Dynamische parkeerverwijsborden

Eind dit jaar worden er dynamische parkeerverwijsborden geplaatst in Tongeren. Bezoekers kunnen dan snel en eenvoudig zien welke de dichtstbijzijnde parking is en hoeveel parkeerplaatsen er nog beschikbaar zijn. “De verkeershinder op de Ring en in de binnenstad wordt veelal veroorzaakt door bestuurders die op zoek zijn naar een parkeerplaats. Om het zoekverkeer te reduceren en om meer helderheid te brengen in het parkeeraanbod en hoe deze makkelijk te bereiken worden dit jaar dynamische parkeerverwijsborden geplaatst. Eerstdaags kan het contract worden afgesloten", weet burgemeester Patrick Dewael. 
“Het schepencollege heeft de opdracht voor levering, plaatsing en onderhoud gegund aan de Tijdelijke Handelsvennootschap Fabricom-Flow. Eind 2015 zal de parkeerverwijzing operationeel zijn", verduidelijkt  Eddy Manet, schepen van Mobiliteit. De kosten worden geraamd op maximum 290.000 euro.
Het parkeerverwijssysteem start op de voornaamste invalswegen: Luikersteenweg, Sint-Truidersteenweg, Hasseltsesteenweg, Bilzersteenweg, Maastrichtersteenweg). Op de Ring wordt de bezoeker vervolgens doorverwezen naar de dichtstbijzijnde parkings.