Studeren in de bib

Het is examentijd en dan treffen we in de bibliotheek heel wat blokkende studenten aan. Deze namiddag worden ze verwend met lekkere pannenkoeken, gebakken bij Retro Velinx. 

Schepen van Cultuur Guy Schiepers kwam helpen uitdelen: “We merken dat  samen studeren erg populair is bij jongeren, om verschillende redenen. Ze kunnen kennis uitwisselen of elkaar vragen stellen. Maar ook de groepssfeer, de sociale controle en het onderlinge contact tijdens de pauzes spelen een rol. Een extra troef van de bib is dat je er kan studeren in een stille omgeving. We weten natuurlijk dat de blok niet de fijnste periode is voor de studenten, daarom willen we hen vandaag een extra hart onder de riem steken en trakteren we op pannenkoeken.” 

De bibliotheek voorziet tijdens de blok gratis koffie (jeton op te halen aan de balie), en geregeld ook gratis snacks (koeken, studentenhaver,...). Er zijn aangepaste openingsuren ENKEL voor de studenten: om 8.00 uur, 8.30 uur wordt de deur extra geopend en tijdens de middaguren mag er doorgewerkt worden.