Country in The Pub

Liefhebbers van het country genre konden vanavond terecht in THE PUB voor een gratis optreden van THE SWINGING DOORS.

Partnerwalk '18

Vandaag hebben opnieuw honderden wandelaars deelgenomen aan 'Partnerwalk', de Nationale Wandeling t.v.v. het Belgisch Centrum voor Geleidehonden vzw. Ze konden Tongeren en de omliggende dorpen ontdekken tijdens deze uitgestippelde wandeling. De langere tochten hadden een tussenpauze ingelast in de gebouwen van het Belgisch Centrum voor Geleidehonden.​ 
Vertrekken kon vanuit PC Sint-Maternus. Er was keuze uit 4 afstanden: 5 - 10 - 15 - 20 km en vertrekken kon tussen 07.30u - 15.00u

foto: Nico Francois

Salvage Hunters bezoekt antiekmarkt

Gisteren heeft het team van ‘Salvage Hunters’ een bezoek gebracht aan de antiekmarkt. 
Antiekhandelaar Drew Pritchard ging op jacht naar bijzondere items uit de geschiedenis van het Britse huisraad.  

"Ze waren bijzonder gecharmeerd door onze antiekmarkt en hebben dan ook heel wat spullen gekocht. Ook lieten ze verstaan dat ze graag nog eens zouden terugkomen. Na Tongeren zouden ze doorrijden naar Amsterdam", weet economieschepen Guy Schiepers.

Tungerse aaternoen

In DC De Piepel werd namiddag een Tungerse aaternoen georganiseerd door de 'Aa Piepëlë', een sociëteit die garant staat voor de instandhouding van het Tungers. 
Bèr Knapen nam de presentatie voor zijn rekening: "We verzamelen hier elke maandag voor een 'Tungerse les'. Eigenlijk houden we ons meer bezig met kwaadsprekerij over iedereen". 
Er werden Tungerse liedjes vertolkt, o.a. van Dë Bjètëls en van Gustaaf Diels
Pim en Wilhelmina brachten een sketch
Jo Gilissen mocht enkele gedichten voordragen 

Stadsprinsen bezoeken Vesalius

Namiddag vierde de afdeling pediatrie van az Vesalius carnaval. De jonge patiëntjes kregen het bezoek van de stadsprins Jos III en jeugdprins Matéo I. Samen met hen trok een carnavalstoet doorheen het ziekenhuis zodat iedereen kon meegenieten van dit verkleedfeest. Enkele gehospitaliseerde kindjes kregen het gezelschap van kinderen van personeel en artsen. Een kinderbed deed dienst als praalwagen.
Er werd ook halt gehouden op de afdeling Geriatrie. 
De kinderen werden beloond met een snoepzak en de prinsen met hun gevolg werden getrakteerd op een pannenkoek. 

Na Vesalius zijn de prinsen naar het Seniorenhof getrokken