Tilkin Powder investeert 6 mio in lakkerij

Tilkin Powder Coatings (Tongeren-Oost) investeert 6 miljoen euro in een nieuwe lakkerij van 18 m lang. “De grootste van de Benelux”, volgens de eigenaars Jo en zus Rosy Tilkin.
Jo en Rosy startten 20 jaar geleden in Tongeren samen met vader Michel in het metaalconstructiebedrijf dat vooral aanhangwagens maakte. Uit de eigen lakkerij groeide Tilkin Powder Coatings, dat ondertussen 26 medewerkers telt. 

 
foto: HBvL

Nieuwbouw BS Merlijn

Vanavond is in de Sacramentstraat de nieuwbouw van BS Merlijn officieel geopend. 
Alle lokalen zijn opgetrokken rond de cirkelvormige kleuterspeelplaats. De klassen van de oudste leerlingen bevinden zich op de bovenverdieping

Ciao Tongeren 2018

Zondag organiseert de stad Tongeren weer één van haar gezelligste evenementen van het jaar. De Tongerse binnenstad wordt tijdens de Italiaanse Dag omgetoverd tot een Italiaans plein. Een sfeervol podium op de Grote Markt, een foodtruckplein en een gezellige bende Italiaanse standhouders maken van dit event een topdag.

Schepen Marc Hoogmartens: “Naast een waaier aan enthousiaste standhouders zullen Italiaanse acts op een podium aan de Grote Markt zorgen voor een uitzonderlijke ambiance. Originele streetacts zoals een levensgrote Pinokkio, een gondelier, een karikatuurtekenaar en het komisch theater Pizza Mama Marina zorgen voor extra beleving. Daarnaast staan er  tal van Italiaanse restaurantjes en barretjes op wielen aan het Vrijthof opgesteld. De hippe caravans en foodtrucks verwennen bezoekers met smaakvolle drankjes (Italiaanse cocktails, biertjes, wijnen, …) en heerlijke gerechten (pizza uit de houtoven, pasta, arrosticini, piadina, tiramisu …).”

“Tongeren is op zijn best als het een podium kan zijn voor evenementen. Niet alleen onze rijke geschiedenis, maar ook onze gastronomie en gastvrijheid verbindt de Tongenaren en de Italianen. Ciao Tongeren! heeft alle ingrediënten in huis om een topdag te worden. Een dag waar Tongenaren en de vele bezoekers uit de regio elk jaar naar uit kijken. Een topdag ook voor de Tongerse horeca en handelszaken”, vertelt burgemeester Patrick Dewael enthousiast.

“Inderdaad.”, beaamt schepen Guy Schiepers. “Ciao Tongeren! vormt de ideale voorloper van een fantastische cultuurzomer  en is een vaste waarde uit een resem unieke evenementen die Tongeren organiseert. Dankzij de organisatie van deze evenementen wordt er een gezellige dynamiek in de binnenstad gecreëerd.”

Eretekens KFMB uitgereikt

Voormiddag werden in het Praetorium maatschappelijke eretekens uitgereikt aan 4 personen:
- Jean Vanrusselt kreeg de Grote Gouden palmen en de BSD-medaille van de KFMB. Hiervoor moet je lid zijn van de BSD en minstens 90 dagen opeenvolgend gediend hebben in Duitsland
- Alain Doucet kreeg het maatschappelijk ereteken van Ridder in de NUOB-orde voor zijn inzet en getrouwheid gedurende 9 jaar
- Jean Vanclee en Gustaaf Vandael kregen de 'English Cold War Medal', dat herinnert aan de diensten van de Britse en Geallieerde troepen (1945 - 1991) 

KFMB staat voor: Koninklijke Federatie der Militairen in het Buitenland

bijdrage: JeDo

VFG tevreden over toegang kerkhof

VFG Tongeren is tevreden over de nieuwe toegang tot het stedelijk kerkhof in Berg. "Een van onze drie wensen is door de stad binnen een half jaar al verwezenlijkt", weet secretaris Joachim Peeters. 
"Aan ons tweede voorstel, 'een Tongerse app over toegankelijk Tongeren, wordt momenteel gewerkt. Dan blijft er nog onze vraag naar openbare toiletten over".