Gemeenteraad oktober

Vanavond werd de uitgestelde gemeenteraadszitting van oktober afgewerkt. De 17 agendapunten werden in nog geen 20 minuten afgewerkt.
Maar dan kwamen de toegevoegde punten:
- Fractieleider Patrick Leenders (N-VA) kwam voor de zoveelste keer terug op het verhaal van NV Plinius. Hij eist de omvorming naar een EVAP, zodat alle fracties van de gemeenteraad inzicht krijgen in het dossier. Hij vraagt ondertussen de schorsing van alle verbintenissen en overeenkomsten die de stad heeft aangegaan m.b.t. de Plinius-site". 
Schepen Guy Schiepers zit met heel wat vragen over de beslissing van minister Homans: "Wat met de BTW-ruling. Wat met de concessieovereenkomst? Wat met de verkregen subsidies? Wat met de leningen? Wat met de overeenkomst met de stad en met derden?" 
- Raadslid Ruben Stassen (Groen) wilde weten hoe het zit met de Klimaatdoelstellingen; "In 2012 heeft de stad beloofd de CO2-uitstoot met 20% te verlagen. In 2015 zaten we aan - 0,7%".

Volgens milieuschepen Patrick Jans kloppen deze cijfers niet: "In 2015  was er een daling met 2,3% en in 2016 met 6,1%. Hiermee zitten we boven het Limburgs gemiddelde. We geven toe dat het een moeilijke opgave is, maar we blijven er aan werken".