Herinrichting bushaltes ‘Tongeren Bilzerpoort’

Om de toegankelijkheid van de bushaltes ‘Tongeren Bilzerpoort’ te verhogen, zal het Agentschap Wegen en Verkeer werken uitvoeren vanaf maandag 4 april: De perrons worden verhoogd en er komen voorzieningen voor blinden en slechtzienden. Naast de nieuwe bushaltes worden er ook fietsbeugels geplaatst.
"De uitrit van de ventweg (Sint-Maternuswal) wordt haakser aangelegd waardoor er minder verkeersconflicten mogelijk zijn tussen uitrijdende voertuigen en overstekende voetgangers. De oversteekplaats tussen de bushalte richting Bilzersteenweg en de Sacramentstraat wordt op een verkeersplateau aangelegd", weet de burgemeester. 
De werken starten op maandag 4 april en zullen ongeveer drie weken duren. "Tijdens de werken wordt de halte richting Veemarkt opgeheven.  De halte richting Bilzersteenweg blijft wel behouden maar verschuift richting de Voorzorg. Het verkeer op de Ring zal steeds in beide richtingen kunnen blijven rijden. Hiervoor moet het verkeerseiland van de oversteek t.h.v. de Voorzorg weggenomen worden, waardoor het zebrapad tijdens de werken daar niet meer gebruikt kan worden. Voetgangers moeten tijdens de werken oversteken aan het zebrapad ter hoogte van de Bilzersteenweg. Wandelen en fietsen aan de binnenzijde van de Ring, tussen Achttiende Oogstwal en Sint-Maternuswal, dient tijdens de werken te gebeuren via de Hoog Graaf.", verduidelijkt schepen van mobiliteit, Eddy Manet.