Expo Hilde Houbrechts

Vanavond is in de Ursulakapel de tentoonstelling “Hilde Houbrechts – tekeningen & schilderijen” geopend. 
Deze dame schildert al 50 jaar. In 1967 had ze een expo in het stadhuis. 
De kunstenares werd ingeleid door Kristiane Kerremans: "Hilde heeft indertijd deelgenomen aan een expo in New York. Daar behaalde ze de zilveren medaille. Haar werken zijn een uitdrukking van avontuurlijke vrijheid. Ze tovert met lijnen en kleuren".
De burgemeester mocht de expo openen: "Kunst moet doorgaan in de tijd. Hedendaagse kunstenaars moeten voor een aanvulling zorgen. Cultuur moet hèt visitekaartje worden van deze stad. Kunst is een kompas, een begeleider naar de toekomst". 

De tentoonstelling is vrij toegankelijk tijdens de drie weekends van de Paasvakantie (1&2 april, 8 & 9 April én 15,16&17 april). Telkens van 10.00 uur tot 18.00 uur.
 
Hilde Houbrechts stelde tentoon zowel in binnen- als in buitenland. Intussen kende haar oeuvre een grote evolutie. Op uitnodiging van het Centre Pompidou in Parijs deed zij mee aan een tentoonstelling in New York, van de Académie Européenne des Beaux Arts, waar zij prompt de zilveren medaille in ontvangst mocht nemen. 

Hilde Houbrechts behaalde het diploma lerares plastische opvoeding, volgde lessen aan de Academie des Beaux Arts te Luik, volgde pantonime aan het Sabatine Theater te Gent o.l.v. M.A.J.Hoste, behaalde het diploma Master in de Beschrijvende Meetkunde en Esthetische Vorming aan het hoger onderwijs.

Workshops bij Evermaruske

De vrije kleuterschool Everamruske in Rutten organiseert op zondag 23 april  een familienamiddag vol workshops. Je kan er o.a. kennismaken met verschillende soorten uilen, een compostmeester, honingimkers of leren koken met (on)kruiden. Er is ook een bakwedstrijd;
Alle info is te vinden op: www.evermaruske.be. 

Retail award naar Merken

De Retailaward is vandaag verhuisd van Le Retour (Hemelingenstraat) naar Merken Fashion (Maastrichterstraat). 

Vrijwilligers archief

Het stadsarchief lanceerde onlangs een oproep voor vrijwilligers. Ondertussen hebben zich al bijna 30 kandidaten aangemeld. Vanavond verzamelden ze in het archief om te kijken wat zij kunnen betekenen voor het in leven houden van de geschiedenis van onze stad. Erfgoedschepen Gerard Stassen overhandigde alle vrijwilligers een usb-stick van de stad. Na een algemene inleiding door archivaris Steven Vandewal kregen enkele personen de tijd om een presentatie te doen. Steven stelde voor te werken met groepen, gericht naar de interesse van de vrijwilliger. 
bijdrage: Jef D.

Nieuwe wandelcluster

In de Kleine Graaf is vanavond de nieuwe wandelkaart Cluster 2 voorgesteld: 'Door holle wegen en tussen heldere bronnen', een wandelparcours van 30 km in Noord-Oost Tongeren. Het parcours loopt doorheen Henis, 's Herenelderen en Berg. 
"Via deze wandellussen kom je voorbij één van de authentieke bronnen van de Demer en de bronnen van het Wijngaardbos. maar ook het historisch karakter van Tongeren komt aan bod met het kasteel van 's Herenelderen, authentieke kerkjes in Berg en Henis en de imposante vierkantshoevesé, vertelde toerismeschepen Marc Hoogmartens die ook het nieuwe logo voor de bewegwijzering onthulde.