Botsing Broekberg

Onderaan Broekberg is er nog maar eens een ongeval gebeurd. Een Peugeot 206 reed vanuit de Caesarlaan het kruispunt over en werd aangereden door een Peugeot Partner die op de Hasseltsesteenweg richting centrum reed. Eén van de twee bestuurders heeft het rode verkeerslicht genegeerd.
Niemand raakte gewond.

PIBO-leerlingen steunen goede doelen

De leerlingen Niet-confessionele zedenleer van het PIBO engageerden zich op klasniveau voor diverse goede doelen. Zij deden dit o.a. door wafels te bakken, wenskaarten te maken, statiegeldflessen te verzamelen, een tombola te organiseren, kopergeld te verzamelen, honden uit te laten en klusjes op te knappen.  Geen inspanning was deze solidaire krakken teveel en dat vertaalt zich in het resultaat. In totaal verzamelden de klassen 2A, 3 BSO, 3 TSO en 4 BSO maar liefst 640 euro voor Kom op tegen kanker, de Hartstichting, Revalidatiecentrum Pulderbos en het Natuurhulpcentrum te Opglabbeek.  Ook werden 3 dieren geadopteerd via het WWF en werden de bewoners van rusthuis Bloesemhof in Borgloon 2 namiddagen lang getrakteerd op animatie met muziek, dans en een interessante kwis.  "De betrokkenheid van de bewoners en de glimlach op hun gezicht waren niet in geld uit te drukken, maar daarom niet minder hartverwarmend. Alle activiteiten werden door de leerlingen zelf gekozen, gepland en georganiseerd.  De leerlingen hebben alle reden om bijzonder trots te zijn op zichzelf", aldus hun leraar Didier Meers.

Romeinse soldaten

Vanavond heeft de groep Kruiswegontmoeting' weer gerepeteerd op de atletiekpiste van het College.
Ditmaal waren de twee ruiters er bij. Eén van de paarden was moeilijk in toom te houden.
De twee mannen die de rol van de 'Jezus onder het kruis' vertolken zijn Kurt (33) en Jan (35).
Verder zijn er voor de eerste keer slavinnen bij: deze vier meisjes mogen de bezemwagen trekken: een wagentje waarin de uitwerpselen van de paarden wordt vervoerd. De paarden zijn uitgerust met een opvangzak.

RvL (3)

De meeste aandacht tijdens de ploegenvoorstelling ging natuurlijk naar vedette Tom Boonen. Hij poseerde met plezier voor de lens.
Marc Dupain kent hem nog van toen Boonen de peter was van een actie 'Levenslijn'.

Aurora steunt Kroning

De bewoners van woonzorgcentrum en serviceflats Aurora delen in de Kroningsvreugde die stilaan losbarst in Tongeren. Zij maakten een groot spandoek waarmee de gevel van het gebouw bekleed werd. De vele CD’s die erop gekleefd werden schitteren prachtig in de zon.