Botsing motor tegen auto

Op de Sint-Truidersteenweg is rond 22u15 een zwaar ongeval gebeurd: een motorrijder is op het kruispunt met de Rode Kruislaan tegen de flank van een auto gereden. De man is zwaar ten val gekomen. De hulpdiensten hebben hem gedurende 45' gereanimeerd ter plaatse. 

Woensdag was de toestand van de man uit Heers nog altijd kritiek. Hij wordt verzorgd in het Jessaziekenhuis

WK-gekte 5de wedstrijd

Voor de kwartfinale van vanavond was het Vrijthof helemaal volgelopen. Ook op de andere pleinen met een groot scherm is er meer volk komen opdagen

Voetbalstage

ZVC Panna Tongeren organiseert deze week een voetbalstage. Zowat 50 spelers tussen 5 en 13 jaar doen hieraan mee op het terrein van Sportoase. De spelers komen de hele week gekleed in het rood om te supporteren voor de Rode Duivels. 
Vandaag mogen de spelers allemaal attributen meebrengen van de Rode Duivels. 
"De spelers krijgen hier een techniektraining. De week wordt afgesloten met een landentornooi. Iedereen wint en wordt beloond met een medaille", wist Jeugdcoördinator Tessa Lambié

11 juli-viering '18

Vanavond was er de 11 juli-viering. Zowat 150 personen waren hiervoor present in cc de VELINX. 
De presentatie was in handen van Miet Segers
De muziek werd verzorgd door de harmonies van Casino, Concordia en het saxofoonkwartet van Mont Franc Sluizen. 
Rolande Diriken, voorzitter van de Cultuurraad: sprak de aanwezigen toe: "Aanleiding van deze feestdag is de Guldensporenslag van 11 juli 1302, een veldslag in Kortrijk. Er namen geen Tongenaren aan deel, want zij behoorden toen tot het prinsbisdom Luik. Enkel de inwoners van het graafschap Vlaanderen waren Vlamingen. In 1971 is de Nationale Cultuurgemeenschap opgericht. In 19801 werd die herdoopt in de Vlaamse gemeenschap".  
De gelegenheidstoespraak werd gehouden door burgemeester Dewael: Ik  heb indertijd het cultuurdepartement mogen beheren. We hebben het cultuurbegrip verruimd onder de noemer 'Vlaanderen leeft'. De toekomst van de eerste stad situeert zich in het verleden. We zijn meer dan een shoppingstad, een stad met culturele ambitie. Cultuur heeft een belangrijke economische meerwaarde. We hebben zopas beslist dat we gaan deelnemen aan Europalia". 
Sabien Tiels was de eregaste, samen met Marco Cirone en 6 meisjes van het Pentagonix-koor 

De uitreiking van de jaarlijkse Erewimpel is de mist in gegaan: Voorzitter Rolande Diriken wilde de  dames van Femma Sint-Maternus huldigen n.a.v. het 50-jarig jubileum van deze vrouwengilde. Tot grote verbazing was er NIEMAND van deze vereniging aanwezig in de zaal. De burgemeester kon de oorkonde en de bloemen uiteindelijk aan niemand overhandigen....
De dames lieten achteraf weten dat ze niet op de hoogte waren van de huldiging...

Nationale Feestdag

Vandaag wordt de Nationale feestdag gevierd. Hier gebeurt dat met een te Deum in de basiliek, een bloemenhulde aan het Monument der gesneuvelden en een receptie in het Praetorium. 
Het Te Deum werd gezongen door de Kleine Cantorij. 

Burgemeester Dewael mocht de gelegenheidstoespraak verzorgen. Hij complimenteerde de Rode Duivels: "23 voetballers zijn er in Rusland in geslaagd het land en haar inwoners te verenigen. Tous ensemble. Ik heb daarvan genoten en wil er geen politieke betekenis aan geven. Laten we vandaag ook de verbondenheid tussen de mensen vieren". 
De burgemeester prees ook koning Filip: "Na 5 jaar kunnen we zeggen dat hij een voortreffelijk staatshoofd is. Het is een koningspaar van en voor het volk".

Voor korpschef Tony Verlackt was het de laatste Nationale Feestdag in functie. Eind dit jaar gaat hij met pensioen