Antwerpse politie bevrijdt Tongerse peuter

Vrijdagavond heeft de politie van Antwerpen een Tongerse peuter uit een geparkeerde auto bevrijd. Het 2-jarig meisje was alleen achtergelaten in de auto en dat terwijl het buiten nog 35 ° heet was. De agenten hebben een raam van de auto ingeslagen om de peuter te bevrijden. Even later is de moeder aangekomen. Ze beweerde dat ze amper 5 minuten weg was geweest.... 
De 29-jarige Tongerse kreeg een PV

 

Zolderschatten in Vreren '18

Nog tot 17u kan iedereen in Vreren terecht voor de jaarlijkse 'Zolderschattenverkoop' in de wijk 'Kleinveld'. (Houbbenstraat, Pruimelarenstraat, Kleinveldstraat).
"Door de voorspelde hitte hebben heel wat standhouders zich laten afschrikken", weet organisator Twan Lombarts. "Vorig jaar hadden we meer dan 200 inschrijvingen, dit jaar amper de helft".
Twan heeft gezorgd voor een ijsjesverkoper, een hamburgerkraam, een springkasteel en een drankenstand.

Populieren gekapt

De stad heeft de opdracht gegeven een hele rij oude populieren te laten kappen. De bomen stonden op de oever van de Jeker naast de Luikersteenweg

Viio-leerkrachten stappen Dodentocht

Maar liefst 14 personeelsleden (leerkrachten, secretariaatsmedewerkers en 1 directielid) van viio Tongeren gaan morgen deelnemen aan de Dodentocht (100 km!) in Bornem. Ze worden vergezeld door 6 ‘buitenstaanders’ (familie en vrienden).
De deelnemers hebben zich laten sponseren t.v.v. het ‘Kansenbeleid’ van de school: “”Dit is bedoeld voor leerlingen die het thuis financieel moeilijk hebben”, wist directeur Wouter Heuts. “We hebben al 4.000 euro ingezameld. Eind september was er op school een toneelstuk i.k.v. kansarmoede. Dat was de inspiratiebron voor verscheidene personeelsleden om zelf een actie op poten te zetten”.
De meeste stappers hebben zich vooraf goed voorbereid: “We zijn al sinds februari elk weekend aan het trainen. Eenmaal zelfs een nachtelijke tocht van 50 km en tweemaal een trip van 35 km. Vorige zondag hebben we afgebouwd met een tochtje van 5 km”, vertelde Bart Vanhaeren

Houten klok

In het portaal van de Basiliek op het Stadhuisplein staat een grote houten klok opgesteld. Dit maakt ook deel uit van MoMeNT.
De klok is een creatie van interieurarchitecte Jolien Fagard uit Piringen. De klok is bevestigd aan een stalen constructie van 8 m hoog. 
De klok (in berken multiplex) is gemaakt door de Tongerse schrijnwerkerij Mattie Zoons bvba (Prinsenweg). 
Bezoekers kunnen onder de klok gaan staan om te genieten van het luisterspel 'Zonde van de TIJD' van Oscar van den Bogaard. Je hoort verschillende fragmenten i.v.m. zondigen tegen de tijd. Het kunstwerk ivan deze MoMeNTmaker kan je o.a. bezoeken tijdens de TIJDreizen 

De Tongerse architecte is voor MoMeNT geen onbekende. Vorig jaar koos Jolien voor het uitzicht op het platform van de Moerenpoort.