Henis viert Nieuwjaar

Vanavond vieren ook de inwoners van Henis samen Nieuwjaar. In het ontmoetingscentrum De Meir worden ze getrakteerd op een glaasje cava of fruitsap. Voor de overige dranken kunnen ze bonnetjes kopen aan 1,50 euro. 
Er is een DJ aanwezig voor de muzikale omlijsting.
"Dit is een initiatief van een groep losse medewerkers met zelfs een Nederlander erbij", wist Jean Snellinx. "We stellen de zaal gratis ter beschikking" 

SKF steunt G-Karate Limburg

Zoals de voorbij jaren gaan de nieuwjaarswensen bij SKF Logistics Services, de distributeur van kogellagers  in Tongeren, gepaard met een mooi gebaar van solidariteit. De collega’s in het SKF Care team overhandigden ook dit jaar officieel hun opbrengst (een mooi rond bedrag van 4.000 euro) van een jaar lang geld inzamelen met verschillende acties aan de organisatie ‘G-karate’. 

De helft van het bedrag werd einde vorig jaar al via de warmste week naar de organisatie verstuurd.  SKF besloot om nog een extra 2.000 euro vrij te maken. 
Een bijkomende verrassing voor Eric Bortels, professioneel karateka en bezieler van het project. Hij bracht speciaal voor de gelegenheid ook Vic, volwaardig lesgever en papa van G-karateka kampioen Filip mee. 
De missie van G-karate vzw is het stimuleren van personen met een fysieke of mentale beperking om aan sport te  doen. “Wij zien dit als een belangrijk onderdeel binnen hun persoonlijke ontwikkeling en het verhoogt niet alleen hun zelfbewustzijn, maar ook hun  fysieke krachten en sociale contacten.”, zegt  Eric. 
  
SKF kiest elk jaar een nieuw goed doel uit. G-karate kwam naar boven via één van hun personeelsleden. “Na het lezen van de impact die het project heeft op de mentale en geestelijke gezondheid en de talrijke knappe prestaties van de leden zelfs op internationaal vlak, stond onze keuze vast.”, verklaart het SKF Care team. 
  
“Met de steun van SKF hopen we twee centra die gebruik willen maken van onze methodologie snel te kunnen opstarten.”: volgt het bij G-karate.

 

Trekking eindejaarsactie

Vanavond was er de trekking van eindejaarsactie van de Verenigde Handelaars Tongeren in het toeristisch paviljoen van Pliniuspark. 
Zowat 150 handelaars van het centrum, Julianus Shopping en Luikersteenweg hebben deelgenomen. Ze deelden 120.000 lotjes uit. Hiervan zijn er 85.000 ingevuld en in de urne gestopt. 

Economieschepen Marc Hoogmartens heette iedereen welkom: "De kerst is een heel gezellige periode  voor iedereen. Het stadscentrum was mooi versierd en dat zorgde voor een aparte ambiance". 

Er waren 2 'reserve' personen uitgenodigd: Nora Houben en Peter Vandenreydt ontvingen een troostprijs, want de 29 winnaars waren persoonlijk aanwezig. 

Wilma, een onschuldige kinderhand, mocht de lotjes uit de urne loten. 
Het totale prijzenpakket bedraagt 10.000 euro. 
De winnaars 29 t.e.m. 16 kregen elk kadobons t.w.v. 150 euro
De winnaars 15 t.e.m. 11 kregen elk kadobons t.w.v. 200 euro
De 10e winnaar kreeg 240 euro; de 9e en de 8e 300 euro; de 7e 380 euro en de 6e 400 euro;
de top 5
5. Ingrid Persoons: kadobons en een etentje t.w.v. 450 euro
4. Larissa Kluge: kadobons en een etentje t.w.v. 450 euro

3. Mia Reynders: een citytrip naar Rotterdam 2 personen, 2 nachten (550 euro) 
2. Willy Poelmans: een citytrip naar Praag, 2 personen, 3 nachten (750 euro)
1. Emma Claesen: een citytrip naar Valencia, 2 personen, 3 nachten (1.000 euro)

 

Tulpenpluk bij The 4 Seasons

Deze voormiddag was het een ware overrompeling bij bloemenzaak ‘The 4 Seasons’ (Maastrichterstraat).  Uitbater Sven Hansen heeft voor een stunt gezorgd: t.g.v. het nieuwe tulpenseizoen heeft hij 10.000 tulpen vóór zijn zaak geplaatst. Iedereen mag er gratis 10 stuks komen plukken. Om 09u stonden de eerste liefhebbers al te wachten.
Om 11u30 was het merendeel van de voorraad al meegenomen.
De uitbaters hebben zich in een Hollandse outfit gehuld

Seniorenraad gaat van start

Namiddag vergadert de Seniorenraad voor de eerste keer met de nieuwe schepen voor Sociale zaken Jos Schouterden.
Het bestuur is ongewijzigd gebleven: Caroline Wauters is nog steeds voorzitter en Irène Vervoort blijft secretaris. De Seniorenraad telt 26 leden. 
De werkpunten voor dit jaar zijn:
- een gids voor alleenstaanden samenstellen
- opstarten van seniorenverenigingen in de dorpen
- een verhoging van de toelage voor de seniorenverenigingen