Infosessie BCG

Vandaag pakt het Belgisch Centrum voor Geleidehonden (BCG) uit met twee informatiesessies betreffende de taken en verwachtingen voor kandidaat pleeggezinnen. In totaal zijn er zowat 20 kandidaten ingeschreven. Niemand uit Tongeren, wel uit o.a. Balen en zelfs La Roche. 
Op dit ogenblik zitten er 18 honden van het BCG bij pleeggezinnen en zij hopen dit jaar tussen de 10 à 15 geleidehonden af te leveren aan blinde of slechtziende personen. De wachttijd voor een geleidehond ligt dus tussen de 3 en 4 jaar. Om deze wachttijd in te korten, zijn ze op zoek naar pleeggezinnen die openstaan voor ‘hondenlogica’ en over geduld, flexibiliteit en voldoende tijd beschikken.

Ze krijgen uitleg door directeur Bart Mues: "Het BCG bestaat sinds 1990 en vanuit Tongeren zijn we actief over héél België. Op dit ogenblik hebben we 54 werkende geleidehonden die kosteloos ter beschikking gesteld worden aan blinde of slechtziende personen. We leveren jaarlijks 8 honden af, maar we willen dit aantal opdrijven tot 12 à 15, want er staan 35 personen op de wachtlijst en daarom hebben we nood aan een 10-tal extra pleeggezinnen. De wachttijd bedraagt 3 tot 5 jaar. De opleiding van een hond duurt 21 tot 25 maanden en een hond gaat op 10 jaar op pensioen".