Politiek op avondmarkt (1)

De avondmarkt is een voltreffer: er zijn 30 'losse' kraampjes en 70 'vaste' standhouders.
Eén van de 'losse' is Jong CD&V: zij staan opgesteld t.h.v. Matton en verkopen cocktails aan 5 euro. "Dit is ons eerste evenement om Jong CD&V te promoten. We kunnen beroep doen op de mobiele cocktailbar van Jeroen Jannes en we tellen al 8 leden", vertelde voorzitter Thomas Donvil.

Villa Basta

Gisterenavond was er het toonmoment van de eerste theatercursus van 'Villa Basta' in cc de VELINX.
De cursus omvatte twintig lessen die steeds doorgingen op woensdagnamiddag en bestemd waren voor kinderen van de lagere school. Docente Annelies Billen liet haar cursisten schitteren op het grote podium in aanwezigheid van hun familie die vanuit de zaal fier toekeken. Volgend jaar belooft de VELINX een vervolg en een nieuwe instapcursus!
foto: Geert Baar

Geschenken voor moederdag

De handelaars van het centrum en van Tongeren-Zuid hebben namiddag de mama's extra verwend n.a.v. moederdag.
Na afloop van de koopzondag werden aan het Praetorium 10 bloemenruikers en 13 geschenkmanden uitgeloot.

Stoep voor Fonteindreef

Deze week start aannemer Crommen uit Hoeselt met het aanleggen van een nieuwe stoep in het begin van de Fonteindreef, de toegangsweg van en naar het Pliniuspark en het zwembad.  De werken duren vermoedelijk tot 13 mei. Nadien zullen er fietssuggestiestroken aangebracht worden door firma NV Arnold Maassen.
Werken brengen altijd enige hinder met zich mee. De aannemer doet zijn uiterste best om alles vlot te laten verlopen. Woningen blijven steeds toegankelijk voor voetgangers. Tijdens de werkuren is de straat weliswaar enkel toegankelijk voor plaatselijk verkeer. Na de werkuren wordt de straat terug opengesteld voor alle verkeer.
Deze week wordt ook in de Raperiestraat een stoep aangelegd in uitvoering van het stoepenplan waarbij er jaarlijks ten bedrage van €500000 nieuwe stoepen worden aangelegd of slechte stoepen worden vernieuwd. 
"In de Fonteindreef zal het 5 werkdagen duren. Het gaat om 90m2 stoep tbv 7.650 €. Zo wordt de Fonteindreef, als toegang van Plinius, een toegankelijke straat, verkeersvriendelijk voor de zwakke weggebruiker. In de Raperiestraat  wordt 264m2 nieuwe stoep aangelegd voor 22.440 €. De volgende stoep in het stoepenplan zal de Kerstbornstraat in Widooie zijn", weet schepen An Christiaens, bevoegd voor openbare werken. 

BS Picpussen behaalt Euregio-certificaat

BS Picpussen is erkend als Euregioprofielschool. De school laat leerlingen profiteren van de interculturele kansen en uitdagingen die het woongebied van de Euregio Maas-Rijn biedt. Leerkrachten, leerlingen en ouders staan open voor de mensen, talen en culturen van de buurlanden.
De uitreiking van het certificaat vond plaats in Aachen.