Herfstvakantie in GRM

Deze herfstvakantie worden gezinnen met kinderen extra verwend in het Gallo-Romeins Museum. Nog tot 11 november loopt er de kindvriendelijke toptentoonstelling 'De Etrusken - Una storia particolare'. Kinderen kunnen samen met hun ouders deelnemen aan een aantal creatieve ‘Etruskische’ workshops. En het hele gezin kan samen op de permanente collectie terecht voor een speelse fotozoektocht.

Ook deze herfstvakantie is er in het Gallo-Romeins Museum heel wat te beleven: voor kinderen en jongeren zijn er creatieve workshops. Ze kunnen zich, samen met hun ouders, naar hartenlust laten inspireren door het verfijnde Etruskische vakmanschap. Ze maken juwelen, beschilderen vaasjes en krassen versieringen, net zoals de Etrusken dat deden. Kidsproof en supercool. De kinderen kunnen ook de ‘permanente collectie' van het museum verkennen. Dit via een fotozoektocht. Bij aanvang van het bezoek krijgt elke jonge bezoeker een waaier. Hierop staan foto’s van een tiental voorwerpen. Doel is om ze te vergelijken met de originele exemplaren in de vitrines en zo de juiste combinaties te maken. Niet altijd even eenvoudig. Maar toch echt verrassend leuk om te doen.

Het Gallo-Romeins Museum is de hele herfstvakantie geopend, behalve op maandag, telkens van 10 tot 18 u. De workshops vinden plaats in de namiddag, telkens van 14 tot 17 u. Alle informatie over de verschillende activiteiten is te vinden op www.galloromeinsmuseum.be

{fshare}