Meer volk bij Sportoase

Met de zomervakantie in de helft, maakte Sportoase een analyse van haar bezoekerscijfers. In de maand juli werd een stijging van 22% gerealiseerd in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar. De maand juli was een succes mede door het extra aanbod aan activiteiten.

“Zoals het geval is tijdens iedere vakantieperiode, tovert Sportoase haar zwembaden om tot een waar Zwemfestijn met tal van activiteiten zoals een glijbanenrace, kinderdisco, waterspringkasteel, ... Het uitgebreide programma valt gezien de bezoekersstroom in de smaak bij verschillende doelgroepen”, Michaël Schouwaerts – Operationeel Directeur.

Werken archeologische site

Vanaf maandag 7 augustus starten de werken aan de archeologische site van het Teseum. Deze werken zullen 300 kalenderdagen duren. Om deze werken te kunnen uitvoeren zal een gedeelte van het Vrijthof worden ingenomen door de aannemer van de werken. De werkzaamheden worden uitgevoerd door aannemer Verstraete | Vanhecke uit Wilrijk. Dezelfde aannemer die de werkzaamheden van de schatkamer van het Teseum heeft uitgevoerd.

De ondergrondse site wordt de komende maanden omgetoverd tot een nieuw museum waarin je 2000 jaar aan bodemarchief kan ontdekken. 

Kerkhofdieven aan de slag

De afgelopen nacht hebben onbekenden een aantal graven beschadigd op het oud-stedelijk kerkhof aan de Bilzersteenweg. Ze waren geïnteresseerd in smeedijzeren kruisen, metalen sierbeelden en zelfs kruisen in arduin.
De dieven hadden hun buit klaargelegd vlakbij de toegangspoort om ze achteraf op te pikken.
Namiddag heeft Rudy Smulders (verantwoordelijke van de kerkhoven) alles opgeladen en in veiligheid gebracht.
De gedupeerde nabestaanden van de beschadigde graven kunnen contact opnemen met de lokale politie (012/800.300) om de grafversieringen te recupereren.  

Tongenaar betrapt in Bilzen

Tijdens de nacht van vrijdag op zaterdag heeft een interventieploeg van de lokale politie Bilzen-Hoeselt-Riemst, op de Rode Kruislaan in Bilzen een voertuig uit Tongeren onderschept wegens een hoge rijsnelheid.

De bestuurder gaf toe gehaast te zijn.

Bij controle van de boorddocumenten bleek de keuring verlopen te zijn. De andere documenten bleken wel in orde.

De bestuurder weigerde echter een speekseltest af te leggen toen bleek dat de gestandaardiseerde checklist positief was.

Hij gaf toe dagelijks marihuana te roken waardoor de test sowieso positief zou reageren.

Op het commissariaat van Bilzen weigerde de 38-jarige bestuurder uit Tongeren ook een bloedproef te ondergaan. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken.

Het was niet de eerste keer dat de bestuurder tegen de lamp liep wegens sturen onder invloed van verdovende middelen.

Ook in 2011 en in 2015 speelde de bestuurder bij controles in Lanaken zijn rijbewijs kwijt bij een positieve speekseltest voor marihuana.

Hij zal zich bij de politierechter moeten verantwoorden voor de weigeringen van een speekseltest en bloedproef.

3de TIJD-sessie

Morgenavond (vrijdag) om 20u00 organiseert MoMeNT de 3de TIJDsessie met als gastspreker Stijn Meuris in het Teseum. In zijn lezing ‘Stijn en de sterren’ vertelt Stijn Meuris over astronomie. Het heelal voor beginners.

Inkom is gratis!