TNT brengt Frühlingserwachen

TNT brengt vanaf morgen: 'Frühlingserwachen' van Hans Wedekind dat op Broadway een kosmische sterrenstatus toegekend kreeg. Met “Frühlingserwachten” van Frank Wedekind brengen zij een heuse muziektheaterproductie (musical) op de planken met live band! 
Niet minder dan 24 actoren (spelers en muzikanten), waaronder 19 jongeren, brengen de muzikale bewerking van dit wereldberoemde theaterstuk. 
Het belooft een megaspektakel te worden waarmee TNT zijn jubileum zal inzetten.
Sinds oktober zijn de jongeren onder professionele begeleiding van een zangcoach (Kristel Lamerichs) reeds bezig met het inoefenen van de diverse songs en in december zijn de repetities van start gegaan. Voor dit megaproject kan TNT rekenen op de professionele begeleiding van twee zeer ervaren regisseurs: Christel Albert en Luc Maes. Frank Wedekind noemde zijn stuk Frühlingserwachen (1890) ‘een kindertragedie’. In het schemergebied van de puberteit lijden jongeren onder de verwarrende gevoelens die hun ontluikende seksualiteit teweegbrengt. Angst en verlangen komen met elkaar in botsing in een burgerlijke wereld die doortrokken is van verstikkende fatsoensnormen. Wedekinds stuk was een aanklacht tegen de hypocrisie van de volwassenen, die hun kinderen in het ongewisse lieten over de meest essentiële feiten des levens. Als het uitsluitend hierom ging zou Frühlingserwachen een eeuw later niet meer gespeeld worden, want geen kind dat opgroeit in een televisiecultuur kan zich er nog het hoofd over breken waar de kindertjes vandaan komen. Maar hoeveel kennis er ook is, de gevoelens van verwarring zijn dezelfde gebleven: de eenzaamheid, de ervaring plotseling als eenling in een onafzienbaar grote wereld te staan de angstige vragen wat je met het leven aan moet en of je je ooit nog thuis zult voelen tussen de anderen, wat zo vanzelfsprekend was toe je nog klein was. En voor ouders is het nog altijd moeilijk geconfronteerd te worden met de levensdrift en de doodsdrift van hun kinderen. Frühlingserwachen is een indringende evocatie van een van de meest turbulente periodes in een mensenleven. 


Regie: Christel Albert & Luc Maes
De cast: Karel Bailleux, Marijn Carton, Evi Colson,  Smilla Leenders, Greet Meukens, Thibault Morelle, Astrid Olaerts, Fleur Renes, Niels Renes, Kato Scheepers, Fabienne Timmermans, Johan Tomsin, Leen Vanheers, Didier Winants, Thibault Winants, Ismene Weerelds, Olivier Wouters Zangcoach: Kristel Lamerichs
De live band o.l.v. Shaffy Maes

Vr 5, Za 6, Zo 7, Ma 8, Do 11, Vr 12, Za 13 mei, telkens om 20.30uur stipt! in DE VELINX 

Reservatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0485 51 89 02

Tickets: €15 - €10 voor -18 jaar en studenten

Rekeningnummer: BE 65 1030 1603 6996