Tongria Classic

Vandaag kunnen wielertoeristen zich uitleven tijdens de 'Tongria Classic', een organisatie van WTC De Toeplitsen.
Voor deze semi-klassieker is er keuze uit 4 afstanden: 65 - 85 - 105 en 130 km. 
Inschrijving en vertrek: vanuit Sportoase. 

Fruitspoor

Ere zijn concrete plannen om het voormalige 'Fruitspoor' tussen Sint-Truiden en Tongeren in ere te herstellen; Spoorlijn 23 was een Belgische spoorlijn die Drieslinter met Tongeren verbond. De lijn was 33,4 km lang. De spoorlijn werd ook wel de fruitspoorlijn genoemd omdat over de lijn voornamelijk fruit werd vervoerd naar de diverse stroopfabrieken die gelegen waren in de buurt van de stations. Op 27 mei 1878 werd de spoorlijn tussen Drieslinter en Sint-Truiden geopend. Anderhalf jaar later, op 10 september 1879, werd ook de spoorlijn tussen Sint-Truiden en Tongeren opengesteld. Op 29 september 1957 werd het reizigersverkeer op de lijn opgeheven. Het goederenverkeer bleef nog tot in de jaren 1960-1970 rijden maar het werd geleidelijk afgebouwd. Tussen Sint-Truiden en Station Bernissem reed er nog goederenverkeer tot in 1988. Daarna werden ook de sporen geleidelijk aan opgebroken, tussen 1968 en 1989. Op de bedding werd over het grootste deel van de afstand een fietspad aangelegd. De spoorlijn was enkelsporig aangelegd en werd nooit geëlektrificeerd.

Lees meer...

AED-toestel voor Toeplitsen

Vanochtend overhandigden schepen Schouterden (Welzijn) en schepen Stassen (Sport) als stadsbestuur een AED toestel aan wielerclub  De Toeplitsen uit Overrepen. Dit gebeurde tijdens de semi klassieker Tongria Classic die vertrekt vanuit Sportoase. Zij zullen het toestel meenemen op hun trainingsritten en toertochten. De wielerclub zal een opleiding volgen bij het plaatselijke Rode Kruis.
"Nog te veel sporters worden het slachtoffer van een hartfalen. Stad Tongeren hecht belang aan gezondheidspreventie. Jaarlijks wordt een bijkomend A.E.D. toestel aangekocht en ter beschikking gesteld aan een sportvereniging. In 2017 zullen 2 wielerclubs aanspraak kunnen maken", vertelden de schepenen.  

Wandelclub Femma

Femma Nerem beschikt al meer dan 11 jaar over een succesvolle wandelclub. De dames verzamelen wekelijks voor een tocht. "We doen dit om sportief en gezond te blijven, de eigen omgeving te leren kennen en natuurlijk om veel te babbelen onderweg", vertelde Riet Van Cleuvenbergen. 
3 jaar geleden werd de club opgesplitst in stappers en wandelaars: de eerste groep legt 9 km af en de tweede houdt het op de helft. 
De vaste kern bestaat uit een 30-tal trouwe dames: 18 stappers en 12 wandelaars. 
"Bij ons is iedereen welkom, je moet enkel een vrouw zijn", aldus Riet. 

Stoepenplan 2017

"Veel werk aan de winkel aan ons openbaar domein in groot-Tongeren. Daarom, zegt schepen van Openbare Werken An Christiaens, investeert het stadsbestuur sinds 2015  jaarlijks 500.000 euro voor de aanleg en de vernieuwing van voetpaden. Jaarlijks worden de locaties bepaald en voor 2017 starten de werken vandaag in de Cottalaan (Koninksemsteenweg tot rond punt). De overige stoepen die dit jaar aan bod komen zijn : 

*Aansluiting Godensteenstraat en Gilliswinhof

Planning: 27 maart - 14 april (werken uitgevoerd door stad Tongeren)

*Kattenstraat

Planning: 17 april - 1 mei (werken uitgevoerd door nutsmaatschappijen), begin mei (werken uitgevoerd door stad Tongeren)

*Bilzersteenweg (nr. 119 tot Driekruisenstraat)

Planning: 18 april  – 1 mei (werken uitgevoerd door stad Tongeren)

*Maastrichtersteenweg (deel parallel met spoor tot aan aansluiting met Kleine Blaarstraat)

Planning: 15 mei - 1 juni (werken uitgevoerd door nutsmaatschappijen), begin juni (werken uitgevoerd door stad Tongeren

*Beukenbergweg en Watertorenstraat

Planning: begin juni tot juli bouwverlof (werken uitgevoerd door nutsmaatschappijen), augustus (werken uitgevoerd door stad Tongeren) 

*Blaarstraat (Beemdstraat tot Hardelweg)

Planning: na bouwverlof begin augustus (werken uitgevoerd door nutsmaatschappijen), 15 september tot 1 oktober (werken uitgevoerd door stad Tongeren) 

Lees meer...