Spektakel op Sint-Truidersteenweg

Rond 07u is er een spectaculair ongeval gebeurd op de Sint-Truidersteenweg. Een bestuurder van een Ford Mondeo heeft eerst een tuinmuurtje geraakt rechts van de weg. Vervolgens is hij op een geparkeerde Ford Fiesta geknald. Di werd door de klap tientallen meters weg gekatapulteerd. De Mondeo is beginnen te tollen om uiteindelijk op zijn flank in een voortuin te belanden. De bestuurder raakte slechts lichtgewond.

Gratis boekentassen voor kleuters

Ouders die begeleid worden door het sociaal huis De Semper, krijgen een gratis boekentas voor de eerste schooldag van hun kleuters. Met dit initiatief wil OCMW-voorzitter Johnny Vrancken ouders ondersteunen en ze tegelijkertijd bewust maken van het belang van het kleuteronderwijs, en wat daar bij komt kijken.
Peuters en kleuters zijn nog niet schoolplichtig, maar in het sociaal huis De Semper vinden ze het belangrijk dat deze kinderen tijdig voor de eerste keer naar de klas gaan. Elk schooljaar starten gemiddeld 250 kleutertjes op verschillende instapmomenten aan de 16 kleuterscholen van Tongeren.
Aan de kleutertjes bekend bij het sociaal huis, wordt op de 3 belangrijke instapmomenten van het jaar (september, januari en na paasvakantie) een boekentas met boterhammendoos, een drinkflesje en twee fruitdoosjes aangeboden. Deze actie zal jaarlijks een 50-tal kleutertjes bereiken. Het sociaal beleid zet op deze manier extra in op een goede overgang naar de school door hen te ondersteunen met het juiste materiaal, en zo de gebruiken in de school en de klas, en ook het belang van onderwijskansen voor deze kinderen, bespreekbaar te maken.
Er is gekozen voor duurzame en kwaliteitsvolle boekentassen die zeker kunnen dienen voor de hele kleuterloopbaan. De directies van de kleuter- en basisscholen van Tongeren gaven ook hun advies via het LOP (lokaal overlegplatform onderwijs).
Eind augustus kregen al 16 kinderen een mooie boekentas om goed te starten op 1 september of na de herfstvakantie.  Bij die overhandiging worden de ouders ook uitgenodigd voor de voorleesmomenten van ‘De eerste schooldag van Milan’, die op dezelfde drie instapmomenten, tussen 10 en 11u op een zaterdagvoormiddag, in de bibliotheek worden georganiseerd. 

Lees meer...

UPDATE waterlek

Het waterlek op de Luikersteenweg is intussen gedicht. Het verkeer kan terug in beide richtingen passeren. Vrijdag zal een aannemer de rijweg definitief herstellen met asfalt.

Infovergadering werken De Motten

Vanavond was er in het Praetorium een tweede infovergadering rond de herinrichting van stadspark De Motten en het openleggen van de Jeker. Zowat 30 bewoners van de Kastanjewal, Luikerstraat, Looiersstraat en Herckenrodestraat kwamen naar de uiteenzetting luisteren.
De voorbereidende werken (vernieuwing nutsleidingen en aanleg van de 2 randparkings) starten op maandag 19 september en duren tot 20 januari 2017.
Het gedeelte van de Luikerstraat wordt nu toch opgenomen in het project. In de Jekerstraat zal de rijrichting worden omgekeerd, net zoals in de Sint-Catharinastraat. 

 

O.M.D. 2016

Vandaag vindt de jaarlijkse Open Monumentendag plaats. De organisatoren (Stadsarchief) hebben voor het Pliniuspark gekozen als uitvalsbasis.
Voormiddag hebben zowat 100 personen deelgenomen aan de picknick.
Er is een familiezoektocht en een 'Verborgen monumentenwandeling' met verhalenvertellers.
De wandeling leidt de deelnemers o.a. naar de Tempelierstoren in Mulken waar je gratis kan proeven van een Tempelier-bier.