckenroye (Open Vld) en Eddy Manet (sp.a). Heers wordt vertegenwoordigd door Sonia Houbar; Borgloon door Jo Dardenne; Riemst door Davy Renkens. Hugo Biets vertegenwoordigt de provincie Limburg en tot slot zetelen Joseph Hougaerts en Frans Maesen vanuit de privé sector. Inge Gaublomme is directeur van WOONZO cvba.


Sonja wint 'Koersbudget'

Sonja Gilissen (53) uit Tongeren is de eerste weekwinnaar van de actie 'Win je Koersbudget dankzij de Ambi.pas'. Het levert haar 5000 punten, goed voor 500 euro op. De uitreiking vond al voor de 6de keer plaats bij pralinewinkel 'Huize Puck' (Maastrichterstraat). Sonja is er een trouwe klant.

Zoeken
Sponsors
Het weer
Reclame
AmbiPas
Google