Gemeenschapswachten

Tongeren schakelt twee nieuwe gemeenschapswachten in: Ruben Kellens (29 jaar) en Dorien Penxten (26 jaar). U ziet ze - in hun paars uniform - op straat, op de donderdagmarkt, op speelpleinen en bij evenementen. Elke dag zetten de gemeenschapswachten zich in voor een aangenaam en veilig Tongeren.
De gemeenschapswachten spelen een belangrijke rol: ze vormen de schakel tussen de gemeente en de bevolking. Tal van problemen - zoals hondenpoep, zwerfvuil en beschadigingen - spelen ze door aan de bevoegde diensten of de politie. De gemeenschapswachten zijn de ogen en oren van de stad.
Daarnaast maken de gemeenschapswachten de mensen ook bewuster. Bijvoorbeeld over het onderhoud van stoepen en terreinen, honden aan de leiband en correct buitenzetten van huisafval. Hun permanente aanwezigheid op straat en op openbare plaatsen verhoogt de sociale controle en voorkomt hinderlijk gedrag.
Problemen melden? Dit kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.