Lezing met Sieg

In de Ambiorixkazerne werd namiddag een lezing voor kinderen gehouden door de makers van de KETNET-serie 'Helden'. In het bkader van de Cultuurzomer. Hoofdrolspeler Sieg had regisseur Diederd Esseldeurs meegebracht.

Oldtimers en rommelmarkt in Nerem

Ambiorix Oldcars organiseert vandaag een retrorit voor wagens en motoren ouder dan 25 jaar. Vertrekplaats is het Neremsplein in Nerem. Zowel voormiddag als namiddag staat er een rit van 70 km met zoektocht op het programma. De prijsuitreiking is voorzien tegen 17u. Er zijn meer dan 50 oude voertuigen ingeschreven.
Voorzitter Roger Vanlessen heeft voor een originele  'Rallyplaat' gezorgd.
Tegelijkertijd is er een rommelmarkt in de Ottenburgstraat in Nerem.

Gisterenavond was het '4-landen buffet' van spa.a Jekervallei ook al een voltreffer. "We hebben 130 inschrijvingen gehad en het optreden van Bjorn C was de moeite", weet Marcel Duchateau, uitbater van café Derby.

Ambierorix

Dit weekend kan je op het Stadhuisplein genieten twee dagen genieten van het bierfestival: 'Ambierorix'.
Davy Daniëls en zijn kompanen hebben 25 standhouders kunnen strikken die in totaal 125 verschillende bieren aanbieden. Hieronder het nieuwe Tongerse bier: 'Tungri' dat in twee smaken te verkrijgen is: blond en bitter.
Vandaag staan de tapkranen open van 15u tot 23u en morgen van 12u tot 20u.

Koopzondag

De koopzondag lokte vandaag weer de grote massa naar het centrum. Naast de opening van de winkels in het centrum was er ook het jaarlijkse bierfestival op de Markt.
Dit jaar onder een nieuwe naam: Ambierorix
Voor de cultuurliefhebbers was er de lezing van Lize Spit met haar debuutroman 'Het Smelt', in winkelpand Mani met aansluitend een signeersessie in Standaard Boekhandel. De lezing werd muzikaal opgeluisterd door de jonge singer-songwriter Lisa die vorig jaar nog schitterde in het sunsetconcert in de Romeinse tempel.
Voor de Pokémonjagers waren er 9 'lures' voorzien om extra Pokémons te lokken, maar de verwachte overrompeling bleef uit.

Robin Ramaekers verliest

Voor handboogschutter Robin Ramaekers (21) zitten de Olympische Spelen 2016 er op: de Loonenaar is gesttand in de 1/16e finale. Hij moest de duimen leggen tegen de Spanjaard Rodriguez. Robin eindigt als 17e en alleen de top 16 is geplaatst voor de 1/8e finale.