Gemeenteraad

Omdat de burgemeester op skivakantie is mocht eerste schepen Gerard Stassen hem vervangen tijdens de gemeenteraad. Voorzitter Hugo Biets opende de zitting met een eerbetoon aan wijlen ere-burgemeester Jean Ferir en wijlen stadsarcheologe Hadewych Van Rechem. Er werd een minuut stilte in acht genomen.
De 12 agendapunten werden snel afgehandeld. Tijdens de mondelinge vragen wilde raadslid Fabienne Poncelet (VB) weten of de geruchten kloppen dat de stad twee Volvo’s heeft aangekocht: ene voor de secretaris en ene voor de ontvanger: “Ondanks de schulden die de stad al heeft, zijn dit dure wagens. Is dat allemaal nodig en waarom heeft men geen kleinere gekocht?” De eerste schepen gaf antwoord: “Een bedrijfsvoertuig is een courant gebruik. Deze twee mensen moeten permanent beschikbaar en oproepbaar zijn. De Volvo’s V60 worden geleased en hiervoor wordt maandelijks 169 euro op hun salaris ingehouden”.
Raadslid Carmen Willems (Open Vld) vroeg een versnelde plaatsing van een onthardingsinstallatie om verdere problemen met het drinkwater te voorkomen. Schepen Christiaens beloofde dat het schepencollege een formele aanvraag zal indienen bij De Watergroep.
Raadslid Toon Caubergh (N-VA) vroeg achter een digitaal systeem om een graf terug te vinden op het kerkhof in Berg. Volgens schepen Christiaens is dit perfect mogelijk via het GIS-systeem. Raadslid Greta Vermeulen (N-VA) vroeg een uitbreiding naar het oude kerkhof maar dat ziet de schepen niet zitten.