Prijsuitreiking wedstrijd 'De Etrusken'

Deze voormiddag vond in het Gallo-Romeins Museum de prijsuitreiking plaats van de wedstrijd 'De Etrusken - Una storia particolare'. Deelnemers aan deze wedstrijd maakten kans om een Vespa te winnen of een verblijf voor vier personen gedurende vijf nachten in Toscane.

Het GRM ontving meer dan 8400 formulieren. De wedstrijd bestond uit drie vragen over de tentoonstelling en een schiftingsvraag: 'Hoeveel weegt de asurn/campagnebeeld van de tentoonstelling?'. Het atwoord luidde: 5 kilogram 350 gram. Negen deelnemers vulden niet alleen de drie vragen correct in, zij schatten ook het exacte gewicht. Het reglement bepaalde dat in geval van een ex aequo, de twee hoofdprijzen door loting werden uitgereikt. Winnaar van de Vespa, aangeboden door NF Tongeren, werd Wim Vandenbosche uit Landen. Winnaar van een verblijf voor vier personen gedurende vijf nachten in Toscane, aangeboden door Jetair, werd An Spruyt uit Kalmthout. De zeven andere winnaars kregen een vakantiecheque, aangeboden door Toerisme Limburg, en een geschenkenpakket uit de museumshop.

De loting en prijsuitreiking vond plaats in aanwezigheid van gedeputeerde van Toerisme, Cultuur en Erfgoed, Igor Philtjens. De tentoonstelling 'De Etrusken - Una storia particolare' werd wegens groot succes verlengd tot 11 november. Intussen staat de teller al op meer dan 68.000 bezoekers.


{fshare}