Actie Kroningssticker januari

Iedereen die in de afgelopen maand de nieuwe Kroningssticker kleefde op een voertuig of zijn fiets kon in aanmerking komen voor een Kroningsgeschenk. De winnaars met een Kroningssticker op hun auto voor de maand januari 2016 zijn de volgende NUMMERPLATEN: 
NSL-150 (Ford focus) / 1-LUC-013 (Ford Kuga) /  DMQ – 240 (Mazda 323F) /1- DCF 507 (V.W.Touran)  / 1- DNT-007 (Peugeot 3008).

Het Kroningsgeschenk kan door de winnaars worden afgehaald op het Kroningssecretariaat (Via Julianus)
In de week tussen 10 en 12  -  13,30 en 16 uur.   
Word jij de volgende winnaar van de Actie Kroningssticker?

Renovatiepremie voor Vestis

Schepen Guy Schiepers en burgemeester Patrick Dewael hebben een renovatiecheque twv 10.000 euro overhandigd aan Sonja Proesmans van kledingzaak Vestis in de Maastrichterstraat.
Vestis is een gevestigde waarde in Tongeren. Sonja vond dat het tijd was om in te zetten op vernieuwing.
Met de starters- en renovatiepremie wil de stad Tongeren  blijvend inzetten op de renovatie van haar binnenstad en de ondersteuning van de ondernemingszin bij handelaars die hun pand verfraaien.”

Vergadering Groepsleidingen

In PC Sint-Jan was er vanavond een vergadering voor de groepsleidingen van de Kroningsfeesten. Voorzitter Georges Willemaers heette iedereen welkom: “We zijn vandaag nog slechts 185 dagen verwijderd van de eerste processiedag. We zitten dus bijna aan het hoogtepunt”.
Peter Bruggen gaf een overzicht van alle activiteiten en Peter Severijns gaf uitleg over het avondspel.
Paul Lambrechts (coördinator Cultuurzomer) kwam ook even langs met fotografe Karolien Coenen uit Jeuk: zij gaat de ‘lokale helden’ fotograferen die achter de schermen aan de groepen werken. Het resultaat zal deze zomer te zien zijn in een tentoonstelling op de tempelsite (Keversstraat) en ook in een boek. 
Na de pauze was het de beurt aan alle groepen om een stand van zaken te geven: in totaal zijn er al meer dan 2.800 deelnemers ingeschreven! De meeste groepen zijn volzet.
De Verrijzenis is echter nog op zoek naar 4 wagenduwers: wie zich geroepen voelt, kan contact opnemen met Simone Marcel: 0495/188776 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Infovergadering Overrepen

De inwoners van Overrepen en Kolmont waren vanavond uitgenodigd in het Schutterijlokaal voor een infovergadering i.v.m. de rioleringswerken die volgend jaar in hun buurt van start gaan. De zowat 50 aanwezigen waren achteraf positief.
"Na het bouwverlof starten de riolerings -en wegeniswerken in de Butstraat en Lerestraat in Overrepen. De kosten worden geraamd op 760.000 euro, waarvan 255.000 euro ten laste van de stad. In de Lerestraat wordt aan weerszijden van de weg een fietssuggestiestrook aangelegd. Vervolgens starten de riolerings- en wegeniswerken in de Kolmontstraat, Burchtstraat en Bredeweg in Overrepen. Aanvang van de werken is voorzien in april 2017. Infrax staat in voor de aanleg van gescheiden rioleringen en zorgt voor de huisaansluitingen. Stad Tongeren volgt met nieuwe wegenis en stoepen, fietsvoorzieningen waar mogelijk en voor verkeersveilige ingrepen. Het totale prijskaartje wordt geraamd op 2.430.000 euro, waarvan 830.000 euro ten laste van de stad", vertelde schepen An Christiaens.

Kleuters Overrepen overnachten op school

Vanavond blijven de 5 laatstejaars kleuters van ’t Reepje in Overrepen op school overnachten. Ze hebben frieten met een hamburger mogen smullen en morgenvroeg wachten er croissants.