Zomer in GRM

Deze zomervakantie worden gezinnen met kinderen extra verwend in het
Gallo-Romeins Museum. “Het  museum doet zijn naam als kindvriendelijk museum ook deze zomer opnieuw alle eer aan", weet gedeputeerde van cultuur en erfgoed, Igor Philtjens. "Maar ook met pubers is een bezoek aan het museum deze vakantie meer dan tof. Voor hen ligt er een handpalmcomputer klaar met interactieve spelopdrachten".
Archeoloog voor 1 dag gaat door telkens van 13.30 uur tot 16.30 uur en richt zich op de doelgroep 6 tot 12 jaar. Op een nagebouwde archeologische site gaan de kinderen, gewapend met meetlint, schopje en truweel, op zoek naar de verborgen schatten van het museum. Als ze alle opdrachten juist hebben, krijgen ze aan het eind een echt “archeologendiploma” mee naar huis.
De creatieve activiteiten gaan door telkens van 14.00 uur tot 17.00 uur en richten zich op de doelgroep 6 tot 12 jaar. In elke zaal van het museum kunnen kinderen creatief aan de slag, onder leiding van een professionele gids.
De zoektocht ‘Schatten van Vlieg’ gaat door telkens van 10.00 uur tot 18.00 uur en richt zich op de doelgroep 6 tot 12 jaar. Ergens in de zalen van het museum zit een schat verstopt. Aan de ouders en de kinderen om ze te vinden!
Gamen in het museum gaat door telkens van 10.00 uur tot 18.00 uur en richt zich op de doelgroep + 12 jaar. Jongeren kunnen de permanente collectie van het museum bezoeken met een handpalmcomputer. Hiermee exploreren ze al ‘gamend’ de leefwereld van jagers-verzamelaars, eerste landbouwers en Gallo-Romeinen. Bijzonder is dat de interactieve spellen in groepjes van twee tot drie personen kunnen worden gespeeld.

De activiteiten vinden nog tot 30 augustus plaats, van dinsdag tot zondag (maandag gesloten). Deelname is inbegrepen in de toegangsprijs.
Inschrijven op voorhand is NIET nodig.
Voor meer info: www.galloromeinsmuseum.be.