Natalie wint Carnavalsbudget

Natalie Claes (41) uit Tongeren is de vierde weekwinnaar van de actie: 'Win jouw Carnavalsbudget dankzij de Ambi.pas'. De overhandiging van de 500 euro aan Ambi.pas-punten vond plaats bij lingerie Vanclee (Maastrichterstraat). Natalie ging er zaterdag langs. 
Op dit ogenblik zijn zowat 90 handelaars aangesloten bij de Ambi.pas. 
Het thema van volgende maand is: Lentebudget!

Prinsen bezoeken Vesalius

Naar goede gewoonte hebben stadsprins Marc I en Jeugdprins Berre I deze namiddag een bezoek gebracht aan het a.z. Vesalius. Ze trokken naar de pediatrie, geriatrie en revalidatie.
Het verplegend personeel had de patiënten in de gang laten postvatten om de prinsen te begroeten. 
Er werd een stoet gevormd en een kinderbed deed dienst als praalwagen.
De prinsen hadden voor iedereen een snoepzak bij. 

Openingsuren bibliotheek

Vanaf 1 maart wijzigen de openingsuren van de bibliotheek.

Commissie 27/02

Tijdens de gemeenteraadscommissie van vanavond werd o.a. de aanpassing van het reglement rond brandveiligheid in horecazaken toegelicht. Op vraag van voorzitter Hugo Biets zullen de aanpassingen overgemaakt worden aan de verenigingen die vooral met vrijwilligers werken.
Schepen Jans gaf uitleg over de belasting op de opstart van omgevingsvergunningen: "Voor de tarieven hebben we ons gebaseerd op de omliggende gemeenten". 

Jongerencentrum zoekt naam

Tongeren zoekt een originele, jeugdige naam en logo voor het nieuwe jongerencentrum in de Mulkenhal. Daarom organiseert het een publiekswedstrijd. De bedenker van de meest originele naam en logo krijgt een cadeaucheque t.w.v. 250 euro en gratis toegang tot 5 betalende activiteiten in het jongerencentrum. 
Patrick Dewael, burgemeester: “De opening van de vernieuwde Mulkenhal is voorzien in de zomer van dit jaar. Het Kinderparadijs, speelpleinwerking ’t Ravottekot en het eerste jongerencentrum zullen hier gehuisvest worden. De Mulkenhal is ideaal gelegen, denk maar aan de recreatiemogelijkheden in het nabijgelegen Pliniuspark, de landelijke, groene omgeving en de parkeerplaatsen vlakbij de hal.”
An Christiaens, schepen van Jeugd: “In het jongerencentrum is er ruimte voor onder andere een  fuifzaal, een repetitiekot en een ruimte voor optredens.  De Tongerse jeugd was op zoek naar een eigen ruimte om ‘hun ding’ te  kunnen doen. Daarom hebben we in het jongerencentrum een fuifzaal van 240 m2 voorzien waar de jongeren hun organisatietalent kunnen ontplooien. Via allerlei culturele projecten zal de jeugddienst de nodige impulsen uitsturen om jongeren kennis te laten maken met het jongerencentrum en hun op weg te helpen in de ontwikkeling van hun eigen talenten.”
Jonge creatieve talenten kunnen hun naam- en logovoorstel vóór 31 maart bezorgen bij de Jeugddienst via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.