Dag van de zorg OCMW Tongeren

Vandaag is het ‘Dag van de Zorg’. Het OCMW zet de deuren open van het Dienstencentrum De Piepel en het Woonzorgcentrum De Motten. Bezoekers zijn welkom van 10u00 tot 17u00.
OCMW-voorzitter Johnny Vrancken zorgde voor het openingswoord: “Vandaag kan iedereen van 10u tot 17u kennismaken met de verschillende disciplines die dagelijks ingezet worden in de zorg aan de bewoners in het woonzorgcentrum of het kortverblijf. Er zijn verschillende standen in de cafetaria. Hier krijgt de bezoeker een woordje uitleg van de medewerkers over hun taken en opdrachten. Tijdens de rondleidingen maakt de bezoeker kennis met een stukje van het woonzorgcentrum en dit onder de begeleiding van deskundige gidsen. 24 uur per dag is er zorg en verpleging aanwezig voor onze bewoners. Maar woonzorgcentrum De Motten is veel meer dan alleen een plaats van zorg, het is ook een plaats van leven en genieten.

Ook dienstencentrum De Piepel plaatst haar diensten- en activiteitenaanbod in de kijker. Het dienstencentrum richt zich op de thuiswonende senior en biedt een waaier aan leer- en ontspanningsmogelijkheden aan. Hiernaast is het personeel ook actor in de organisatie van zorgoverleg wanneer er tijdelijk of langdurig nood is aan zorg aan huis. Ook de mindermobiele centrale, klusjesdienst ‘het kerwei’ en het dorpsrestaurant zijn diensten die het OCMW van Tongeren in de schoot van het dienstencentrum organiseert". 

Ook enkele externe partners sluiten aan bij de deelname van OCMW Tongeren aan de dag van de zorg. LOGO Limburg stelt het valpreventieparkoers voor en medewerkers van het stadsarchief Tongeren stellen hun ‘inspiratieboekje’ voor in het kader van erfgoed en dementie.

Aan het einde van de dag brengt Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Jo Vandeurzen een bezoek aan woonzorgcentrum De Motten en dienstencentrum De Piepel.