Kind- en hondvriendelijke Halloweenwandeling in Herstappe

Zondag  organiseerde de kleinste gemeente van België met zijn 87 inwoners een kind- en hondvriendelijke wandeling waarop iedereen welkom was. Een initiatief van schepen Tanja Bellefroid en haar echtgenoot, samen met enkele vrienden. 
Burgemeester Claudy Prosmans mocht 450 wandelaars ontvangen. Zij
waren vergezeld door 150 honden. 

Onderweg waren er warme wafels en verse popcorn te verkrijgen.  In PC Jan Zonder Vrees kon men na de wandeling wat eten en drinken. De straat was versierd in het teken van Halloween.

 Bijdrage: Nico Francois 

Chiro's verzamelen

Zaterdag organiseerde gewest Raffifant een spelavond voor de leiding van de Chiro’s uit Kortessem, Diepenbeek, Hoeselt en Tongeren.
Dit vond plaats in de lokalen van Chiro OLV en Sint-Jozef (Hasseltsesteenweg) met de bedoeling om de verschillende Chiro’s nog beter laten samen te werken. Achteraf werd een feestje gebouwd waarbij er werd gedanst en spelletjes gespeeld 

bijdrage: Nico Francois

Womanrace

Gisterenavond was er de 1ste editie van de « Womanrace »: een loopwedstrijd uitsluitend voor vrouwen. 
Start en aankomst in het atletiekstadion De Motten. Over een parcours doorheen het centrum van de stad, langs de historische omwallingen, het commercieel centrum, rond de basiliek, vóór het stadhuis en langs het Gallo-Romeins-Museum. 
Opwarming op de atletiekpiste. Afstanden:3,3 km - 6,6 km - 9,9 km.
De 150 loopsters zijn tegelijk vertrokken. 

Winnaar van de 3 km is Lisse Francart  (10)
Winnaar van de 6 km is Nora Houben (58)

Winnaar van de 9 km is Julie Peeters (35)

alle uitslagen: website: http://www.chronorace.be

bijdrage: Nico Francois

Gouden huw. jubilarissen

In cc De VELINX werden gisteren de echtparen ontvangen die hun gouden huwelijksjubileum vieren.
Het zijn:  Florent en Marie José Martens-Hansen; Gilbert en Germaine Peters-Peeters; Louis en Monica Hardy-Lenaerts; Gustaaf en Christiane Morrhey- Schoenaers; René en Maria Vancraybex-Mees; Henry en Marie-José Davis-Timmermans; Theo en Mireille Baré-Dourrée; Dieter en Eliane Fluder-Basteyns.

Namens het stadsbestuur feliciteerde burgemeester Dewael de jubilarissen en kregen ze aankoopcheques, bloemen en een mooi boek over Tongeren. Het Koningshuis sloot aan bij de hulde met een oorkonde.

bijdrage: JeDo

Skatetoestellen verhuisd naar Plinius

Door de werken voor het openleggen van de Jeker hebben de skatetoestellen in sportpark De Motten moeten plaatsruimen. Deze plek wordt ingericht als werfzone.

De 7 toestellen hebben een nieuw onderdak gekregen in het Pliniuspark. "Vlak achter het openluchtzwembad werd een terrein verhard met speciale asfalt. De toestellen blijven hier definitief staan", wist jeugdschepen An Christiaens. 

"Ze worden verankerd in de ondergrond. Nadien volgt een keuring en tegen eind van de week kunnen ze gebruikt worden door skaters. Achteraf komt op de Motten een gloednieuw skatepark in een betonnen kuip", vulde sportschepen Gerard Stassen aan.