Fakkeltocht GBS De Herik

Het oudercomité van GBS De Herik organiseert vanavond in samenwerking met de school een fakkeltocht voor ouders en kinderen. De bedoeling is een leuke activiteit te doen voor kinderen en (groot)ouders en daarna nog even gezellig samen te zijn op een kleine receptie.
Er zijn twee wandelingen voorzien doorheen het dorp en er zijn 250 inschrijvingen.

Conferentieavond

Morgen staat alweer de vijfde en laatste conferentieavond naar aanloop van de Kroningsfeesten geprogrammeerd. Om 20u komt Leo Bormans in zaal Concordia spreken over: 'Het geheim van geluk'.
Gratis toegang.

Foodarcheoloog in GRM

Vanavond kan je in het GRM 'Proeven van de eeuwigheid': Food Archeoloog Jeroen Van Vaerenbergh (links op de foto) tovert er Romeinse smaakrevelaties rechtstreeks op je bord. Hij reconstrueert menu’s op basis van ingrediënten die hij aantrof in eeuwenoude beerputten. Zoals de ‘Gladiatorenkost’ die bestaat uit o.a. gersterisotto met peulvruchten en noten.
De belevingslezing met proeverij start om 20u

Nieuwjaarsmeeting NEOS

Vandaag waren er meer dan 100 aanwezigen op de nieuwjaarsmeeting van NEOS Tongeren. "In een welgevulde zaal Concordia met versierde tafels was het weer een overdonderend succes", weet voorzitter Georges Willemaers. "De lezing van deze namiddag door architect Chris Van Brussel (foto), van het  architectenbureau Michel Janssen handelde over de Onze-Lieve-Vrouwebasiliek en de schatkamer. Striptekenaar Chris wist de mensen te boeien met prachtige beelden over de ontsluiting van de archeologische kelder en schatkamer. Schepen van Toerisme, Marc Hoogmartens, mocht deze spreker inleiden en als afsluiter mocht burgemeester Dewael zijn visie geven over de toekomst van Tongeren, eerste stad van België. De namiddag werd afgesloten met een spetterende receptie met tevreden leden", wist de voorzitter.      
 

Klasgenoten steunen uitgewezen Armeniër

Gisteren is een Armeens gezin vanuit de politiecel overgebracht naar het gesloten centrum in Brugge. Hun zoon werd dinsdag thuis opgewacht door de politie. Zijn medeleerlingen zijn intussen met een petitie gestart.
De leerlingen van de Viio-scholengemeenschap zijn erg aangedaan door de plotse uitwijzing van hun klasgenoot en vriend Aram Ter-Ohanyan (18). Hij zat in het vijfde leerjaar in Viio Handel & Zorg op de afdeling Marketing & management. Toen hij thuis aankwam, stond de politie hem op te wachten.   Kiani Larondelle (17) is al twee jaar het liefje van Aram. Zij mocht hem gisteren nog even zien: “Ze hebben Arman in de minibus moeten slepen. Hij werd ondersteund door zijn ouders. Hij was aan ’t hyperventileren door de emoties”, weet Kiani. “Het is hartverscheurend”.
Het gezin uit Jerevan (Armenië) is op 19 november 2009 in België aangekomen. “De familie spreekt perfect Nederlands. De ouders zijn universitair geschoold: de vader is een ingenieur en de moeder psycholoog, maar omdat ze geen visum kregen, konden ze geen legale job vinden”, weet Dries Lodewijckx.  Aram is door iedereen graag gezien. Hij heeft eerst vier jaar in Viio Humaniora gezeten. Dit schooljaar is hij naar Viio Handel & Zorg overgekomen”. De klasgenoten en vrienden van Aram hebben woensdag alle faciliteiten op school gekregen om actie te ondernemen. Ze hebben alle media opgetrommeld en gingen ook contact opnemen met staatssecretaris voor migratie Theo Francken.

Lees meer...