Expo Hilde Houbrechts

Vanavond is in de Ursulakapel de tentoonstelling “Hilde Houbrechts – tekeningen & schilderijen” geopend. 
Deze dame schildert al 50 jaar. In 1967 had ze een expo in het stadhuis. 
De kunstenares werd ingeleid door Kristiane Kerremans: "Hilde heeft indertijd deelgenomen aan een expo in New York. Daar behaalde ze de zilveren medaille. Haar werken zijn een uitdrukking van avontuurlijke vrijheid. Ze tovert met lijnen en kleuren".
De burgemeester mocht de expo openen: "Kunst moet doorgaan in de tijd. Hedendaagse kunstenaars moeten voor een aanvulling zorgen. Cultuur moet hèt visitekaartje worden van deze stad. Kunst is een kompas, een begeleider naar de toekomst". 

De tentoonstelling is vrij toegankelijk tijdens de drie weekends van de Paasvakantie (1&2 april, 8 & 9 April én 15,16&17 april). Telkens van 10.00 uur tot 18.00 uur.
 
Hilde Houbrechts stelde tentoon zowel in binnen- als in buitenland. Intussen kende haar oeuvre een grote evolutie. Op uitnodiging van het Centre Pompidou in Parijs deed zij mee aan een tentoonstelling in New York, van de Académie Européenne des Beaux Arts, waar zij prompt de zilveren medaille in ontvangst mocht nemen. 

Hilde Houbrechts behaalde het diploma lerares plastische opvoeding, volgde lessen aan de Academie des Beaux Arts te Luik, volgde pantonime aan het Sabatine Theater te Gent o.l.v. M.A.J.Hoste, behaalde het diploma Master in de Beschrijvende Meetkunde en Esthetische Vorming aan het hoger onderwijs.