Zeepkisten in Rutten

De Landelijke Gilde van Rutten organiseerde vandaag een zeepkistenrace. Er kwamen 7 deelnemers opdagen. Ze mochten eerst 2 testritten afwerken en vervolgens mochten ze 3X het parcours afdalen tegen de klok. De beste tijd werd behouden

Sacramentsprocessie

Donderdag 31 mei was het niet alleen sluiting van de meimaand maar ook sacramentsdag. De zondag daarop trekt traditiegetrouw de sacramentsprocessie door de straten van het centrum.
Verschillende processiegroepen stapten mee op.

bijdrage Jos Collaer
foto Peter-Paul Custers

Kleuters ravotten in Pliniuspark

Zowel gisteren als vandaag verzamelen honderden kleuters in het Pliniuspark en de Mulkenhal om er te ravotten. Deze kleuterspeeldagen zijn een initiatief van de stad Tongeren: de jeugddienst i.s.m. de sportdienst en de kinderopvang ‘Kinderparadijs’.

An Christiaens, schepen van Jeugd: “Maar liefst 800 kleuters van de Tongerse kleuterscholen schreven zich in voor de kleuterdagen. Het wordt ongetwijfeld een dag vol spanning en plezier. De kleuters kunnen samen met hun leerkrachten genieten van verteltheater, een muziekworkshop, knutselactiviteiten, springkastelen, een kappersbeurt, schminken, eendjes vissen, een hindernissenparcours en een mini blotevoeten pad.” 

Patrick Dewael, burgemeester: “Kinderen bewegen te weinig en spelen steeds minder buiten. Ook sporten in teamverband gaat er op achteruit. Dat is jammer. Want beweging en sport zijn goed voor de gezondheid en de lichamelijke en sociaal-emotionele ontwikkeling. Deze kleuterdagen zijn daarom een waardevol initiatief. We laten kleuters zien hoe fijn bewegen kan zijn. Een bijkomende troef is dat alle Tongerse kleuterscholen hieraan deelnemen en dat ook het secundair onderwijs zijn steentje bijdraagt.” 

Er wordt gewerkt met een beurtrolsysteem zodat elke klas optimaal gebruik kan maken van het aanbod (36 workshops). De leerkrachten bepalen zelf welke activiteit of verteltheater ze op welk tijdstip volgen. Een 80-tal leerlingen van de SIBBO,  Campus Plinius en de VIIO werken mee aan de kleuterspeeldag. Zij zorgen voor de ondersteuning en uitvoering van verschillende activiteiten.

Kleuterschool Picpussen moet forfait geven omwille van de musical die straks wordt opgevoerd in cc de VELINX.

Ticketverkoop VELINX

Vanaf vandaag start de ticketverkoop voor de Vrienden van de VELINX (ook via de website). Vanaf maandag 11 juni starten ze met de losse ticketverkoop.

De eerste 250 Vrienden van de Velinx ontvangen een exclusief de VELINX T-shirt.

Voor meer info over het programma verwijzen we u graag naar de nieuwe, herwerkte website www.develinx.be (online vanaf 23 MEI).

Op eenvoudig verzoek kan u ook de brochure in digitale of papieren versie toegestuurd krijgen. Indien u meer informatie wenst kan u ook steeds contact opnemen met Katrien Voets via 012 80 00 42 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Groot scherm

De oefenwedstrijd van vanavond tussen de Rode Duivels en Egypte kan live gevolgd worden op een groot scherm op het Vrijthof.

Aftrap om 20u45