Tongerse rugbyclub

Tongenaar Marc Ruiters wil samen met Rugby Vlaanderen, een rugbyclub in Tongeren proberen op te starten.
De geboren Tongenaar is in 1970 via Leuven in Antwerpen terechtgekomen. Na 48 jaar afwezigheid, woont  hij nu terug in Tongeren. .
Rugby heeft zijn leven gedomineerd. Hij speelde bij RC Leuven, nadien bij Schilde Diabolos, maar zat ook jarenlang in de raad van bestuur van zowel Rugby Vlaanderen als de Belgische Rugbybond (ondervoorzitter).
En nu probeer hij hier in Tongeren ‘iets uit de grond te stampen’.

Vanaf vrijdag 20 april zullen er wekelijks initiaties gegeven worden op Klein Veld. Jeugd (zowel jongens als meisjes) vanaf 13 jaar zijn welkom alsook uiteraard senioren.

Pasen '18

De redactie wenst iedereen een 'Zalige Pasen!'. 
Pasen valt niet telkens op dezelfde zondag, maar op de eerste zondag die volgt op de volle maan, na het begin van de lente

Paulette wint 'Fashionbudget'

Paulette Hanno (60) uit Tongeren is de vierde winnaar van de actie 'Win een Fashionbudget met je Ambi.pas'. Het levert haar 5.000 punten, goed voor 500 euro op. De uitreiking vond plaats bij brasserie/ijssalon 'Basilica' (Stadhuisplein). De winnares heeft er paasdag van een paasmenu genoten

Vogelspotters

Het Vrijthof wordt al enkele dagen drukbezocht door vogelspotters. Hun zware telelenzen staan gericht op de Belforttoren van de basiliek. 
Daar bevindt zich een koppel slechtvalken. Het vrouwtje is aan 't broeden en het mannetje zorgt terwijl voor de bevoorrading. 
In 2005 werd een speciale nestkast voor valken geplaatst, vlak onder het uurwerk. Het is nu pas de eerste keer dat de nestkast bewoners mag begroeten.

foto: Chris Richerzhagen

Arlette wint 'Paasbudget'

Arlette Entbroukx  (76) uit Tongeren is de eerste weekwinnaar van de actie: ‘Win een Paasbudget' dankzij de Ambi.pas’. De overhandiging van de 5.000 punten, goed voor 500 euro, vond voor de tweede keer plaats bij reisbureau Allezzi Travel (Stationslaan). Arlette boekte er een reis naar Tenerife. 
Voor de eerste keer in de geschiedenis van de Ambi.pas wint iemand voor de tweede maal en dan ook nog eens in dezelfde zaak: Arlette won in 2016 ook al eens 500 euro, in dezelfde periode, bij dezelfde zaak en dezelfde reis!!!