Brandje bij Belgica

Deze namiddag heeft het even gebrand bij meubelen Belgica aan de Luikersteenweg in Vreren. Oorzaak is een technisch defect aan een TL-verlichting op de eerste verdieping. De brandweer heeft de vlammen snel kunnen doven, maar er is wel veel rookschade in de meubelzaak.

Tekenwedstrijd Kroning

N.a.v. de Kroning werd een tekenwedstrijd uitgeschreven: die leverde 470 inzendingen uit 8 lagere scholen uit Tongeren en Riemst op.
In PC Sint-Jan heeft vanavond een 9-koppige jury 100 tekeningen uitgekozen. Die worden vanaf 22 april in de foyer van het Praetorium tentoongesteld. "De meeste kinderen hebben nog geen Kroningsfeesten meegemaakt. Ze hebben zich laten inspireren door de video of de affiche", wist secretaris Peter Bruggen.
Eén van de geselecteerde tekeningen is een portret van 'De pikman'. Het is een creatie van de kleindochter van Tony Achtergael!

Infoavond darmkanker

Vanavond organiseren a.z. Vesalius en de stad  Tongeren een infoavond over darmkanker (met thuiszorgbeurs) in de VELINX. De inkom is gratis. Meer dan 150 personen hebben zich vooraf ingeschreven.
In de foyer staan 25 stands opgesteld met o.a. verzorgingsproducten, pruiken en thuiszorg.
Dr. Tack, Medisch directeur a.z. Veslius verzorgde het openingswoord: "Gezondheidszorg wordt steeds maar duurder. Daarom moeten we meer aan preventie doen samen met de huisartsen zodat de mensen wegblijven uit het ziekenhuis. Dikkedarmkanker kan heel lang groeien vooraleer het ontdekt wordt. Daarom is vroegtijdige detectie heel belangrijk".
Het slotwoord was voor schepen Schouterden (Welzijn): "Kanker heeft een maatschappelijke impact. We moeten aandacht hebben voor: voldoende hoog gekwalificeerd personeel, nieuwe behandelingen moeten betaalbaar blijven en er moeten voldoende financiële middelen gevonden worden voor fundamenteel wetenschappelijk onderzoek".

Open VLD-vrouwen

Vandaag is het bestuur van de Open VLD-vrouwen aanwezig met een stand op de donderdagmarkt. Ze bieden de passanten gratis koffie en taart aan: "We zijn op 25 november gestart met een nieuw bestuur. Met onze aanwezigheid hier willen we naambekendheid vergaren en iedereen op de hoogte brengen van ons bestaan", vertelde voorzitter Anne-Lize Stassen.

Vlag fanfare Nerem

Dr Ilitch Lebeau heeft de vlag van de fanfare van Nerem (daterend van 1887) overhandigd aan het stadsarchief. Zijn grootvader was de dirigent van de fanfare. Nico Olislagers heeft de bijhorende 'standaard' gerestaureerd.
Uit erkentelijkheid heeft Erfgoedschepen Gerard Stassen de milde schenker een aantal cadeaucheques overhandigd.