'Een dag met Robby'

Sociaal huis De Semper wil kinderarmoede bespreekbaar maken. Daarom heeft Johnny Vrancken, voorzitter van het sociaal huis De Semper, het prentenboekje ‘Een dag met Robby’overhandigd aan alle Tongerse kleuterscholen. Met dit boekje kan armoede en uitsluiting bespreekbaar gemaakt worden in de klas via een verteltheater, gebaseerd op ware gebeurtenissen uit het boekje. “De scholen zijn een belangrijke schakel in de strijd tegen armoede. Op maat van kleine kinderen kan Robby een hele generatie kleuters gevoelig maken voor uitsluiting", aldus Vrancken.
‘Een dag met Robby’, gepubliceerd i.s.m. uitgeverij De Eenhoorn, is een prentenboek (4+) van de hand van Kolet Janssen (auteur) en Klaas Verplancke (illustrator). Het verhaal wil kinderen laten kennismaken met armoede en uitsluiting, met anders zijn en ‘er niet bijhoren’. Kinderen leven mee met Robby en ervaren zo herkenbare situaties en beelden van een leeftijdsgenootje dat ‘met minder’ leeft.

KORTE INHOUD
Robby’s broertje Jordy is ziek. Robby moet zich alleen wassen en aankleden. Daarna gaat hij samen met de buurkinderen naar school. In de etalage van de speelgoedwinkel ziet Robby de hijskraan die hij zo graag wou. Waarom bracht de Sint alleen maar sokken voor hem? Op school praten Robby’s klasgenootjes honderduit over hun cadeaus. Als ze Robby’s sokken zien, schieten ze in de lach. Totdat Robby toont wat hij met die leuke speelsokken kan doen…