Workshops Jongerendag

De 160 deelnemers aan de Jongerendag kunnen deelnemen aan 6 workshops:
- Muziek: Leef je uit op Afrikaanse ritmes in een opzwepende percussiesessie: op het podium van het avondspel
-
Creatief: Maak zelf windlichtjes in de meest zinderende kleuren: op het Vrijthof
-
Artistiek: Geef uitdrukking aan je visioen van geluk in deze beeldend artistieke werkwinkel. Maak een doorgeefportret in PC Basiliek.
-
Yoga: Ontdek je diepste zelf in een zee van kalmte in een ontspannende yoga-workout in de rotonde van het oud-hospitaal
-
Circus: Verleg je grenzen, leer de basistechniekjes van circusacts en toon de anderen wie je bent en kan zijn: clownerie in turnzaal BS Sint-Jan
-
Dans: Deel je geluk met anderen in een aanstekelijke workshop streetdance in de turnzaal BS Sint-Jan

Kroningsdvd is er!

De langverwachte Kroningsdvd is vanaf vandaag eindelijk beschikbaar! De opnames van de processie en het avondspel werden vorige zondag gemaakt.
De DVD is te koop in het Kroningssecretariaat en in het kraampje op het Stadhuisplein. Hij kost 30 euro.

Kunst met grind

Via de cultuurzomer tracht het stadsbestuur d.m.v. hedendaagse kunst en cultuur de link te leggen en het evenwicht te bewaren tussen het verleden en de toekomst van onze stad.”  
Vrijdag is kunstenaar Niels Vaes op het voormalige paradeplein in de Ambiorixkazerne gestart met de creatie van een nieuw (tijdelijk) kunstwerk , als onderdeel van de cultuurzomer.
Hiervoor werd alvast 29 ton wit grind aangevoerd, die Niels de komende dagen manueel - met een kruiwagen - over het paradeplein zal uitspreiden.  Op die manier hoopt hij een enorme tekening (uit kiezel) te  vervaardigen met een afmeting van ca. 50x30m. 
"Het exacte onderwerp van deze tekening blijft nog even geheim, maar uiteraard zal ook in dit project weer de link worden gelegd tussen het verleden en het heden van onze stad", verduidelijkt cultuurschepen Guy Schiepers. 
De enorme tekening (die tevens met drones zal worden gefotografeerd) is na voltooiing nog te bezichtigen tot 11 september ek.  Tegelijkertijd zal Niels omtrent deze site ook een foto-expo organiseren.

 

Viviane is weekwinnaar

Viviane Hamal (52) uit Membruggen is de tweede weekwinnaar van de actie: 'Win een Kroningsbudget met de Ambi.pas'. Het levert haar 5.000 extra punten, goed voor 500 euro op. De uitreiking vond voor de tweede maal plaats bij Marco's Vélo Shop waar Viviane zaterdag een elektrische fiets kocht. "Het is nog maar de derde keer dat ik mijn Ambi.pas gebruikte", wist de winnares.

Morgen marktdag

Ondanks het feit dat morgen de Nationale feestdag wordt gevierd, gaat de donderdagmarkt gewoon door.