Charlie’s vieren 6x11

C.V. De Charlie’s bestaat dit jaar 6x11 jaar en dat moet natuurlijk gevierd worden. Op zaterdag 11 februari houden ze een zitting in zaal Concordia. Er zijn optredens van De Broeveskeskender, Ziesjoem, De Loonse Alpenzusjes, en Erwin van het merretkoer. De toegang is helemaal gratis! Er is een gastoptreden van de ‘Manjoretten’ voorzien.
De Charlie’s werden in 1951 opgericht door Sylvain Baillien. Hij vermomde zich als Charlie Chaplin en trommelde enkele kameraden op. Ze knutselden excentrieke fietsen in elkaar en de groep was geboren. Het jaar nadien sloten Henri Troquet,  Robert Straetemans, J. Slangen en Ray Moldave aan.
De voorbije jaren waren de Charlie’s zowel in binnen- als buitenland van de partij. Zo waren ze te zien in stoeten in Düsseldorf, Keulen, Abbéville, St-Etienne, Amsterdam en Den Haag. Momenteel telt de groep 25 leden, waaronder ook een aantal vrouwen.
“Half Tongeren heeft ooit deel uit gemaakt van Charlie en zijn fietsende clowns. Gemiddeld doen we jaarlijks 6 carnavalstoeten. Met onze Mini Charlie’s is de toekomst verzekerd”, weet voorzitter Guy Troquet. 

Gratis naar handbal

Wil je kennis maken met handbal op topniveau? Dan is dit je kans!
Na de overwinning tegen Hubo Initia Hasselt afgelopen weekend, heeft Callant Tongeren de koppositie in de BeNeLeague overgenomen en zijn ze als eerste geplaatst voor de Final Four.
HandbalClub Callant Tongeren nodigt dan ook graag alle Tongenaren uit om gratis* te komen genieten van de eerstvolgende BeNeLeague thuiswedstrijd van de 1ste ploeg van die doorgaat nu zaterdag 04/02/, om 20u15 tegen Quintus (Nederland) in de SportOase!
 
Kaarten kan je aanvragen via: http://www.callant-tongeren.be/fans

*Aanbod enkel voor inwoners van Groot-Tongeren en gelimiteerd tot 2 per inschrijving.

Marie-Louise wint Nieuwjaarsbudget

Marie-Louise Leunis (84) uit Tongeren is de vierde weekwinnaar van de actie: 'Win jouw Nieuwjaarsbudget dankzij de Ambi.pas'. De overhandiging van de 500 euro aan Ambi.pas-punten vond voor de tweede plaats bij Standing House (Plein). Marie-Louise kocht er woensdag een kado voor iemand anders.

Gemeenteraad januari

Tijdens de gemeenteraadszitting van vanavond heeft burgemeester Dewael het kerkenplan uitvoerig toegelicht: voor deze 6 kerken wordt er een nevenbestemming gezocht: Sint-Lutgart, Sint-Maternus, Neerrepen, Widooie, Rutten en Sint-Gillis (Broek). Voor Piringen wordt een ontwerper aangesteld om de kerk om te vormen tot een buurthuis. 
Schepen Christiaens heeft het ontwerp van het openleggen van de Jeker toegelicht. Fractieleider Leenders mistte het kostenplaatje in het verhaal.

Raadslid Caubergh vraagt de aanleg van een zebrapad op de Elderseweg.
Raadslid Vermeulen vroeg uitleg over het cultuurbeleid, het kunstwerk aan de begijnhofkerk en de culturele samenwerking met Maastricht.

Voor aanvang van de zitting werd een groepsfoto gemaakt, maar een aantal raadsleden ontbrak op de afspraak. 

Archives Portal Europe

Vanaf vandaag zijn de inventarissen van het stadsarchief ook te raadplegen via het 'Archives Portal Europe'. Dit Europees project startte enkele jaren geleden op initiatief van de nationale archieven.
Ondertussen zijn bijna 7.000 archiefinstellingen uit Europa vertegenwoordigd. In België zijn echter alleen de inventarissen van de Rijksarchieven te raadplegen. 
Maar sinds vandaag (als eerste stadsarchief in België!) zijn er meer dan 35.000 beschrijvingen van het stadsarchief te raadplegen via de Europese website. Vooral voor historische onderzoekers is het Archives Portal Europe een belangrijk werkinstrument.
Behalve via www.archivesportaleurope.net kan je nog steeds onze inventarissen en beeldbank raadplegen via www.beeldbanktongeren.be  Die laatste wordt momenteel trouwens in een nieuw jasje gestoken.