Infoavond over Diabetes

VFG Tongeren nodigt u van harte uit op de presentatie 'DIABETES IN MENSENTAAL' vanavond om 19u in zaal Volksontwikkeling (Jekerstraat).
De voorstelling wordt georganiseerd i.s.m. de Diabetes Liga Midden Limburg.
Iedereen is welkom en de inkom is gratis.

Hallowweenrommelmarkt

Op de Dijk kan je vandaag nog tot 17u terecht voor een Halloweenrommelmarkt. Er zijn 62 standhouders present, waarvan 15 buurtbewoners. Die verkopen naast hun Halloweengadgets ook gewone spullen.  Er is ook randanimatie voorzien, waaronder een uilenshow en een springkasteel! Sanitair is er en eet- en drankgelegenheid!
"Na 11 edities is onze inspiratie op en dus komt er geen Halloweenevenement meer op de Dijk. We organiseren wel nog jaarlijks een rommelmarkt en een straatbarbecue om de Kroningsversiering te bekostigen", vertelde Nico Vanherck.

Hondenwandeling in Nerem

Op het Neremsplein in Nerem is namiddag een wandeling vertrokken voor boder collie's en hun baasjes. Ze leggen een parcours van 7 km af. Bij aankomst wacht een drankje en de honden worden beloond met een snoepzakje.

Rode Neuzen

De Tongerse Middenstand doet ook mee met de verkoop van Rode Neuzen i.s.m. het Koninklijk Atheneum (Moerenstraat) n.a.v. de Vtm-actie. Namiddag stond er een  stand opgesteld in de Maastrichterstraat. De schepenen kwamen de actie steunen.
Het stadsbestuur doet een oproep tot alle verenigingen die Rode Neuzen willen verkopen om dit te melden aan schepen Schouterden (Sociale zaken). "Indien we alle initiatieven bundelen komen we tot één groot bedrag en kunnen we misschien naar de slotshow op tv", weet de schepen

Huis afgebrand in Koninksem

Aan de Paardsweidestraat in Koninksem is voormiddag een nieuwbouwwoning helemaal vernield door een uitslaande brand. Het huis was opgetrokken met houtskeletbouw en strobalen.
Twee aanpalende woningen hebben schade opgelopen. Niemand raakte gewond, maar van de houten woning blijft niet veel meer over.