Oude klasfoto’s gezocht

Vanaf 1 september postte het stadsarchief elke dag een artikel over de geschiedenis van het onderwijs in Tongeren op haar blog over onderwijs op de website www.geheugenvantongeren.be en op haar Facebookpagina. 

“Naar analogie van ons project #tongerenindefifties, dat erg veel bijval kende in 2016, willen we met ons project #onderwijsintongeren de Tongenaren elke dag kennis laten maken met een verhaal uit de geschiedenis van het Tongerse onderwijs. Opnieuw zien we dat de artikels erg gesmaakt worden, vooral de klasfoto’s uit vervlogen tijden kennen een groot succes” aldus schepen van sport en erfgoed Gerard Stassen. 

Om haar archief over het onderwijs in Tongeren aan te vullen, doet het stadsarchief nu een oproep aan de Tongerse bevolking. 

“We zijn massaal op zoek naar alle foto’s die met onderwijs in Tongeren te maken hebben, van vóór 1970”, zegt stadsarchivaris Steven Vandewal.   

Je kan je foto’s digitaal bezorgen, of langsgaan in het stadsarchief en dan worden de foto’s daar ingescand. 

Wie weet prijkt jouw foto binnenkort dan wel in een boek van het stadsarchief!

Voor meer info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 012/80.00.94