Soroptimisten Tongeren: 'Picknicken op de ploes'

Reeds voor de 3de maal organiseren de Schakelaar van Tongeren en Soroptimist International Club Tongeren Epinona VZW “Picknick op de ploes” om de start van de vakantie in te luiden voor de kinderen van de wijken van Nieuw Tongeren, Paspoel en de Locht. Dit jaar sluit VZW Gastama zich bij de organisatie aan. Wegens de aanhoudende regen was een andere locatie aangewezen en verhuisde daarom verhuisde men naar de parochiezaal onder de St-Maternuskerk.

Gastama is een vereniging van vrijwilligers met als doel vluchtelingen in Tongeren te helpen. Deze vereniging heeft dit jaar een project lopende bij een Hart voor Limburg. Voor de Soroptimisten, een vereniging die zich vooral toespits op de bevordering van de weerbaarheid van vrouwen en kinderen, is deze samenwerking vooral interessant aangezien Gastama wekelijks een praatgroep organiseert voor vrouwen.

De Schakelaar bestaat uit een groep vrijwilligers die zich inzetten voor de jongeren van voornoemde wijken. Hun activiteiten beogen het creëren van kansen voor deze jongeren.

Dit jaar krijgt het evenement de steun van Woonzo en Rimo. De Schakelaar verleent de logistieke ondersteuning en de Soroptimisten zorgen voor de picknick en helpen ter plaatse.